PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=643860}

V/H/S

2012
5,7 11 tys. ocen
5,7 10 1 10820
5,6 13 krytyków
V/H/S
powrót do forum filmu V/H/S

Nie dałam żadnej oceny, ponieważ nie obejrzałam filmu do końca... a dlaczego? No właśnie.
Duuzo seksizmu. Osobiście jestem dość przeczulona na ten temat, więc chciałam ostrzec
innych których również to drażni.

Pierwsza scena: kilku chłopaków robi sobie żarty z dziewczyny, poprzez podnoszenie jej bluzki i
nagrywanie jej gołych piersi... Dziewczyna jest przerażona , a ich to śmieszy, jeszcze póżniej
wypowiadają się jak to oni wiele razy tego nie robili. No tak, bo ośmieszanie kobiet jest tak
fajne, no i oczywiście pokazywanie gołych piersi przez rezyserów jest czymś dobrym.

Póżniej już było tylko gorzej. Nagrywanie seksu z dziewczyną bez jej wiedzy; A scena, gdzie
gościu przechodzi z jednej pijanej laski do drugiej, bo tamta 'odleciała' , po to, żeby ją
przelecieć, i do tego jeszcze to nagrać jest już ogromną przesadą.

Jeszcze, żeby to było jakoś złączone z fabułą horroru... ale nie, film miał być o kasetach video, a
jedyne co widziałam , podczas pierwszych 30min, to upokorzenia kobiet.

Nie wytrwałam. Ale szczeże wątpie by seksistowki film miał cokolwiek dobrego zaoferowania.

izus2302

"Nie dałam żadnej oceny, ponieważ nie obejrzałam filmu do końca."

nie to rowniez sie nie wypowiadaj. post jako prowokacja trolla zglaszam do moderacji

ocenił(a) film na 1
Enkel91

Bo co prawda w oczy kole? Wypowiedziałam się aby ostrzec ludzi, którzy nie zamierzają oglądać seksistowskich scen. Prowokacja trola dobre haha.

izus2302

ale to tylko jedna scena wiec przestan zniechecac ludzi. dalej takiego czegos nie ma

ocenił(a) film na 1
Enkel91

Opisałam 3 sceny.

izus2302

no dobra ale nie przez caly film

ocenił(a) film na 1
Enkel91

Co za różnica, ile czasu to trwało. Był seksizm? Był. Ukazywanie kobiety jako objekt seksualny, który można traktować z agresją i w dodatku bez żadnej kary. Są reklamy seksistowskie i trwają one po 1 minucie, a i tak już o wiele za dużo pokazują. Człowiek nawet nie wie, ale seksizm w mediach wpływa negatywnie na ludzi.

izus2302

to nie pierwszy film gdzie takie cos jest pokazywane

ocenił(a) film na 1
Enkel91

Niestety wiem. Ale przynajmniej niektóre filmy, mają jakiś sens w pokazywaniu tego co pokazują, np. bo w temacie jest gwałt. Albo pokazują nagie kobiety, bo mają sceny seksu. Ale w tym filmie nie widzę żadnego racjonalnego powodu, by ukazywać agresję wobec kobiet.

izus2302

to ogarnin nieodwracalne

ocenił(a) film na 1
Enkel91

No tego filmu, akurat odwrócić się juz nie da, ale są grupy, które ''walczą'' z seksizmem w mediach, więc mam nadzieję, że kiedyś te media zmienią się na lepsze.

izus2302

To nie ogladaj, ja piernicze kiedys byly filmy gdzie lecialy bluzgi sceny erotyczne i gore, film byl poprostu realny i brutalny. A teraz to jakas zenua zero klimatu pelno efektow specjalnych i do tego taki lalus jak ty placze bo widzi cycki albo dyndajaca palke z daleka idacego faceta. Koniec swiata powinien nadejsc jak najszybciej.

ocenił(a) film na 1
gorhand

Czy ty wogóle przeczytałeś mój post? Nie chodzi tyko o gołe cycki tylko o kompletnie gołe kobiety i bezkarną agresje przeciw nim. SEKSIZM to coś o wiele więcej niż gołe cycki. Trochę poczytać powinieneś w tym temacie jeżeli chcesz komentować do mojego postu.no ale niestety większość osób jest takich jak ty i nie przeszkadza im nic tylko ślepo podążają za to co im media przynoszą,gówno wiedząc jaki ma to na nich wpływ. I może się zdziwisz ale oglądam gore i agresywne filmy, gołe cycki itp. Ale ten film ukazał seksizm,no ale ty nie wiesz co to jest

izus2302

Co za roznica, ogladnelas nie spodobalo sie, to zatrzymaj dla siebie, mi wystarczy ogolna ocena filmu

ocenił(a) film na 1
gorhand

Ty naprawdę nic kompletnie nie przeczytałeś to co pisałam. Napisałam to co mi sie nie podobało, by 'ostrzec' innych, którzy nie lubią takich scen. Aby oni się nie zawiedli na takim filmie.
Po to są komentarze, aby poczytać opinie na temat filmu i wtedy zdecydować czy chce się oglądać czy nie. To że akurat tobie wystarcza sama ocena, nie oznacza, że wszystkim ma wystarczać.

