Tego się nie da oglądać, idą i idą z tym pierścieniem prowadzeni przez śmiesznego stworka a w przerywnikach pokazują walkę o jakąś rozlatującą się fortecę. Tylko czemu to do cholery trwa aż trzy godziny?! Sama wata w tym filmie , w dodatku rozwleczona do granic możliwości. I co z tego że efekty są olśniewające gdy nie służą pokazaniu niczego ciekawego? Jedyne dobre sceny to te między Arweną i Aragornem, oraz parę zabawnych tekstów w wykonaniu krasnala i tyle!
P.S. A Orlando Bloom mimo że nieziemsko przystojny w blond włosach w tym filmie specjalnie mnie nie zachwycił.
Przeczytaj książkę. Ten film jest adaptacją i miliony fanów Tolkiena czekało na jego ukończenie. Jeśli przeczytasz książkę i Ci się ona spodoba, to film wyda Ci się o co najmniej połowę za krótki. Każda część. Nawet Powrót Króla.
zaapeluje do pozostałych.Ta osoba to prowokatorka i tyle nie odpisujcie na jej posty bo takiej osoby nie da się pokonać.Pokona was Swoją głupotą i zniży do swojego poziomu.Wystarczy tylko zobaczyć jakie oceny daje filmom i ludziom kina.Sam zaraziłem się już złośćia jak to zobaczyłem i jest mi z tym źle.Zakochana fanka bibbera i patissona a takie zespoły jak AC/DC Deep Purple The Beatles Iron Maiden są dla niej beznadzieją.Z góry odrazu przepraszam jakoż zniżyłem się właśnie do jej poziomu.....
Pff...
"Sama wata w tym filmie" - różowa byłą by lepsza, nie?. Wiem co dla ciebie znaczy nuda. Tutaj nie wyskakuje jakaś blond lasia z mikrofonem w łapie i śpiewa na scenie jakieś wyjątkowe chu***** - i to już jest według ciebie boring!
"Dobre kino z inteligentnym, niebanalnym przesłaniem i akrorów którzy mają w sobie to coś". Skąd się tacy biorą?
I don't want to live on this planet anymore.
Ja lubię ten film. Pisałaś w swoim opisie, że nie lubisz, jak ktoś narzuca drugiemu swoje zdanie, ale tak naprawdę uważasz się za najmądrzejszą, choć każdy się myli. Tu jak na razie każdy wyraża swoją opinię. Prawie wszystkim filmom, którym ty dałaś 10/10, ja dałam 1/10. Tym, które oglądałam, bo większości nie. Zazwyczaj nie oceniam 1/10. Moja najniższa ocena do jakiej się zniżam to 5/10, żeby za bardzo nie popsuć opinii dla niektórych dobrego filmu. Jesteś durna uważając się za uroczą, nieomylną itp. Jest coś takiego jak samokrytyka. Może i trollem nie jesteś, nie wiem, nie widziałam Cię, ale na pewno masz dziwny gust.
Co do reszty, to zauważyliście, że nie napisała od nadania tematu? Pewnie się wkurzyła i boi kłótni.
Niestety, ale ocena jaką wystawiłaś "Władcy Pierścieni" wskazuje, że jesteś osobą z którą nie warto wchodzić w dyskusję. Szkoda tylko, że takie osobniki niszczą ocenę filmom.
EEE mówisz że nie lubisz chamstwa i prostactwa , a nawet jak mówisz że inni są nietolerancyjni to nazywasz ich pedałami skończonymi i debilami? To gratuluje takiej obłudy i hipokryzji , bo widzę że wielbisz chamstwo i czekasz na prowokację żeby nabluzgać .
Ale cóż masz dopiero 13 lat jeszcze dojrzejesz i wyrośniesz
hahahaha ostatnie zdanie mnie powaliło ;D
Jednakże pomimo negatywnej opini na temat tego, co koleżanka ma w profilu (bo też zajrzałam........) nie zlinczuję jej za to, że stwierdziła iż, "Władca..." jest nudny. Mam mnóstwo znajomych, którzy nie czują magii tego filmu i na nim przysypiali. Dla mnie jest to najgenialniejsze dzieło, jakie kiedykolwiek powstało - te zdjęcia, muzyka, gra aktorska - prawdziwa sztuka! Z taką małą uwagą, że....kilka lat temu katowałam ten film wielokrotnie calusieńki. Teraz mam zwyczaj przewiajania scen, w których Frodo wlecze się z Samem ;)
Oczerniaj karzdy film jaki chcesz ale nie pisz o tym po co ci to! Tyle, że ludzie lubiący to kino się denerwują i wściekają (tak jak ja)
Oglądaj sobie Montane czy jakoś tak słuchaj Justina Biebiera piszm, że ich kochaj nine mów, że np. John Lenno jest głupi ok?
