PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=807157}

Ulepszenie

Upgrade
2018
7,2 52 tys. ocen
7,2 10 1 52165
6,5 27 krytyków
Ulepszenie
powrót do forum filmu Ulepszenie

Fajowo by było gdyby film był takim zaskoczeniem jak John Wick, pamiętam jak każdy wieszał psy na tym filmie. A po obejrzeniu ludzie w większości byli zadowoleni, Upgrade zapowiada się OK.
Liczę że będzie fajna dawka akcji jak w Johnie Wick, który pozytywnienie zaskoczył. Mam nadzieje że tutaj będzie podobnie.

Tom Hardy bardzo zeszczuplał, moim zdaniem wygląda OK. Dobrze że spadłz wagi, bo ma większy manewr ruchu, no i wygląda lepiej. Wcześniej jak był przypakowany to w niektórych scenach w filmach wyglądało jakby miał małą dodatkową brodę na szyi :D, nie wiem czy to przez kamery itd: ale jak jest szczuplejszy to lepiej wygląda.

ocenił(a) film na 7
MaXXi

Tom Hardy powiadasz...

ocenił(a) film na 8
trojan87

Bo Hardy z niego gość. A swoją drogą jest bardzo do niego podobny. I wielu ludzi się nacięło właśnie w tym i ja :D.

ocenił(a) film na 7
MaXXi

Naciąć się można na coś, nie w coś. A "większość zadowolonych" w filmie pop - sensacyjnym nie jest wyznacznikiem dobrego seansu. John Wick był filmem dla odmóżdżenia, nakręconym tylko i aż zgrabnie. Kłuł głupotą ale czasem przyciągał wzrok.
Trailer Upgrade'a na kilometr trąci biedą. Szczególnie te zabiegi kamerą - jakiś trick, który widzę operator wziął sobie za wyznacznik kręcenia scen walk. Prawdopodobnie będzie 5/10 albo przy dobrych wiatrach 6/10, ale po trailerze szczerze wątpię.

ocenił(a) film na 7
trojan87

Film nieporadny ale super sie ogląda. Takie kino s-f lat 80-tych ze współczesnymi nowinkami technologicznymi.