PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=11839}

Wąż i tęcza

The Serpent and the Rainbow
1988
6,4 3,6 tys. ocen
6,4 10 1 3596
6,3 9 krytyków
Wąż i tęcza
powrót do forum filmu Wąż i tęcza

Świetny klimat, gra aktorów i otoczka autentyczności sprawiają, że ogląda się ten film z zapartym tchem. Szczerze polecam!

ocenił(a) film na 9
jimmyxyz

Dla mnie rewelacja - 9/10. Bardzo mi się podoba, oglądałem naprawdę wielokrotnie.

Integrysta

po tym filmie sie naprawde balem - wiem ze tak bylo bo sie o 2 w nocy obudzilem zlany zimnym potem - tylko Duch na ktorym bylem w kinie mnie doprowadzil do podobnej "ekstazy nerwoej"

ocenił(a) film na 10
777777

Jak ktoś już tu pisał na tym forum - Wes osiągnął mostrzostwo w tym filmie. Choć nakręcił wiele, nic innego nie może się równać z tym arcydziełem. Podejrzewam, że gdyby film ukazał się teraz, poparty niezłą reklamą, przebiłby wszystkie "horrory dziesięciolecia" jakie mamy okazję ostatnio oglądać.

ocenił(a) film na 9
jimmyxyz

Dołączam się do wszystkich przedmówców. Jeden z najciekawszych horrorów o tematyce voodoo jaki widziałem, a na pewno najlepszy film Wesa Cravena. Dziwi mnie bardzo tak niska ocena i sporo negatywnych opinii na forum. Czyżby film był zbyt "wymagający" dla fanów "Piły XXII"???
A tak na marginesie, sporo informacji podanych w filmie jest faktycznie prawdziwa, wystarczy trochę zainteresować się tematem i poczytać, zanim zacznie się negować i wyśmiewać.

gracjano2

film jak na dzis ma ocene 666 mysle za prawidlowa ;)