Film mojej młodości, polecam każdemu kto nie widział. W dzisiejszych czasach może się wydawać lipny lub śmieszny ale ten film ma 20 lat.
Pozdrawiam gore and zombi fan.
Masz rację ,ten film może na tle dzisiejszych produkcji to słaby jest,ale jak go ogladałem na swoim pierwszym video, był super:-).Pozdrawiam
Dzisiaj go obejrzałem ponownie [poprzednim razem z 15 lat temu]. Pozostaję przy swoim, czyli 8/10.
Jeśli chodzi o jego 'lipność w odbiorze' w czasach obecnych, to nie zgadzam się. Efektami specjalnymi nie powala [bo z wiadomych względów nie może], ale ma atut podstawowy - klimat. Mocna strona, której nie posiada 90% kręconych obecnie horrorów. Niezła gra aktorska i muzyka. Ogólnie ogląda się przyzwoicie.
Oczywiście, co zrozumiałe, większość dzisiejszych młodych 'filmomaniaków' mojego zdania nie podzieli. U mnie wziął górę sentyment :)
Zgadzam się w 100%. Uwielbiam horrory z lat 80-tych, głównie za specyficzny klimat, którego nie da się podrobić w nowych produkcjach. Ogólnie gardzę filmami nakręconymi po roku 1999, tych naprawdę dobrych jest bardzo niewiele.