PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=643860}

V/H/S

2012
5,7 11 tys. ocen
5,7 10 1 10820
5,6 13 krytyków
V/H/S
powrót do forum filmu V/H/S

Które najbardziej wam przypadły do gustu epizody ?
Według mnie godnymi mojego czasu była 1 z tą dziewczyną o wyłupiastych oczach i to z rozmową
przez komunikator video.

Bardzo słabe moim zdaniem było to z tym lasem i dziewczyną co chciała zabić tego typka co miała
po nim uraz z dzieciństwa i sam początek mnie odrzucał tych gości co szli i dewastowali wszystko.

A co wy użytkownicy myślicie o tym?

ocenił(a) film na 7
Mayurii

Owszem, początek był odrzucający, taki chaotyczny, ale jak już weszli do domu to było ok.
Dla mnie dobra historią był właśnie filmik pierwszy - świetnie dobrali dziewczynę do roli. Z video czatem też był dobry, ale do końca nie zaczaiłem o co w tym chodziło - facet wycinał jej narządy czy wyjął z jej ciała coś? Ostatnia historia też dobra - bardzo podobał mi się fragment jak goście weszli na strych i zaczęli wtórować tamtym :D - no i był przyzwoicie zrobiony.
Zgadzam się, że najsłabszy był w lesie. Ogólnie 3 dobre historie, 1 bardzo słaba, jedna taka sobie. Co do wątku gości co szukali kasety - było nawet intrygująco, ale sam koniec wg mnie został spaprany.

ocenił(a) film na 2
drenz

z tym videochatem to chyba chodziło o obcych, czy coś w tym rodzaju, bo tam się spytał czy to pół-człowiek jest, a te dwie dziewuchy miały implanty pod skórą. Najlepszy pierwszy filmik i z tym videoczatem, reszta dno.l Ogółem film niskich lotów.

ocenił(a) film na 8
ZosiaVelZocha

Jeżeli lubicie filmy tego typu(kręcone kamerką) to polecam bardzo dobry film:
http://www.filmweb.pl/film/Tunnel%2C+The-2011-608135
miłego seansu... możecie zdać relacje czy wam się podobał...

ocenił(a) film na 2
WujekChu1ek

Oglądałam i dla mnie był niezły, czyli 6, zwłaszcza główna negatywna postać, masakra. Jak sobie wyobrażę, że coś takiego miałoby mnie spotkać, to ....

użytkownik usunięty
ZosiaVelZocha

skoro 6 to czemu 2 ?

ocenił(a) film na 2

spójrz wypowiedź wyżej i sam sobie odpowiedz, do czego się odniosłam.

ocenił(a) film na 8

Tunel oceniła na 6...

ocenił(a) film na 7
Mayurii

Jak dla mnie - niestety bardzo nierówny (co z reszta zauważyli wszyscy tutaj). Pierwszy filmik - bardzo mi się podobał, od początku do końca i w moim odczuciu - bardzo wysoko powiesił poprzeczkę. Ja bym go umieścił na końcu, bo oglądając wszystkie pozostałe porównywałem do pierwszego. Totalne nie porozumienie to wg mnie film w lesie. Ja bym go całkiem wyrzucił stamtąd.
Podobało mi się tez w filmie to, że dołączono muzykę ilustracyjną. To rzadkość w kinie paradokumentalnym. Nie wiem, czy wiecie, że każdy filmik ma swój odrębny tytuł. Poniżej lista (kolejność chronologiczna) wraz z reżyserem:
TAPE 56 - Adam Wingard
AMATEUR NIGHT - David Bruckner
SECOND HONEYMOON - Ti West
TUESDAY THE 17TH - Glenn McQuaid
THE SICK THING THAT HAPPEND TO EMILY WHEN SHE WAS YOUNG - Joe Swanberg
10/31/98 - Radio Silence

ocenił(a) film na 6
Mayurii

Dla mnie zdecydowanie najlepszy filmik 1, w dużej mierze dzięki dziewczynie. Potem videochat, następnie własciwie kryminalna opowieść z parą w podróży. Najsłabszy - biwak nad jeziorem. Właściwie można spokojnie skrócić całość o tą właśnie nowelkę - dzięki temu można zyskać na dynamice bo całość zaczęła jednakowoż nużyć. W sumie jednak - zaskakująca dla mnie in plus niespodzianka.

ocenił(a) film na 7
Mayurii

1 miejsce: ten z lekarzem
2 miejsce: chyba ten o halloween

kryslav

jaki z lekarzem?

ocenił(a) film na 7
ashley_filmweb

ten z rozmowami przez komunikator video. ten koleś jest lekarzem, bo wynika to z rozmów między nim, a jego dziewczyną

kryslav

aaa tak, ja to sobie nazwałam rozmowami na skape :) rzeczywiście z ich rozmów wynika że jest lekarzem.

