PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31451}

Władca Pierścieni: Dwie wieże

The Lord of the Rings: The Two Towers
2002
8,3 519 tys. ocen
8,3 10 1 519032
7,9 89 krytyków
Władca Pierścieni: Dwie wieże
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Dwie wieże

Tego się nie da oglądać, idą i idą z tym pierścieniem prowadzeni przez śmiesznego stworka a w przerywnikach pokazują walkę o jakąś rozlatującą się fortecę. Tylko czemu to do cholery trwa aż trzy godziny?! Sama wata w tym filmie , w dodatku rozwleczona do granic możliwości. I co z tego że efekty są olśniewające gdy nie służą pokazaniu niczego ciekawego? Jedyne dobre sceny to te między Arweną i Aragornem, oraz parę zabawnych tekstów w wykonaniu krasnala i tyle!

P.S. A Orlando Bloom mimo że nieziemsko przystojny w blond włosach w tym filmie specjalnie mnie nie zachwycił.

ocenił(a) film na 10
ghost21_88

Ekhem..Bez obrazy,ale z twojej wypowiedzi wynika, że w ogóle nawet nie zrozumiałaś,o co w tym filmie chodzi.A z ciekawości,ile ty masz lat?
Bo może po prostu nie dorosłaś?
Aha,ten "śmieszny stworek" nazywa się Gollum.Zresztą nie widzę w nim nic śmiesznego.Bo co,chyba nie zachowanie?

Boleynowa_9

Taak! Ja też jestem ciekawa w jakim wielu jest 'sweet gosia'.

Szkoda mi tylko, że na FilmWebie znajdzie się jeszcze ktoś taki, kto napisze, że ziewa na 'Wladcy Pierścieni'. Takie właśnie jest pokolenie wychowane na HSM, Hanie Montanie, Miley Cyrus.

''I co z tego że efekty są olśniewające gdy nie służą pokazaniu niczego ciekawego?'' No naprawdę bardzo inteligentne zdanie.

ocenił(a) film na 10
Samara____

Weszłam na jej profil i mogę powtórzyć tylko to, co kolega powiedział w pierwszym komentarzu: sh*t happens.

Samara____

Masz zupełną rację, młodszym pokoleniom robi się teraz wodę w z mózgów tymi wszystkimi przesłodzonymi produkcjami Disneya. I nie tylko w tym objawia się ta tendencja. Wystarczy obejrzeć najnowsze ekranizacje HP (od czwartej, bo wcześniejsze nie były takie znowu tragiczne), przecież książki są o niebo lepsze. Popularność odtwórców głównych ról przeważa nad ich talentem (czy tylko ja mam wrażenie, że D. Radcliffe z wiekiem staje się coraz bardziej do chrzanu pod każdym względem? :(( to po co w ogóle go zatrudniać).
Nie twierdzę, że jestem wielkim fanem HP, ale bądź, co bądź wychowałam się na nich i boli mnie to, jak wyglądają ekranizacje.
Wydaje mi się, że to postępujący proces, po prostu społeczeństwo "płycieje" i amerykanizuje się. A szkoda.

ocenił(a) film na 1
Ameriel

Wam zrobili odwirowywanie władcą .

ocenił(a) film na 1
Samara____

Pedofile !

ocenił(a) film na 1
Pysia11127

Hym , a kto nie zajrzał. ????

ocenił(a) film na 10
Sweet_Gosia

No coż, niestety mam pecha i już któryś raz z kolei czytam taki "inteligentny" i powalający komentarz Sweet_Gosi. Sh*t happens to święta prawda. Jak można w trylogii Lotr nie dostrzec ponadczasowych przesłań i wielkości tego dzieła? Ręce opadają jak człowiek natrafia na takie wypociny sweetaśnych fanek Hanki i HSM... na dodatek już chyba gdzieś pisałam, że przez takie jak ona fani np Harry'ego zostają zaszufladkowani z fanami prościutkich, leciutkich i dziecinnych filmików typu Hanka. Profil tej "znawczyni" kina pozostawiam bez komentarza, bo aż mnie oczy rozbolały.

użytkownik usunięty
Nifredil87

"na dodatek już chyba gdzieś pisałam, że przez takie jak ona fani np Harry'ego zostają zaszufladkowani z fanami prościutkich, leciutkich i dziecinnych filmików typu Hanka."

