PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31576}

Władca życzeń

Wishmaster
1997
6,2 3,9 tys. ocen
6,2 10 1 3920
5,2 5 krytyków
Władca życzeń
powrót do forum filmu Władca życzeń

za niedorzeczności... uwaga, dalsza część to spoiler, niech nie czyta kto nie chce znać fabuły-------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------- -----------------------------------------------> wkurzało mnie strasznie, że -> np. "rozumiem, że dobie nie życzysz tego widzieć" - i buch, nie ma wzroku... ale powiedzcie mi, jakim sposobem gość proszący, że chce uciec - znajduje się w pułapce bez możliwości ucieczki. Poza tym mowa jest, że dżin nie może użyć swojej siły do swoich celów, tylko gdy ktoś sobie tego życzy - pytanie - dlaczego ożywia posągi na końcu filmu? przecież nikt sobie tego nie życzył! albo - co ciekawsze - dlaczego znęca się nad główną bohaterką wywołując pożar na obrazie - PRZECIEŻ TEGO TEŻ NIKT SOBIE NIE ŻYCZYŁ.... fabuła się więc nie klei - a film, czy ogląda się przyjemnie? zdecydowanie przynudza...

ocenił(a) film na 7
thesa

Jak to nie? Wszystkie rzeczy dziejące się na przyjęciu to konsekwencja życzenia tego historyka

ocenił(a) film na 10
thesa

Gość przy drzwiach powiedział tak gdy dżin zapytał się go czy chcesz spróbować uciec więc zamknął go w pułapce z której hudini próbował się wydostać i dał radę w 20 sekund. Jak widać jednak nie wszystkie próby kończą się ucieczką.

ocenił(a) film na 7
thesa

co do tej "ucieczki". FACET POWIEDZIAŁ ŻE chece uciec , ale nie powiedział w jakim sensie, czy chce uciec teraz, z tąd, czy chce spróbować uciec z czegoś. Ja to tak zrozumiałem.

ocenił(a) film na 4
mim1312

nie ważne czy teraz, czy później, czy "z czegoś", czy "od czegoś"...
ważne że facet raczej sie utopił i nigdzie nie uciekł..

Mooocno sie zdziwiłem jak zobaczyłem datę powstania: 1997.. Film przypominał mi zdecydowanie produkcje z lat 80tych...

ocenił(a) film na 8
thesa

Poprawdzie nie oglądałem tego filmu (wszedłem tu bo wogóle nie zamierzałem po przeczytaniu opisu) ale jest powiedziane że dżin otwiera bramy piekieł gdy wypowiada życzenia a co za tym idzie jego moc chyba rośnie i może robić co chce. A przy okazji jest więcej takich scen w tym filmie bo jeśli tak to jednak go zobacze