PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1258}
7,3 166 tys. ocen
7,3 10 1 166017
6,2 31 krytyków
Uwierz w ducha
powrót do forum filmu Uwierz w ducha

jesli duch przenika przez sciany to dlaczego nie przenika przez strop?
jesli nie umie podnisic przedmiotow to dlaczego umie siedziec na krzesle?

poza tym spoko film..

Majin__Vegeta

A dlaczego Ty jesteś taki glupi i zwracasz uwage na takie bzdety?Film porusza ważniejsze kwestie niż to czy swayze przenika przez sciany,strop czy jakies piepszone krzeslo!Jesli tak mielibysmy patrzec na kazdy film to nie wiem czy 1% wszystkich filmow mozna by uznac za porządne kino!

brusik

A jakim prawem Ty mnie obrażasz, sam jesteś głupi. Mam prawo do własnego
zdania. Podejrzewam, ze musieli tak to zrobić bo inaczej się nie dało, ale
denerwuje mnie to i tyle...

ocenił(a) film na 8
brusik

czy jest sens komentowania postów osoby która krytykuje klasyk gatunku a sama ocenia American Pie na 10? Gust mówi sam za siebie...

Majin__Vegeta

Wszystko było wyjaśnione. Jest przyzwyczajony do tego że nie przenikał za żywota przez podłogę, więc teraz też nie przenika (jakby się skupił, to pewnie by umiał). Mniej więcej tak. A przedmioty potrafią podnosić przecież, tylko robią to w inny sposób, umysłem, dlatego "początkujący" nie wiedzą jak ;)

ocenił(a) film na 9
Majin__Vegeta

Ten django dobrze kombinuje. Przedmioty przenosi siłą woli, chodzi też siłą woli tyle ze nieświadomie. Chodził całe zycie więc teraz też to robi

ocenił(a) film na 9
Majin__Vegeta

Chciałem Ci przytaknąć, ponieważ za młodu też się nad tym zastanawiałem, ale teraz doszedłem do jeszcze jednego wniosku - duch jako istota niematerialna nie jest przyciągany przez siłę grawitacji, także może swobodnie chodzić po podłożu, nie wymagało to od niego specjalnego wysiłku.

ocenił(a) film na 9
Majin__Vegeta

On jest duchem, więc może sobie przeniknąć bez problemu przez ścianę. Ale jeżeli zechce stać sie na chwilkę materialny i nie przenikać przez ścianę to taki się stanie. Jest tak w przypadku podnoszenia rzeczy, to właśnie wtedy staję się na chwilę materialny i porusza rzeczy. Tutaj działa siła woli, on tego chce. Przecież nauczył go tego duch ze stacji metra. Co do grawitacji...Można zastosować to samo wytłumaczenie, on chce chodzić i dlatego nie odlatuje

ocenił(a) film na 10
Majin__Vegeta

hehe widocznie za trudny ten film dla Ciebie....

ocenił(a) film na 3
Majin__Vegeta

straszny gniot..

użytkownik usunięty
slodka_buleczka

A ja uważam ze film był wspaniały . Bez wzgledu na to czy Patrick przechodził przez ściany czy nie.

ocenił(a) film na 9

moja mama zawsze ryczy, jak go puszczaja^^

użytkownik usunięty
tekjow

haha nie tylko ona :)

ocenił(a) film na 9
Majin__Vegeta

Świetny film ,i zgadzam się z "brusik" ,że film porusza ważniejsze kwestie.
A co do twoich pytań o przenikanie przez ściany siadanie na krześle itp ,to zapytaj reżysera :D
Co ważniejsze ,muzyka w tym filmie jest rewelacyjna ,nie wiem czy bez tej muzyki film był by tak ujmujący.
Unchained Melody :) klasyka :)
Pozdrowionka.
do "tekjow" ,tak samo moja matka :) i piosenka z filmu też jej ulubiona :)

spiderslg

Film nr 1 jak dla mnie

ocenił(a) film na 7
Majin__Vegeta

Nie masz większych problemów w życiu? Ten film to jedna z niewielu strawnych historii (ciężko tu użyć słowa komedia) romantycznych! A to czy duch siedział, czy też nie jest kwestią raczej drugorzędną

ocenił(a) film na 9
Mia_Waren

Zawsze się znajdzie jakiś ''Steven Spielberg'' (Majin__Vegeta) ,który wyłapie najmniej istotny szczegół obróci to denny detal i skrytykuje cały film.''jesli duch przenika przez sciany to dlaczego nie przenika przez strop?
jesli nie umie podnisic przedmiotow to dlaczego umie siedziec na krzesle?'' spróbuj stworzyć film doskonały skoro jesteś taki bystry.

ocenił(a) film na 6
cebul_297

dlatego filmy doskonałe zasługuja na wysokie note. jestem wymagajacym widzem i na prawde draznily mnie niedociagniecia zwiazane z tym co moze a czego nie moze duch.. czarna baba gada do siebie i prawie nikt nie zwraca na to uwagi, lepszy wątek miłosny widzialem w wielu filmach. pierwsza czesc kiedy nasz bohater nie umie jeszcze przemieszczac przedmiotow ok ale potem robi sie nam bajeczka sf ktora mnie juz nie porywa. 6/10 bo film niezły ale zadna rewelacja okrzyknac go nie moga...

ocenił(a) film na 9
piotruchowy

SF??? Duch, zaświaty i SF???

ocenił(a) film na 10
piotruchowy

Jasne , jasne . Kolejny facet , który nie wiadomo czego chce od filmu. Cofnij się pan dwazieścia , za niedługo dwadzieścia jeden lat temu i spróbuj zrobić film. Ale bym miała ubaw , wreszcie znalazłabym prawdziwą komedię amatorską.Widzę , że Pan jest strasznie wymagający i pewnie żaden film Pana nie zadawala . Myślę , że woli Pan bardzo skomplikowane , psychologiczn filmy .Hm ... Czarna Dalia , nie , coś o wiele , wiele trudniejszego Piękny Umysł. Tak jak myślałam Wyspa Tajemnic , o nawet jeden z moich ukochanych filmów Edward Nożycoręki Tima Burtona . Johnny Depp był tam świetny . Trudne te filmy , sama je lubię , ale to nie przeszkadza mi w lubieniu Uwierz w Ducha , może dlatego , że jestem kobietą i kocham takie smutne klimaty , a może dlatego , że ten film mnie urzekł gdy byłam o kilka lat młodsza. .To jeden z moich ulubionych filmów , uwielbiam go , muzykę , wszystko. I zawsze , zawsze na nim płaczę.
Uwierz w Ducha to klasyka kina.