Dokładnie o tym napisałem parę postów wyzej ;)

Ehh ... widać nawet po nazwie , że dziewczynka ma z 11 lat. Skoro dla niej Gollum jest "śmiesznym stworkiem " to ... Biedne dziecko nie potrafi zinterpretować filmu ani postaci. "Dobre sceny z Arweną i Aragornem" ? A tak , były w filmie takie żeby o postaci Arweny nie zapomnieć ( w książce jest jej mniej ).

ocenił(a) film na 1
Nifredil87

Niestety wpadam na kolejnego idiotę .

ocenił(a) film na 10
Sweet_Gosia

O ku..a! Nie wiedziałem, że HSM-owate gnioty to "dobre kino z inteligentnym, niebanalnym przesłaniem i aktorów którzy mają w sobie to "coś"

Szczerze ci współczuję z tym Orlando! Po prostu tragedia. Powinni mu zrobić wielkie różowe odstające uszy - zapewne bardziej przypominałby ci wtedy twoich ulubieńców z HSM.

ocenił(a) film na 10
sant

młoda twierdzi,że ma 13 lat(szczerze,nie daję wiary)

ocenił(a) film na 10
AnnaCleves

Ja bym dała najwyżej 10 lat.
Komantarze "Sweet gosi" są naprawdę poniżej poziomu. Rozumiem, że można nie rozumieć filmu, ale nazwanie Golluma "śmiesznym stworkiem" jest poniżej krytyki.Przecież Smeagol jest postacią tragiczną ze swoim losem, a nie komiczną.
Osobiście uważam, że HSM szkodzi dzieciom.

ocenił(a) film na 9
Nimfadora_2

Popieram, zróbmy krucjatę przeciwko HSM tak jak ktoś zrobił przeciwko
Dystryktowi 9! Yeah!

użytkownik usunięty
jangru1804

zgadzam sie WP jest nudn6y jak PWN. zwlaszcza 3, 1 tez sie ciagnie jak cholera a w wypozyczalni sa nawet edycje poszerzone - pewnie dla ludzi cierpiacych na bezsennosc.

ocenił(a) film na 10

Niewątpliwie KASPISKI znasz się na kinie zwłaszcza, że oceniasz hsm na 10/10 no i hanna montana również. Bez komentarza.

ocenił(a) film na 10
ghost21_88

Popieram krucjatę przeciwko HSM!

Wszystkie części to nieporozumienia!

użytkownik usunięty
Nimfadora_2

tez popieram krucjate przeciwko hsm!

!

użytkownik usunięty

ty wielki madrala ktory juz wszystko wie bo spojrzal do moich filmow. brawo kmiotku lol. nie!! wladca pierscieni niestety nie jest arcydzielem ale wykonany jest swietnie. szkoda tylko, ze jest taki usypiajacy...

ocenił(a) film na 1
AnnaCleves

A może , to ty masz tyle lat ?

Sweet_Gosia

A ja myślę, że i profil koleżanki, i cały ten temat to jedna "wielka" prowokacja, a fani LotR (do których tez się zaliczam) nie powinni się bulwersować, tylko z politowaniem przytaknąć dzieciakowi (?)
^^

użytkownik usunięty
Ameriel

Zgadzam się raczyłem spojrzeć na profil , Zmierzch 10\10 a wszystkim prawie filmom daje albo 10 albo 1 No kur@wa film o papieżu , religijny , o naszej można rzec dumie narodowej daje nieporozumienie 1 dla Szukałem was I Karol Cz.łowiek....... to jest nieporozumienie się pytam?

użytkownik usunięty
Ameriel

Jeszcze jej marzeniem jest obejrzenie filmu o bimberze , więc nie obawiajmy się jej słowa są niewiele warte .
Tyle że ja oglądałem LOTR od 10 lat po narodzinach , ale teraz widzę że chyba wcześniejsze pokolenia szybciej dojrzewają

