PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=11839}

Wąż i tęcza

The Serpent and the Rainbow
1988
6,4 3,6 tys. ocen
6,4 10 1 3596
6,3 9 krytyków
Wąż i tęcza
powrót do forum filmu Wąż i tęcza

Jest dobrze

ocenił(a) film na 8

Film mojej młodości, polecam każdemu kto nie widział. W dzisiejszych czasach może się wydawać lipny lub śmieszny ale ten film ma 20 lat.

Pozdrawiam gore and zombi fan.

ocenił(a) film na 9
Outsider102

Masz rację ,ten film może na tle dzisiejszych produkcji to słaby jest,ale jak go ogladałem na swoim pierwszym video, był super:-).Pozdrawiam

Outsider102

tylko przez czysa ciekawosc... dlaczego w 2009 jest lipny w odbiorze?

ocenił(a) film na 8
777777

Dzisiaj go obejrzałem ponownie [poprzednim razem z 15 lat temu]. Pozostaję przy swoim, czyli 8/10.

Jeśli chodzi o jego 'lipność w odbiorze' w czasach obecnych, to nie zgadzam się. Efektami specjalnymi nie powala [bo z wiadomych względów nie może], ale ma atut podstawowy - klimat. Mocna strona, której nie posiada 90% kręconych obecnie horrorów. Niezła gra aktorska i muzyka. Ogólnie ogląda się przyzwoicie.

Oczywiście, co zrozumiałe, większość dzisiejszych młodych 'filmomaniaków' mojego zdania nie podzieli. U mnie wziął górę sentyment :)

ocenił(a) film na 9
mrx_1921

Zgadzam się w 100%. Uwielbiam horrory z lat 80-tych, głównie za specyficzny klimat, którego nie da się podrobić w nowych produkcjach. Ogólnie gardzę filmami nakręconymi po roku 1999, tych naprawdę dobrych jest bardzo niewiele.

ocenił(a) film na 8
caleb_83

To prawda, że obecnie coraz trudniej jest trafić na dobry horror, a klimatu lat 80-tych nie da się powtórzyć. Wszelkie próby kończą się większym lub mniejszym niepowodzeniem.