PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38575}
7,2 157 tys. ocen
7,2 10 1 157165
5,8 20 krytyków
Underworld
powrót do forum filmu Underworld

9/10

ocenił(a) film na 9

Widzę dużo złych opinii (mimo iż film ma 8 ), ale dla mnie ten film jest rewelacyjny.
Ten film jest trochę mocniejszy od "Wywiadu z wampirem" i "Królowej Potępionych", ale horror to to nie jest. I właśnie dlatego, że mogę normalnie go obejrzec (a nie bac się jak cholera czy miec ochotę wymiotowac) ten film mi się podobał. Z tego samego powodu podobają mi się KP i WzW.

Nikt mnie nie irytował swoją grą, wszystko było mroczne, a przeistaczanie się w wilkołaka wyglądało niesamowicie :)

Film polecam tym, którzy nie przepadają za "Piłam", "Omenami" i "Egzorcyzmami", a kochają wampiry (jak ja).
Pzdr.

CristineHolly

Xd, fajna wypowiedź, zgadzam się, to raczej jeden z tych filmów, które nie przerażają, a są utrzymane w konwencji horroru, tak.
Natomiast ja bardzo lubie horrory, z tym że nie coś w stylu Wzgórza mają oczy.
Dla mnie to jest totalny gniot. To tak, nie lubie horrorów, które nie przerażają, a przyprawiają o mdłości, jak na przykład te niektóre chore japońskie, oczywiście nie mówię o ringu czy klątwie, ale o tych z serii krwawe. Nie dość, że mnie ani trochę nie straszą, to tylko wszystko mnie boli. Piła, ta pierwsza jeszcze nie była taka zła, ale już następne, albo inne podobne, no żenada.
Ja lubie horrory w których owszem, krew, jak w większości, ale z umiarem, i nie litrami, natomiast zdecydowanie wyżej cenie aspekt psychologiczny horroru, klimat, napięcie itp.
Film fajny, daje 8/10, bo trochę matrixowy, ale spoko...
Pozdrawiam ;)

ocenił(a) film na 8
CristineHolly

Mi się ten film bardzo podobał... No cóż, też lubię wampiry, i nienawidzę filmów typu "piła" ;]

CristineHolly

Tak, film był świetny. Osobiście uwielbiam wampiry. Ale po Underworld polubiłam także Lykanów. Pod koniec filmu zrobiło mi się żal Luciana. Właśnie wtedy kiedy to Micheal zobaczył co stało się z Sonja. ...
I jestem szczęśliwa, że w 3 części będzie początek wojny, Lucian, Sonja i Victor. Niektórzy są zawiedzeni brakiem Seleny i Corvina, ale mi to szczególnie nie przeszkasza. ;)

ocenił(a) film na 8
Morannon

Mi się też podoba, że będzie Lucian, Sonja i dodatkowo Kraven... Ale za Victorem jakoś nie przepadam ;p

ocenił(a) film na 10
CristineHolly

Jak dla mine film daje rady i jest naprawde spoko :-)
10/10
A postac Selen grana przez Kate Beckinsale rewelacja