PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=807157}

Ulepszenie

Upgrade
2018
7,2 52 tys. ocen
7,2 10 1 52165
6,5 27 krytyków
Ulepszenie
powrót do forum filmu Ulepszenie

Sama realizacja filmu jest w istocie dobra, natomiast nie o to chodzi w filmie.
Liczy się przekaz, szczególnie ten podprogowy, który ludzie odbierają pół-świadomie.

W wielkim skrócie zło jest przedstawiane jako dobro - film sprowadza się do tego, że ludzie z poza systemu to troglodyci mordujący ( czip nawet dokładnie mówi, że sprawca to Chrześcijanin- takie rzeczy to nie przypadek !) dla zabawy, a system czyli technologia i czipowanie ludzi jest w porządku i subtelnie takie niuanse są Nam w tym filmie podawane od początku...

przypomnę:

"16: I sprawia [tj. Bestia ] ,że wszyscy mali i wielcy, bogaci i biedni, wolni i niewolnicy otrzymają znamię na prawą rękę lub na czoło

17: i że nikt nie może kupić ni sprzedać, kto nie ma znamienia – imienia Bestii lub liczby jej imienia

18: Tu jest [potrzebna] mądrość. Kto ma rozum, niech liczbę Bestii przeliczy: liczba to bowiem człowieka. A liczba jego: sześćset sześćdziesiąt sześć.
"

to się zaczyna dziać na naszych oczach a takie produkcje jak m.in. ten film mają za zadanie zmiękczać nieświadome masy!!!

... każdy film należy oglądać oczami reżysera i ideologów którzy owy przemysł finansują - pamiętajcie o tym !

ocenił(a) film na 1
Lary18th

ps. jeszcze jedno: czarna_kobieta_detektyw to akurat było dosyć zabawne, wciskają lewicowa aberracje gdzie się da :)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Mikurat

Można gdzieś Cie spotkać, kanał na youtube, jakieś streamy?

użytkownik usunięty
ocenił(a) film na 1
Ewangielu

Wyzywaniem mnie wystawiacie sami sobie opinie, dokładnie taką jakich inwektyw używacie - zamiast wpadać w apopleksję przed klawiaturą i robić z siebie idiotę, proponuję odrobina pomyśleć :)

ocenił(a) film na 9
Lary18th

Idź na ambonę jeśli się minąłeś z powołaniem, a do własnej wypowiedzi zastosuj się sam, bo największe pośmiewisko robisz z siebie.

ocenił(a) film na 1
Ewangielu

Nie siej faszyzmu człowieku - nie imputuj sobie prawa do wskazywania gdzie i kto ma się udać, bo owego nie posiadasz.

ocenił(a) film na 9
Lary18th

Sam próbujesz mi imputować, co więcej w dalszym ciągu w tak idiotyczny sposób, że odebrałeś mi ochotę dalszej dyskusji z Tobą. Za bardzo boję się że ściągniesz mnie do swojego poziomu - a to byłaby potwarz. Pier*olenie nawiedzonego pozostanie pier*oleniem, nawet jeśli ubierzesz je w pseudo intelektualne zwroty. Żegnam.

ocenił(a) film na 8
Lary18th

Propagandowe dno to raczej ty. Ale tak to jest jak ktoś zamiast myśleć woli jak mu podadzą rozwiązania na tacy.

ocenił(a) film na 1
kociz

Czymś Cię obraziłem ? Dlaczego mnie obrażasz ?

ocenił(a) film na 8
Lary18th

Prosimy o zaprzestanie oceniania filmów z pozycji swojego ograniczenia religijnego i myślowego. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 1
Kierokat

Prosić zawsze można, aczkolwiek chciałbym zauważyć, że użyłeś określenia "-my" wypowiadając się w imieniu kolektywu co świadczy o głębokim komunistyczno-marksistowskim zindoktrynowaniu :) ... a prośbę przyjąłem, rozważyłem i ... odrzuciłem. Pozdrawiam. ps. to nie ograniczenie myślowe, tylko studiowanie źródeł, zwane potocznie nauką :)

Lary18th

Po obejrzeniu filmu czipowanie odebrałem jako negetywny proceder (wszechobecna inwigilacja). Czy w filmie nie było przypadkiem powiedziane, że ludzie spoza systemu (między innymi technologicznie ulepszeni wojskowi którzy zabili głównemu bohaterowi żone) dostawali zlecenia od STEMa kogo mają zabić? Chyba nie mordowali losowych osób. W którym mniej więcej momencie STEM mówi że sprawca to Chrześcijanin? Wydaje mi się, że film pokazuje raczej dokąd może nas zaprowadzić technologia, bez dostatecznego nadzoru nad nią (po przejęciu władzy nad Greyem STEM staje się czymś na wzór Skynetu).

ocenił(a) film na 9
Lary18th

A srasz?