Zastanawiam się, czy warto byłoby poświęcić czas na obejrzenie wszystkich
części tego filmu? Widziałem kawałek w telewizji. Chciałem obejrzeć, bardzo
mnie zaciekawił, ale niestety moje oczy odmówiły mi posłuszeństwa i
dotarłem do bijatyki w metrze (nie jestem pewien czy w metrze). Później
usnąłem (ale nie dlatego, że film był do bani). Czy opłaca się obejrzeć?
Ja oglądałam wszystkie części i nie obejrzałabym ich jeszcze raz. Jest wiele lepszych horrorów o wampirach jak 'Wywiad z wampirem'. Ale myślę, że dla chłopaków jest dużo ciekawszy 'Underworld'. Jest więcej akcji i walki, co mnie osobiście trochę nudziło. ;d
oplaca sie,to film inny niż wszystkie. Zupełnie nowe spojrzenie na świat wampirów i wilkołaków
jestem dziewczyną i mi się pierwsza część bardzo podobała, oglądałam ją ze 3 razy, druga część jest do przejścia, jednak raczej do niej nie wrócę, natomiast trzeciej nie oglądałam :)
Opłaca się zobaczyć.
Wszystkie trzy prezentują podobny poziom. To dynamiczne kino akcji w mrocznym klimacie i osnute na historiach o wampirach i wilkołakach.
Nie są wybitne, ale ogląda się je dobrze, zwłaszcza że (co jest ich sporym plusem) są spójne i łączą się ze sobą (fabuła dwójki startuje zaraz po zakończeniu jedynki, a część trzecia to ich prequel i odsłania inne strony fabuły). W przygotowaniu jest część czwarta.
Całość przyrównałbym do trylogii Blade, w zasadzie ten sam rodzaj kina, z tym że tutaj trochę bardziej w klimacie fantasy.
Jeśli chcesz zobaczyć, a jeszcze się nie zaopatrzyłeś, to możesz obejrzeć dwie pierwsze części na iPlex (seans on line, 100% legalne i za darmo):
część 1:
http://www.iplex.pl/vod/p1214-film.html
część 2:
http://www.iplex.pl/vod/p1215-film.html
trzeba zainstalować do przeglądarki proponowaną wtyczkę, na czas samego startu filmu wyłączyć ad block i być może inne tego typu dodatki przeciw reklamom w internecie, obejrzeć jedną pół minutową reklamę (to z nich strona się utrzymuje), odpowiedzieć na pytanie testowe (aby potwierdzić że reklama została obejrzana) i cieszyć się płynnym seansem w dobrej jakości (niektóre są podobno w HD...).
Od wyboru filmu do jego startu mija nie więcej niż minuta.
Polecam.