PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=38575}
7,2 157 tys. ocen
7,2 10 1 157165
5,8 20 krytyków
Underworld
powrót do forum filmu Underworld

one woman show

ocenił(a) film na 6

Spodziewałe sie czegoś bradziej mrocznego ocierajacego sie o dawne wierzenia, o "Świat Mroku". Trochę sie jednak rozczarowałem że tego nie zobaczyłem ale...
Dobrze zrealizowany obraz, nocne życie dwóch starych ras... Ozdobą tego świata jest Wampirzyca Selena - Przepiękna Kate Beckinsale, która jak tylko pojawia się na ekranie od razu film rośnie w oczach... ;)
Stylizowana trochę na ubiory z Matrixa ( ale teraz juz wszystko idzie z Matrixa) doskonale prezentuje sie na ekranie.
Wampir, który spełnił moje wyobrazenia - Viktor, jest po prostu obłędny. Literacki wizerunek, władza, moc i siła....
Kiepsko jest z fabułą. mało romantyczne wytłumaczenie wampiryzmu i lykantropi - wirus, wywołuje uśmiech na ustach. Wielka szkoda że niec nie powiedziano o roli ludxi w tym całym "świecie". Czy są tylko towarem, mięsem nośmnnikami tego wirusa? Miejmy nadzieję ze wyjaśni się to w 2 części. Bardzo słabe zakończenie - przewidywalne i mało tajemnicze. Powtaje nowy gatunek, mieszanka wampira i wilkołaka -na naszych oczach, szybciutko, super killer... szkoda, bo przez to z 2 części może zrobić się farsa.
Przemiany w wilkołaka obłędnie opracowane, a szczególnie te cienie bestii na ścianach - to chyba ukłon do bardziej ambitniejszych odwoływań tematycznych...
Sumując - film do ogladnięcia miejscami z bardzo dobrym skutkiem... no i ta Kate...