PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38575}
7,2 157 tys. ocen
7,2 10 1 157164
5,8 20 krytyków
Underworld
powrót do forum filmu Underworld

Na początek plusy, są nimi napewno : muzyka, scenografia, stroje i klimacik. Teraz minusy : WSZYSTKO INNE !!!!!!!!! A w szczególności wampiry, które nie wyglądały na wampiry, nie mówiły jak one i z pewnością nie poruszały się tak jak one. Być może się czepiam, ale gdy idę na film, w którym są wampiry, to chcę je zobaczyć!!!!!!! Początek filmu i pierwsze 20 minut jest O.K. Niestety im dalej w las tym więcej drzew i krzunów. Wilkołaki w filmie są całkiem całkiem, ale to coś chodzące po ścianach nawet nie przypominało crinosa czy glabro. Reżyser i charakteryzator/-ka powinni usiąść nad podręcznikiem do WILKOŁAKA. W filmie bardzo spodobał mi się pomysł na to, iż wilkołaki mogą żyć równie długo jak wampiry. Szkoda jednak, że w filmie nie pokazano mocy i sztuczek jakie mogą robić wampirki (jedyne co potrafią, to strzelać - chociaż ich celność nie jest zdumiewająca - i skakać pod sufit - przykład blond-wampirzycy, która w dodatku potrafi syczeć :) ) A na koniec pytanko : Jakim cudem gówniara-wampirzyca i wampiro-wilkołak załatwili starożtnego (tak myślę) wampira ???? oraz jak wataha wilkołaków (wiem, żebyło ich wielu) zaciukała starożytną wampirzycę wraz z równie starą (i chyba pakerną) obstawą ?????? KTOŚ MI ODPOWIE ????????

diana6echo

Fanie "Wilkołaka:Apokalipsy" a może robisz błąd porównując ten film do realiów WoD? Zresztą o ile się nie mylę, to w WoD wampiry są o wiele słabsze fizycznie od wilkołaków, ale to tylko taka mała dygresja. Sednem zaś sprawy jest, że zauważyłem, że ludzie oceniając ten film odwołują się do innych filmów czy książek jakby to były kanoniczne ustalenia. A tymczasem gdyby tak sprawdzić te wszystkie dzieła na okoliczność zgodności z starosłowiańską demonologią to by one wszystkie musiały zostać zakwestionowane. Rice ma inną wizję nieumarłych, tak samo twórcy WoD, "Underworld" i "Hellsing". Nie ma sensu wytykać jednym błędów na podstawie tego co zrobili drudzy.