izus2302

To ty nic nie rozuzumiesz, wypisujesz sceny ktore ci sie nie podobaja i twierdzisz ze rezysera to bawi i jest to zly film i probujesz wmowic zeby tego nie ogladac. To ze sa takie sceny to nie oznacza ze niektorych to bawi, pokazuja tylko jacy sa ludzie i jacy moga byc.

ocenił(a) film na 1
gorhand

Pokazuje, że można ranić kobiety bezkarnie, bo to tylko obiekty seksualne. Popiera agresję, a nawet nieświadomie namawia do niej, bo ukazuję agresję jako zabawę, jako coś śmiesznego.
I nie próbuje nikomu wmówić, żeby nie oglądał. Chcesz to dalej oglądaj sobie seksizm.

ocenił(a) film na 5
izus2302

nastepna popaprana feministka.to jest film.nie podobaly sie sceny i nie ogladnelas do konca to po co sie wypowiadasz.ogladnij do konca i zabierz glos.Boze,widzisz i nie grzmisz

ocenił(a) film na 1
Ovidd

i kolejny ze stereotypowym nastawieniem do feministek. jak bede chciała , to się bede wypowiadała. sam początek wystarczył, aby skomentować ten film. i jeżeli seksizm to nic wielkiego, to skąd tyle hejtowskich komentarzy do mnie? samą prawdę napisałam, a że się nie podoba, to nie mój problem.

ocenił(a) film na 5
izus2302

haha seksizm i seksizm.znasz inne slowa?:D miazdzysz mnie kobieto.

ocenił(a) film na 1
Ovidd

Fajnie wiedzieć, że cię to śmieszy. A muszę się powtarzać, bo durnie tacy jak wy ciągle tego nie rozumieją.

ocenił(a) film na 5
izus2302

duren to sobie powiedz do koleżanki z kólka feministek idiotko.

ocenił(a) film na 5
Ovidd

nie bronie tego filmu,ale przeraza mnie to co mowisz.i jesli oceniasz film tylko dlatego ze byly pokazane nagie kobiety,czy to co tam napisalas... to gratuluje

ocenił(a) film na 1
Ovidd

nie nagie kobiety tylko obraza kobiet. i już pisałam nie oceniłam tego filmu. bosz nikt tu czytać nie umie.

Ovidd: inaczej cie nazwac nie mozna, skoro śmieszy cię agresja. i och nie należe do żadnego feministycznego kółka. niespodzianka!

ocenił(a) film na 5
izus2302

"inaczej cie nazwac nie mozna, skoro śmieszy cię agresja"-------/po co ogladasz horror,jesli nie nastawiasz sie na zobaczenie jakiejkolwiek agresji?zazwyczaj takową znajdziesz w tego typu filmach

ocenił(a) film na 1
Ovidd

Patrz a ja myślałam, że horror ma straszyć.

ocenił(a) film na 5
izus2302

nie kompromituj sie juz !!

ocenił(a) film na 1
Ovidd

No niby tak, agresja też jest w horrorach. Tylko, że jakoś horrory typu, teksańska masakra.., piątek 13ego,itp mimo brutalnych scen i agresji, nie wkur*iają. A ten film mnie po prostu wkur*ił. Nie użył 'zwykłej' agresji , tylko seksizmu. Z resztą, te sceny które opisałam , nie były wogóle potrzebne, bo nie o tym miał być ten film.

ocenił(a) film na 1
izus2302

A tak wogóle to nie rozumiem, po co ta cała dyskusja. Wyraziłam swoją opinię na temat filmu, to co mi się nie podobało, podając konkretne powody. Więc po co złośliwe komentarze, że nie mam niby racji? Jak moja własna opinia na temat filmu, może być nie właściwa?