Z góry dzięki pozdrawiam :)
Hannah Montana - 10/10, Justin Bieber - 10/10 + '' Bieber to wielki artysta, lepszy nawet niż John Lennon czy Jim Morrison'' - z takimi osobami to nawet nie warto wdawać się w dyskusje. No chyba, że może za jakieś 10 lat aż zmądrzeją. Choć w to też wątpię.
eh znabujcie tego całego kileera... co za ciota dał 1/10 takiemu filmowi? jakby mu sie nie podobał to przynajmniej niech 6 da co jest juz i tak straszną przesadą.. pewnie nawet nie ma argumentów czemu dał tak niską ocenę
Chciałabym się osobiście zwrócić do użytkowniczki, o jakże wdzięcznym nicku sweet_gosia. Nie da się niestety porozumieć z Tobą inaczej, gdyż grając niedostepną zablokowałaś wszystkie komentarze na swoim blogu. Tak, wiem o tym, gdyż z niemałym zainteresowaniem przejrzałam Twój profil. Jest on dość infantylny, jak na osobę chyba w tym roku kończącą 16 lat, ale nie o tym chcę Ci powiedzieć. Po przeczytaniu bloga, doszłam do wniosku, że kiepsko znosisz krytykę i stąd te wszystkie jazdy na użytkowników: Gotrek09 i Ivalor. Wydajesz się być osobą o nie tak strasznie niskim IQ, ale skutecznie psujesz to wrażenie wypowiedziami w stylu:"The Beatles to całkiem niezły zespól, ale to brzydkie dziadki, więc daję 1"(parafraza). Prawdopodobnie mnie nie polubisz, ale ja też jestem fanką LOTR, a nie toleruje Zmierzchu - nie ze względu na aktorów, ich sposób gry, czy sam film, tylko ze względu na przekazywane w nim treści, które są zupełnym przeciwieństwem moich poglądow. Jesteś zdeklarowaną ateistką, obrażasz wszystkch, łącznie z Bogiem. Mówisz o sobie ekspert, a o filmach wypowiadasz się jedynie zdawkowymi komentarzami, nie popierasz ich żadnymi argumentami, a kiedy zaczynają po Tobie, brzydko mówiąc, jeździć, uciekasz, by za chwilę napisać na blogu: "Debilom nie odpowiadam!". Znam kilku fachowców w dziedzinie filmu i jeśli pretendujesz do miana jednego z nich, to bardzo źle zaczęłaś. Może czas to zmienić? Nie ograniczać się do samego bloga, gdzie chyba prowadzisz monolog, gdyż nikt nie może wypowiedzieć się na temat Twoich wpisów. Zacznij rozmawiać z innymi, szanuj ich zdanie i daj im szansę, aby mogli uszanować Twoje. Pozdrawiam i życzę powodzenia.
"
Tak naprawde to 16 letnia sweet_gosia nie istnieje, to jedynie wymysl jakiegos zartownisia....
Możliwe, ale założyłam dwie opcje. I zgodnie z jedną z nich sweet_gosia jest prawdziwa. Dlatego do niej napisałam. A jeśli to wymysl jakiegoś żartownisia, to może mój post uważać za skierowany do siebie. Pisałam do użytkownika sweet_gosia bez względu na to kim jest. I mam nadzieję, ze wiadomość dotarła:)
Cóż... zacytuję może kawałek blogowego wpisu założycielki tematu, w którym wypowiada się jakże kulturalnie na temat Władcy Pierścieni
,,Je bany debil który był fanem infantylnej bajeczki o smokach i rycerzykach ("władca pierścieni" a nie umiał docenić tak genialnego filmu jak "Amelia". Pierd olony w du pę pe dał "
a teraz wypowiedź na temat Hobbita
,,I swojej oceny nie zmieniam - w pełni uzasadnione jeden, beznadziejna kupa gó wna. Ale najgorsze jest to że podczas seansu autentycznie było Mi przykro, z tego powodu jak nisko upadło współczesne kino i dzisiejsza widownia - na ekranie był jeden wielki ciąg efektów specjalnych i ludziki z poprzyklejanym plastikowym badziewiem do twarzy. Nie widziałam tam ani jednego prawdziwego aktora! Kiedyś to było prawdziwe kino! Taki Tony Curtis w "Pół Żartem, Pół serio" swoją charyzmą i wdziękiem zjadał całą obsadę "hobbita" na śniadanie. Stwierdzam to a podobno jestem tylko głupią smarkulą :( Nawet mój ukochany Zac Efron, który przez większość filmwebowiczów z niewiadomych Mi powodów jest nazywany pedałem i beztalenciem, w najnowszym filmie "Pokusa" Stworzyył bardziej wiarygodą kreację niż cała ta zgraja krasnoludów w najnowszym filmie Petera Jacksona... Przez całą drugą połowę filmu, płakałam, tak, autentycznie PŁAKAŁAM nad upadkiem kina Amerykańskiego, i infantylnością widzów pokroju tria gotrek, irishfolkfan i ivalor którzy łykną tę sraczkę z uśmiechem, obliżą się i poproszą o jeszcze... Tylko że przez takich kretynów coraz bardziej będzie zalewać nas fala bezdusznych, komercyjnych wypocin... "
1.Mi się wydaje czy ona przewiduje tylko ocenę 1 lub 10.