Sweet_Gosia

Hala ludzie dziewczyna ma dopiero 13 lat po kiego wieszacie na niej psy. W wieku 13 lat uważałam, że Gwiezdne wojny to po prostu szajs , a teraz dorosłam do tego filmu i uważam co innego, nie inaczej było z WP. Jeśli będziecie tak ją najeżdżać to na pewno znienawidzi tą trylogię.

ocenił(a) film na 10
Nimfadora01

Mam 16 lat a moja siostra 12. Obie jesteśmy wielkimi fankami WP i przeciwnikami filmów typu Zmierzch czy Hannah. Jakoś wiek nam nie przeszkadza w wybraniu naprawdę dobrego filmu.

Wikusia1995

To wszystko zależy od dojrzałości osoby nie wieku. Popatrzcie na takiego
Byzkanta, chociaż nie wiem ile ma lat to stwierdzam, że zachowuje się jak
niewychowany, chamski dzieciak

ocenił(a) film na 9
Ivalor

Eee... co do poprzednich komentarzy, to wiecie że z tą krucjatą to był
żart?

Nawet gdybyśmy spróbowali to zostalibyśmy zmiażdżeni przez fanów HSM tak
mocno że nic by po nas nie zostało.

użytkownik usunięty
jangru1804

Może chwilowe zwycięstwo by dzieci HSMu odniosły, tyle że za kilka lat się wszystko odwróci, bo Disney zaprezentuje nam nową gwiazdeczkę, o HSM i Hannie Montanie nikt nie będzie pamiętać, a LOTR będzie czytany i oglądany przez w najgorszym razie kilka następnych pokoleń.

Dokładnie tak ^^
LotR jest ponadczasowy, a HSM itp. to hity jednego sezonu.

ocenił(a) film na 8
Nimfadora01

tak ogólnie to mnie część druga tez troszeczke przynudziła,poza tym zanim nie poszedłem na jedynke do kina to myślałem że będzie lepsze i fajniejsze po zapowiedziach,tym bardziej że wcześniej czytałem książke i miałem jakies tam swoje wyobrazenie tego wszystkiego,troche się zawiodłem,ciekaw jestem czy ktokolwiek zrealizuje kiedyś porządnie naszego polskiego wiedżmina?przecież fabuła zjada większość standartowej fantasy na śniadanie,kwestia wpompowania odpowiedniej kasy w produkcje i wybór odpowiedniej obsady i jest murowany zdobywca oscarów

ocenił(a) film na 10
Sweet_Gosia

Przeczytałam Hobbita i Trylogie gdy miałam 12 lat i od tamtej pory wracałam
do nich wiele razy.Nie rozumiem i nie zrozumiem jak można napisać"wata w
filmie","parę zabawnych tekstów"!!!!Sceny są genialne a sam film wzbudza
wieelkie emocje.Mam 11 letniego syna uwielbia ten film,rozumie wartości w
nim zawarte.Nic dodac nic ująć.

użytkownik usunięty
Rudolfik

11 latek rozumie wartości w nim zawarte? Jakie? Jak dla mnie to dobrze się bawi.

ocenił(a) film na 10

Jasne ,że dobrze się bawi!A co do pytań liczysz ,że wyjaśnie Tobie jakie to
są wartości?Co ciekawsze gdy był mlodszy bawił sie z kuzynami odgrywając
sceny z filmu;)i jasne ,że jak to dziecko zadaje dużo pytań.

Rudolfik

troszkę bawi mnie cała sytuacja. wątek zaczęła sweet_gosia, czy jak jej tam. oprócz jednego postu na samym początku nie dodała ani jednego. czyli albo olała sprawę, albo się załamała dziewczyna (w co szczerze wątpię), czyli nasza dyskusja jest bezcelowa, żeby nie wiem jakie mądre wypowiedzi ktoś dodawał.
podsumowując: szkoda nerwów, swoich i cudzych. <)
a tak na marginesie, et gustes non discutantes, czu coś takiego.

ocenił(a) film na 1
Rudolfik

A co innych ,to obchodzi ?

użytkownik usunięty
Sweet_Gosia

O Jesu... wystarczy zerknąć w twój profil i... człowiek w jednej chwili doznaje olśnienia: te wszystkie głupie dowcipy o blondynkach to jednak nie były jedynie niesmaczne żarty.Ty jesteś po prostu bezdennie głupią osobą. Fakt, przewija się tu całkiem sporo bezmózgowców, ale żeby osiągnąć twój poziom... normlanie - szacun!

ocenił(a) film na 1

O Jezus zobaczyłem cie i zwątpiłem w boga .