Mayurii

Początek był zdecydowanie słaby i mało co a dałbym juz spokój, ale później już było lepiej.

użytkownik usunięty
Mayurii

Nie będę oryginalny. Najlepsza pierwsza taśma (ta o dziwnej dziewczynie). Pozostałe takie sobie, choć mają swoje momenty, w każdym razie najmniej podobała mi się taśma o tej parze na wakacjach (bo przynudza przez większość czasu) i oczywiście ta w lesie (bo to jakieś nieporozumienie).

Ogólnie film całkiem fajny, skojarzył mi się z takimi strasznymi historyjkami do opowiadania przy ognisku. Głupie bo głupie, ale potrafi przyspieszyć bicie serca, co nie jest często spotykane i za to dla twórców pochwały.

ocenił(a) film na 7

pierwsza taśma miała też ten plus, że miała dobrą jakość wykonania w porównaniu do pozostałych.
straszne historyjki przy ognisku - dobre porównanie. no i fakt - niektóre potrafiły przyśpieszyć bicie serca, zjeżyć włos na głowie

ocenił(a) film na 9
kryslav

pierwsza i piąta kaseta są kozacke, najgorsza w lesie :P
film oceniam na 9/10. Dobry film

ocenił(a) film na 8
Mayurii

Dla najbardziej skorbiona była część z videoczatem, zmiażdżyła mnie.
Ostatnia część też mistrzostwo, fajny motyw i dobrze dobrane efekty, no i muzyka na plus.
Ogólnie te filmy miały to czego wielu horrorom brakuje, dobrą fabułę.
Mówię oczywiście o każdym z osobna, to że zakończenie średnie...
Jakoś trzeba było wszystkie "części" pozbierać do kupy i myślę że całkiem zgrabnie wyszedł motyw z poszukiwaniem kasety.

ocenił(a) film na 3
Mayurii

Film jest wg. mnie słaby, nie wiem skąd tak wysoka ocena... Jeżeli miałabym wybierać najlepszy epizod, to chyba byłby to ten videochat.

Mayurii

Zdecyowanie pierwszy epizod bije na łeb całą reszte, potem już było tylko rozczarowanie. A tak dobrze się zapowiadało...

ocenił(a) film na 3
Mayurii

Wg mnie najlepszy był videochat i Halloween, ale to tylko dlatego, że najbardziej przerażają mnie duchy i nawiedzone rzeczy.
Kiedy oglądałam filmik o tych ludziach w lesie to nie wiedziałam czy się śmiać, czy płakać. Jeżeli ktoś grał w Slendermana to wie o co chodzi. To, kiedy nie mogła go nagrać i obraz kamery się rozmazywał (przynajmniej mocniej niż zazwyczaj) było żywcem ściągnięte z tej gry. Jedyna różnica taka, że w Slenderze ekran śnieżył. Ogólnie, film był bardzo słaby i rozczarowujący. Na pewno nie jest to horror, prędzej nazwałabym go thrillerem.

ocenił(a) film na 6
Mayurii

1. Halloween '98
2. Harpia
3. Motel

Długo, długo nic...
4. Videochat

Do piachu z tym...
5. Las

ocenił(a) film na 8
Mayurii

Zdecydowanie pierwsza historia bije resztę na głowę - aktorka zagrała rewelacyjnie. Zaraz potem ostatnia historia czyli Halloween - scena ucieczki rewelacyjnie ustawiona. Pozostałe na poziomie 'w porządku'.

Mayurii

zna ktos inne tytuly podobne do tego z gory dziekuje za pomoc

ocenił(a) film na 8
Emmet

http://www.filmweb.pl/film/Tunnel%2C+The-2011-608135

Czytaj posty zanim zadasz pytanie... Blair Witch Project pewnie ogladałeś...
O i jeszcze ten był spoko moim zdaniem jak lubisz filmy dokumentalizowane to ci się spodoba, moim zdaniem ocena zaniżona, a na prawdę fajnie w nocy się go ogląda z resztą Tunnel też:
http://www.filmweb.pl/film/Ostatni+egzorcyzm-2010-493925

