dracula 2000- film taki sobie ale fajna muza
nieustraszeni pogromcy wampirów- stary filmik z polańskim, własciwie bardziej komedia niz horror ale to jeden z moich ulubionych filmów:)
od zmierzchu do świtu- wampiry+Quentin Tarantino= wypasiony film:)
łowcy wampirów- nie polecam, średniak:-/
wywiad z wampirem- dawno temu ten film ogladałem ale pamiętam ze bardzo mi sie podobał:]
nocne zło/night flier- jakistam film na podst. powieści Kinga, mam go na DVD ale powiem szczerze ze do kitu:/
juz więcej nie pamietam, ale na filmwebie przeciez mozesz sobie poszukać;) pozdro
Wywiad z wampirem...
Krolowa potepinych
Wiezy krwi
Nieustraszeni pogromcy wampiow
Lowcy wapirow
Lowcy wampirow:Los Muertos
Buffy the vampire slayer
Angel
Nosferatu
Dracula 2000
Dracula 2000 II
Dracula
Dog soliders (wilkolaki)
ja wiecej o wampirach nie ogladalem juz:) ale jezeli nei ogladales draculi 2000 , krolowej potepionych,wywiadu z wampirem to lec do wypozyczali:)
pozdrawiam
llestatt
Wywiad z wampirem...
Krolowa potepinych
Wiezy krwi
Lowcy wapirow
Buffy the vampire slayer
Angel
Nosferatu
Dracula 2000
Dracula 2000 II
Dracula
Dog soliders (wilkolaki)
ja wiecej o wampirach nie ogladalem juz:) ale jezeli nei ogladales draculi 2000 , krolowej potepionych,wywiadu z wampirem to lec do wypozyczali:)
pozdrawiam
llestatt
Wywiad z wampirem...
Krolowa potepinych
Wiezy krwi
Lowcy wapirow
Buffy the vampire slayer
Angel
Nosferatu
Dracula 2000
Dracula 2000 II
Dracula
Dog soliders (wilkolaki)
pozdrawiam
llestatt
Bram Stroker Dracula (1992)
Dracula z lat '30
Wywiad z Wampirem
Królowa Potępionych
Dracula 2000
Dracula 3000
Buffy serial i film
Nieustraszeni pogromcy wampirów
Od zmierzchu do świtu
Łowcy Wampirów (tego bylo dużo)
Angel to film ktory ciagnie wątek z Buffy
Najbardziej polecam Dracule F.F.Coppoli z 1992 najlepszy film o wampirach, potem może być Wywiad i Dracula 2000 ze wzgledu na pomysł i muzyke :D
królowa potępionych kontynuacja wywiadu z wampirem
oczywiscie 3 części blade'a
i moze jeszcze komedia z nilsonem drakula: wampry bez zębów naprawde świetna komedia
Wywiad z wampirem
Dracula 2000
Dracula II: Odrodzenie
Dracula III: Dziedzictwo ---Tego nie polecam(straszne nudy)
Van Helsing
BloodRayne
Wampir w Brooklynie
Jak mi sie przypomni więcej to jeszcze napisze :P
Wywiad z wampirem polecam w szczególności. Najlepszy film o wampirach jak dla mnie :)
Jak można było nie dodać Van Helsinga, jedynego filmu, kótry prawdziwie przedstawia wampiryzm?! Nie jakieś Blade'y czy coś, co jest po prstu żałosną podróbką legendy!
Druga część Underworlda ,Van Helsing ,Nieustraszeni Pogromcy Wampirów (najlepszy) i Bloodrayne (słabizna .Więcej nie znam ,może i oglądałem jakieś jeszcze ale nie pamiętam ;D
ja ci moge polecic:
blade
od zmierzchu do świtu
Dog soliders
a ostatnio spodobał mi sie 30 days of night
pozdro :)
apropo nosferatu to 3 filmy by trzeba obejrzec
'Nosferatu - symfonia grozy'
'Nosferatu'(Herzoga)i "Cień wampira"
no jeszcze jest Bela Lugosi i glownie 'Dracula' z 1931
oprócz tych wymienionych, w grudniu wchodzi do kin film "Twilight" na podstawie książki...POLECAM !!
A ja mam troche inne pytanie... Kiedyś ogladalem jakis film z wampirami ale nie moge sobie przypomniec tytułu. Dzial sie chyba w jakimś małym miasteczku gdzie grupa nastolatkow kąpała się w jakiejs zalanych koscielnych podziemiach przez co obudzili spiącego w nich wampira ktory zaczal zmieniac w wampiry wiekszosc mieszkancow miasta. Kojarzy ktos moze co to za film?
jakoś nikt jeszcze nie wspomniał o "zagadce nieśmiertelności" z davidem bowie i catherine deneuve w rolach głównych.
Postaram się dodać coś, czego jeszcze nie było:
"Mądrość krokodyli" (lub "Niemoralność", jak kto woli)
"Uzależnienie" (reż. Abel Ferrara, 1995)
"Opowieść o wampirze"
może być też "Miasteczko Salem", wersja nowsza i starsza
Do tej kolekcji dodam tylko jeden, o którym nikt nie wspomniał (chyba, że przeoczyłam) - Nadja z 1994.
Eh ta skleroza :) Jeszcze Straż nocna z 2004. Kontynuacji (Straż dzienna z 2006) jeszcze nie oglądałam, więc nie wiem ile w nim wampirów. Może ze 2 się znajdą ;)