Niepoprawny politycznie, jak na dzisiejsze czasy. Jestem przekonany, że jak tak dalej pójdzie, to jeszcze jedna, dwie dekady i ten film będzie zakazany. Świetnie zagrał Zapasiewicz, no i pokazano żonę-kobietę, dla której liczy się tylko kasa i która dała się zrobić w jajo jednym, głupim listem. Tak czy inaczej, to małżeństwo było skazane na niepowodzenie, mimo zakończenia.
Trzeba być skrajnym kretynem żeby pisać takie rzeczy. Zły gej to całkiem normalna rzecz, cecha ludzka. Odczłowieczenie grupy społecznej to jest coś nieakceptowanego a prawdopodobnie bliżej ci w życiu do takiej postawy - niż sugerowanym przed ciebie twórcom filmu. Tak zwana poprawność polityczna rozlicza się z dziełami kultury, które w czasach niskiej świadomości społecznej zawierały treści krzywdzące. Bohater który ma negatywne cechy charakteru nie łamie żadnej poprawności politycznej. Dorośnij.
To najpierw dowiedz się i upewnij, czy mi bliżej do takiej, czy innej postawy, a dopiero potem snuj swoje teorie. Widzisz tu jakieś odczłowieczanie którejś z grup społecznych z mojej strony? Czy musiałeś dodać mi negatywnych cech, a następnie sobie ulżyć, bohatersko z nimi walcząc? To po pierwsze. Po drugie - tak zwana poprawność polityczna niestety idzie tak daleko, że nawet zły gej będzie powodem interwencji nadgorliwców, do których ty być może się nie zaliczasz, ale wiedz, że tacy szaleńcy istnieją. Poza tym nie chodziło mi tutaj o "złego geja", tylko o cały wydźwięk tego filmu, a także o słowo 'pedał', jakie się w nim pojawiło. Poza tym określenie "czasy niskiej świadomości społecznej" może być wytłumaczeniem na usuwanie i zakazywanie praktycznie wszystkiego, co nie pasuje osobom nowocześnie oświeconym. Wcale by mnie nie zdziwiło, gdyby za 20 lat wariaci i nadgorliwcy zakazali oglądania kreskówki "Chicago Party Aunt", ponieważ w 2045 roku ktoś powie, że za dużo tam alkoholu i widocznie były to czasy niskiej świadomości społecznej, "a teraz akurat z alkoholem walczymy, a kreskówka picie promuje". Już się woke-wariaci czepiali zupełnie nieszkodliwego wierszyka o Murzynku Bambo - to dopiero trzeba mieć coś z głową. Także kretynem jesteś ty, który nawet nie umie pojąć tego, że nadgorliwcy gotowi są uznać, że postać grana przez Zapasiewicza została specjalnie skonstruowana w taki sposób, aby gejom umniejszyć. Nie wpadło ci to do twojej głowy? A nie wpadło ci do głowy, żeby dyskusję na takim portalu jak ten, nie zaczynać od obrażania i insynuacji? Jesteś taki światły, taki woke, taki nowoczesny, tak bardzo dbasz o "treści krzywdzące", a od treści krzywdzących zacząłeś swój wpis. Jesteś hipokrytą.