WujekChu1ek

czytam i zadaje pytanie aby jeszcze wiecej filmow tego typu poznac niz to co juz napisali uzytkownicy :) tunel wlasnie niedawno widzialem a egzorcyzm na 100% zobacze dzieki

ocenił(a) film na 8
Emmet

Bardzo dobry film a mało takiego kina jest, najlepsze horrory, ponieważ tam jest wszystko takie realne na swoj sposób... Polecam ci zebyć wygooglował filmy dokumentalizowane, na pewno znajdziesz cos ciekawego. milego seansu

ocenił(a) film na 8
Emmet

Grave Encounters 1,2 i cała seria REC'a:P znalazłem:)

ocenił(a) film na 8
WujekChu1ek

O i jeszcze czwarty stopień, wyczytałem to na forum a zapomniałem o nim, też polecam!!!

ocenił(a) film na 8
Emmet

http://www.filmweb.pl/forum/horror/Paradokument,1991414

WujekChu1ek

super wielkie dzieki :)

ocenił(a) film na 8
Emmet

Nie ma problemu:):) Oglądałem wczoraj w nocy Grave Encounters na słuchawkach i poszedłem zrobić sobie coś do jedzienia, bo przy horrorach strasznie głodnieje:P no i miałem lekkiego stracha, było ciemno i groźnie, myślałem, że coś się czai na mnie:P Niezły klimat, w takich okolicznościach polecam ci go oglądać, bo wtedy najlepiej się wczuć...

Mayurii

Film ogólnie spoko, nie straszny, ani razu nie przyspieszył mi bicia serca (mimo iż oglądałam sama w nocy) ale ta historia z halloween fajna, zabawna. THE SICK THING THAT HAPPEND TO EMILY WHEN SHE WAS YOUNG też ciekawy wątek. No i amateur night ujdzie, faktycznie aktorka dobrze dobrana. Bez reszty filmu mogłam się obejść ;)

ocenił(a) film na 9
Kllamerka

Albo jesteś bardzo odważna, albo ten post to był żart primaaprilisowy albo zmyślasz, bo coś nie chce mi się w to wierzyć, że sama w nocy ani razu się nie przestraszyłaś oglądając ten film. :) Bardzo bym to chciał zobaczyć.

stridajin

Zawsze tego typu filmy oglądam w nocy, bo w dzień to tym bardziej nic mnie nie rusza. I to nie był primaaprilisowy żart, najwidoczniej spodziewałam się czegoś naprawdę mocnego i przez to że film ani naprawdę, ani mocny nie był żadna scena nie zrobiła na mnie większego wrażenia (wrażenia w formie strachu oczywiście) ;)

ocenił(a) film na 9
Kllamerka

Hmm, ciekawe :) Mnie na ten przykład pare scen przestraszyło. ;p

stridajin

A które, na przykład? ;)

ocenił(a) film na 9
Kllamerka

Scena z harpią może nie miała zbytnio przerażających scen, chociaż sama "dziewczyna" była sama w sobie straszna, szczególnie podczas akcji na klatce schodowej. Do tego momenty z "kosmitami" w segmencie rozmowy na skype, cała akcja ucieczki z nawiedzonego domu a także gdy trup z fotela ożył i atakował złodziejaszków w segmencie głównym filmu. :) Ogólnie fajnie budowane napięcie dodawało atmosfery grozy.

ocenił(a) film na 8
Mayurii

Mnie akurat podobał się ten z lasem, ale najlepszy to chyba ten z rozmowami przez komunikator

Pierwszy jakoś mi nie podszedł, w sumie to komiczne było trochę.

ocenił(a) film na 8
Mayurii

1 - fajna historia, ale nie najlepsza; świetna ostatnia scena ze skrzydłami
2 - super zakończenie, zaskoczyło mnie, sądziłam że będzie tam coś nadprzyrodzonego; chociaż w sumie nie rozumiem po co aż musiała jechać gdzieś z mężem, by jej kochanka go dziabnęła?
3 - o lesie... ciekawa scena tylko z blondyną z wiszącym okiem, a poza tym niezbyt
4. - podobała mi się, ale niespecjalnie rozumiem. Chodziło o jakichś obcych czy jak?
5 - smutna jakby, bo duch zaprowadził na śmierć ludzi którzy chcieli ją uratować

Mayurii

Zdecydowanie pierwszy segment - „Amateur night”. Intrygujący, niebanalny, miał coś w sobie.

ocenił(a) film na 6
Mayurii

Z lasem to jaka tragedia.. Fakt 1 nallepsze i ostatnie z imprezą