izus2302

To znajdz film gdzie kobiety beda to samo robic z facetami, zaloze sie ze obejrzysz do konca ;p

ocenił(a) film na 1
gorhand

Takich filmów nie ma

ocenił(a) film na 7
izus2302

Wystarczy poszukać, to znajdziesz. Masz np. In the realm of senses. Nie wspomnę nawet o Nagim instynkcie i milionie innych filmow wykorzystujących motyw femme fatale.
A co do twojej obsesji na punkcie seksizmu - to przyczepiłaś się do jednej sytuacji z noweli Tape 56 i do noweli Amateur Night, żeby ostrzec ewentualnego widza, pomijając kompletnie fakt, iż bohaterowie obu zostają "ukarani" za swoje działania.

ocenił(a) film na 7
Hatus

Dokładnie. Pani izus twierdząc : "Pokazuje, że można ranić kobiety bezkarnie" wykazuje się co najwyżej ignorancją i uprzedzeniami. Jeśli to co spotyka bohaterów o rzekomych "seksistowskich" upodobaniach jest niewystarczającą dla nich karą to ja już nie wiem jaką traumę trzeba mieć w łepetynie. jeszcze bym rozumiał to czepialstwo gdyby film na prawde był o kolesiach co molestuja kobiety i czerpiąc z tego kożyści żyją w sielance. Trochę dziewczyna się pogubiła, no ale taki czasy. Dziś gdy w filmie starszy facet całuje małą dziewczynkę to pierwsze skojarzenie -pedofil, a mało kto pomyśli że to ojciec na przykład...

ocenił(a) film na 5
izus2302

Otóż Moja Droga takie filmy są - nawet mają dużo gorszy kaliber okrucieństwa niż te strasznie seksistowskie i ble filmy. Obejrzyj "I spit on your grave"...

ocenił(a) film na 5
izus2302

Dziewczyno, trochę mi żal Ciebie, skupiłaś się na jednym aspekcie filmu i piszesz i piszesz i piszesz i piszesz... i piszesz na ten temat. Najlepsze jest to, że Ty w ogóle nie zrozumiałaś nic. Nikt nie zwrócił uwagi na to, o czym Ty mówisz, ponieważ seksizm nie jest kwestią tego filmu - uwypuklasz sceny, gdzie faceci rozmawiają po pijaku na temat seksu a jedna przestraszona ich słucha, to nie jest przedmiotem filmu, przedmiotem filmu jest to, że ta kobieta zmienia się potem w potwora i zabija tych mężczyzn. Nie zrozumiałaś tego ? Czy seksizm przeżarł Ci mózg ? Takie jest życie, w tym filmie miałaś seksizm, przemoc, brutalność, strach, krew, przekleństwa itp. - nic z tego nie jest dobre, ale jest obecne w życiu czy tego chcemy czy nie. Jak widać temat seksizmu bardzo Ci nie leży i masz z tym problem.

ocenił(a) film na 5
vv0ytekk

Aha, i pozdro dla kumatych i normalnych ludzi, z dystansem do kina :)

vv0ytekk

Widać, kto dostaje palpitacji serca za każdym razem, gdy jakaś kobieta ośmielił się napisać cokolwiek o negatywnym traktowaniu kobiet przez mężczyzn. Atak o "nazifeministkach" obroną gdy czujecie się zagrożeni. Idiotyczne traktowanie kobiet może kogoś razić, "tylko" filmy mają ogromny wpływ na psychikę młodych ludzi, a zabawy związane z agresją jak i zabawy w klubach imponują mężczyznom niedowartosciowanym. Kobiecie się nie podobało i nic więcej. Jej krytyka jest atakiem na ciebie (w sensie: widzisz w tym filmie siebie lub swoje fantazje)? To twój problem, wiec szanuj zdanie innych.

ocenił(a) film na 5
Informatica

Głupi faceci byli, są i zawsze będą, to samo tyczy się kobiet. Szkoda tylko, że film ucierpiał z powodu wplątywania w niego takiego tematu jak negatywne traktowanie kobiet, bo przecież w ogóle nie o to tutaj chodzi. Dziękuję dobranoc osobo szanująca zdanie innych.

vv0ytekk

Negatywne zachowania powinno się piętnować, nie widzę w tym nic złego. Nie sądzę, by film ucierpiał przez ten temat.

użytkownik usunięty
izus2302

looool to w sektach mają odtwarzacze VHS? :)

Tak i oglądają stare odcinki Familiady z 1995 roku.

ocenił(a) film na 6
izus2302

O co ci chodzi? Każdy się dobrze bawi, więc jaki jest problem? Gdyby którejś się nie podobało to by już jej dawno tam nie było, proste. W rzeczywistości też tak jest.