PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=11839}

Wąż i tęcza

The Serpent and the Rainbow
1988
6,4 3,6 tys. ocen
6,4 10 1 3596
6,3 9 krytyków
Wąż i tęcza
powrót do forum filmu Wąż i tęcza

Ale dno! 2/10

ocenił(a) film na 2

Znudził mnie ten film. Dobrze, że piłem z kumplami oglądając go, bo bym w ogóle chyba usnął. Najciekawsze są wizje głównego bohatera i akcja z krzesełkiem (lodówka z "Requiemu dla snu"?). No i tyle. Nic mnie w tym filmie nie urzekło. Ani gra aktorska, ani scenerie, ani zwroty akcji (?)... Ogólnie rzecz biorąc - nie polecam!!!

Malignus

to nie jest film na imprezy typu woodka i czipsy - obejrzyj go sam /moze byc na kacu ;) -- tylko w nocy i do tego jak starych nie ma w domu

ocenił(a) film na 2
777777

Doszedłem do podobnego wniosku już jakiś czas temu. Przy jakiejś okazji z pewnością ten film ponownie obejrzę.

ocenił(a) film na 3
Malignus

Najciekawsze są wizje głównego bohatera i akcja z krzesełkiem (lodówka z "Requiemu dla snu"?)

Chciałem zauważyć, że "Requiem dla snu" to film z 1999 albo 2000 roku, a to jest klasyka, więc jakby co to zażalenia możesz składać pod adresem filmu Requiem.

ocenił(a) film na 2
Tybii

Dżizas fakin krajst, to nie było zażalenie! Scena z lodówką w filmie Aronofsky'ego mi się bardzo podobała, a scena z krzesełkiem z filmu Cravena mi się po prostu skojarzyła z tamtym filmem - i - również mi się podobała.

ocenił(a) film na 9
Malignus

Siema, oglądałeś drugi raz ten film??? Niedawno był na tvn.

ocenił(a) film na 2
Futures_claw

Nie, nie oglądam TV.

Malignus

Jestem ciekaw czy skusiles sie na ponowny seans. W sumie to w tematyce Voodoo znam moze 3 ciekawsze filmy wlaczajac w to "Predator 2", hehe.

Malignus

Wódeczka sprzyja filmom typu "Cycki w burdelu". Obejrzyj film na trzeźwo, choć obawiam sie, że nawet po red bull-u Ci nie przejdzie. To nie przechodzi ot tak. Miałem kiedyś nauczyciela, który powiadał, że "jak ktoś nie zrozumiał, to juz nie zrozumie". Złota myśl, wydaje się akurat tu na miejscu.

ocenił(a) film na 2
piotr100

Wzruszyła mnie twoja historia.

Malignus

prawde mowiac mnie tez :))))))))) choc mysle ze kolo cos wiecej chcial powiedziec o swoich ulubionych filmach

ocenił(a) film na 7
Malignus

tacy weryfikatorzy są na tym portalu ? a sorry. Zapomnaiłem , że newsy na głownie piszą polanalfabeci, nie majajcy pojecia o kinie.

Malignus

Hmm, według mnie nie taki zły ;) Arcydzieło to może nie jest, ale oglądało mi się nawet przyjemnie.