PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38575}
7,2 157 tys. ocen
7,2 10 1 157165
5,8 20 krytyków
Underworld
powrót do forum filmu Underworld

Wolicie wampiry czy wilkołaki? :)
ja tam osobiście jestem za wilkołakami, ale ciekawy jestem jaka jest wasza opinia...

ocenił(a) film na 6
TVman

też wole werewolfy

TVman

Wampiry.
Wilkołaki to nieokiełznane bestie. Wampiry znane są jako wykształcone i szlachetne :)

ocenił(a) film na 9
Rosie_

hehe
no może i masz racje, ale w underworld 2 nawet mowili ze wilkołaki byly takie nieokiełznane na początku swojego istnienia, a potem sie uspokoily (no i wlasnie zalezy czy ktos mysli o czasach wspólczesnych tak jak w filmie czy o początkach ich histori)

ale faktycznie jedną rzecz trzeba zauwazyc... wampirki są ładne :D i to jest plus dla tej rasy ;P

ocenił(a) film na 9
TVman

Ja też wolę wampiry ... przynajmniej wyglądają jak ludzie...
Ej a dlaczego nie ma kobiet wilkołaków?

ocenił(a) film na 8
madzienia

Ja też wolę wampiry ;p Są takie majestatyczne ;]
Też zwróciłam uwagę na brak kobiet wśród wilkołaków. Myślicie, że kobieta nie mogła zostać wilkołakiem, czy po prostu jakoś żadnej nie przemienili? Ja sama nie wiem. Żadne z tych wyjaśnień nie wydaje mi się prawdopodobne. A wy jak myślicie? ;>

ocenił(a) film na 9
Maratka

przez chwile zacząłem sie też nad tym zastanawiać dlaczego nie ma kobiet wilkołaków.
ale przecierz w kultowym jak dla mnie filmie "Wilk" tytułowa Laura Alden na końcu przemieniła się w wilkołaka :) (poprzez ugryzienie oczywiście)
no i problem rozwiązany :P są kobiety wilkołaki

ocenił(a) film na 8
TVman

Ta, ale teraz mówimy chyba w kontekście Underworld'a, bo w innych filmach to pewnie są ;]

ocenił(a) film na 9
Maratka

no fakt.
A w underworld niestety nie widziałem żadnych kobiet wilkołaków :(
może w 3 części jakieś są...

ocenił(a) film na 8
TVman

Nie, w trójce też nie ma. I właśnie dlatego nasuwa się proste pytanie: "dlaczego"?

Maratka

A ta wilkołaczyca (?) co urodziła Luciana to co? :>

ocenił(a) film na 6
Gh0st

Ja jestem za wilołakami;)
Ja oglądałam tylko pierwszą część,ale przecież Lucian nie musiał być urodzony jako wilkołak,nie? ;>

ocenił(a) film na 8
GrLouie_

No dobra, wilkołaczki może są, ale Lykankek (czy jak to tam odmienić) nie ma.

Maratka

Hah, ja wolę wampiry :p mówcie co chcecie Victor był fajny;]

ocenił(a) film na 8
TVman

W czasie ogladania dwoch pierwszych czesci sympatyzowalem z Wampirami i z Kate oczywiscie :P Ale po obejrzeniu prequela chyba zmienie strone i zaczne kibicowac Wilkolakom, chociaz... hmmmm wlasciwie to sam juz nie wiem hehehehe

Wilkinson

od zawasze lubiłam wampiry ale ze względu na wzmożoną "modę" na nie aktualnie wolę wilkołaki xP zresztą wilki są lepsze niż nietoperze...

almost_dead

Co byście nie powiedzieli, to oba gatunki mają nas - ludzi za pokarm, więc nie wiem skąd w Was ta sympatia ;P

ocenił(a) film na 9
Pete

no niby masz racje... ale jak by mi sie udało zaprzyjaznic z takim wilkolakiem to nikt by nie podskoczył :P a poza tym oni (wamipry i wilkolaki) nie muszą zabijać ludzi żeby przeżyć (tak chyba wynikało z filmu o ile dobrze pamiętam)

ocenił(a) film na 9
TVman

A ja lubię i wampiry i wilkołaki.Jakoś nie potrafię wybrać...Każda z ras ma swoje plusy i minusy.Więc uwielbiam wampiry i wilkołaki tak samo :)

ocenił(a) film na 8
TVman

Och, ogólnie, nie tylko w kontekście Underworlda, jestem oczarowana wampirami. Ale to chyba przez niejaką panią Rice. A w tej serii... No wampiry jak dla mnie są zupełnie "niewampirze". W ogóle sobie bez broni radzić nie mogą... o.O
Ale z kolei po oglądnięciu serii dochodzę do wniosku, że wilkołaki wcale nie są takie złe. Aczkolwiek mam zamiar wciąż wyszukiwać dzieł o krwiopijcach, a nie lykanach. ^^

TVman

Ja zdecydowanie wolę wilkołaki, może dlatego, ze kocham Luciana...

ocenił(a) film na 10
TVman

ja zdecydowanie werewolfy. dwie najlepsze postacie to IMO Raze i Lucian. swoją droga faktycznie mało tu sympatyków ludzi. z ludzi z trylogi lubię Samuela, z wampirów zdecydowanie najlepszy Tanis, potem Amelia.