Sweet_Gosia

Krasnale stoją w niemieckich ogrodach w równo przystrzyżonej zielonej trawce, w filmie (powieści) są krasnoludy.

użytkownik usunięty
metronom

Mam ogromną prośbe przestańcie jak to nieciekawie mówią " jechać" po nastolatkach.
Ja samam zakochałam się we Władcy Pierścieni jak własnie miałam 15 lat. I jakby któś nie zauważył od 2001 roku czyli premiery Drużyny Pierścienia minęło sporo czasu.
To, że ktoś nie umie docenić arcydzieła nie jest winą jego wieku tylko kwestią jego dennego gustu i osobowości.

ocenił(a) film na 10

Dziwię się wam wszystkim, a chyba najmniej małoletniej miłośniczce "dobrego kina". Żyjemy w takim kraju gdzie (teoretycznie) istnieje wolność słowa, więc autorka tematu ma prawo napisać co jej się podoba. Nie rozumiem tylko dlaczego prawdziwi fani LOTRA dają się wciągnąć w tak bezsensowną dyskusję, która do niczego nie prowadzi. Trolle były, są i będą a naprawdę inteligentnego odbiorcę cechuje to, że jeśli słyszy jak kwiczy prosię to odchodzi w spokoju a nie zaczyna kwiczeć jak ono.

Ja tam wieku nie potępiam, bo wiele starsza nie jestem, ale jej komentarz był tak zwanym porywaniem się z motyką na słońce :P Władca ma tylu zagorzałych fanów, że nie ma szans, by ktokolwiek z nimi (czy może raczej z nami) wygrał. Może jednak taki oto człowiek się nawróci na drogę dobrego filmu... Ale w tym wypadku nie sądzę, by to wypaliło, więc daję spokój.

użytkownik usunięty
Sweet_Gosia

Założenie zarówno książki jak i filmu było takie, że to ma być calość, ale i wydawca i producent musieli podzielić na trzy części i dlatego wydają się one takie "od czapy", ale jeśli się potraktuje jako całość - to jest to do przejścia. Ta powieść ma nakład największy na świecie zaraz po Biblii. Zastanawia mnie stwierdzenie Tolkiena, że "nie jest to świat wymyślony, a tylko wymyslony okres historyczny..." To moja ulubiona książka, a film mnie do niej zachęcił. Pozdrawiam serdecznie.

ocenił(a) film na 10

Według mnie te słowa jak i cała książka mają stanowić jakieś przesłanie.

Sweet_Gosia

Nie, wiem jak można podchodzić do filmu, o którym wiesz, że nie jest w twoim guście i spodziewać, że Ci się spodoba? No, tak mentalność 13 latki... :)

Sweet_Gosia

Kobieto, Władca Pierścieni jest dzieło sztuki! Rozumiem, że ci nie odpowiada no ale wybacz: już z samego nicka wynika, jakie filmy lubisz. I tu widzisz, całkiem się z tobą nie zgadzam bo sceny wiecznie rozlazłej Arweny i nie do końca rozgarniętego Aragorna mnie irytowały...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
Sweet_Gosia

jak zauważyłem to ta małolata zupełnie nie zna się na kinie, jak można takie filmy jak " władca pierścieni, czy brudny harry ocenić na jeden,

ocenił(a) film na 1
kristof2701

Ty też nie jesteś sam .

ocenił(a) film na 10
Sweet_Gosia

Gosiu, Gosiu, Gosiu, powinno Ci wystarczyć to jak zostałaś ośmieszona na forum Gwiezdnych Wojen.