2.Niszczy mnie jej profil w jednym miejscu napisała że jest osobą o niezwykłej inteligencji, dlatego nie odpowiada na krytykę i jeśli ktoś chce z nią podyskutować to mu odpowiada Je* się na ryj pier**lona s*ko! Wyjątkowy przejaw inteligencji. Swoją drogą ciekawe skąd u niej tak wysoka samoocena.
3. Nie radzę ci oglądać innych filmów niż komedyjki, filmiki Disneya, Zmierzchy itp., bo reszcie zaniżysz ocenę swoją 1
UIubieni wokaliści - Justin Bieber.
Argumentacja oceny Hobbita na 1 - "kupa gówna... mój ukochany Zac Effron którego wszyscy nazywają pedałem i beztalenciem..."
Filmy Disneya spod znaku "młodociane zdziry" - ocena 10.
Ku*asa ci potrzeba, dziewczynko, i może śmiertelnego wypadku byś zaczęła trzeźwo myśleć.
hhhhhmmmm
że się tak wyrażę to gó**o wiesz o dobrych filmach, jeśli podobają ci się filmy w stylu hsm to ......
Giń!Giń,nieczysta istoto,giń!
Nie wierzę,że na tym padole może istnieć równie głupie,ograniczone i płytkie bydlę jak ty.
Dziewczynko jak kiedyś dorośniesz, to czytając swoje posty na filmwebie zaczerwienisz się ze wstydu. Teraz jarasz się zmierzchem, bo jesteś młoda, a dialogi w tym filmie są tak banalnie proste, że tylko gimbusy się w nich rozpływają. Fenomen tej ksiazki własnie polega na tym, że jest strasznie prosta, co sprawia, że czyta Ci się ją łatwo. Takie dzieła jak "Władca Pierścieni" niestety przerastają Cie i tylko pozostaje Ci hating. Lub też jestes mega trollem, za co z góry współczuję.
Nie pozdrawiam.
Popieram!!! Wreszcie jakaś rozsądna osoba, a nie sami fanatycy tych homo hobbitów. Lubicie filmy o spacerze - to sprawdźcie "Prostą historię", przynajmniej coś mądrego i bardziej hetero obejrzycie.
O widzę kolejny fan HSM i biebera broni goske, nie znasz się to nie wypowiadaj na temat książki która przerasta twoje możliwości jak i filmu. Mądre za to są filmy zmierzch gdzie zygac tylko można tą prosta fabułą i filmy HSM gdzie aktorzy grają na tak niskim poziomie, że aż mi się ich żal robi jak oni dają zrobić z siebie takich ludzi.
Fan czego? Lol, z mojej wypowiedzi możesz wywnioskować jedynie to, że lubię filmy Lyncha, a Ty i Tobie podobni jesteście zbyt ograniczeni aby ogarnąć inne pozycje. Z takiej Zagubionej autostrady to pewnie tylko tytuł zrozumiałeś, co? Większej nadinterpretacji nie ma w żadnej serii. Podniecasz się tym "mądrym" filmidłem, obejrzyj lepiej (też fantasty) "Rękopis znaleziony w Saragossie" i wtedy możemy porozmawiać o banalnej fabule, ale tej we Władcy. Kupa śmiechu z fanatyków.
Po pierwsze: fanatykiem nie jestem, podoba mi się ten film to wszystko. Film to ekranizacja KSIĄŻKI więc nie wiem o co wam chodzi że jest nudny itp. To fantaza, ale jednak ma przesłanie, tylko jest to przedstawione w inny, bardziej "tolkienowski" sposób. Trudno, jak nie możesz tego zrozumieć to twoja sprawa, ale nie oczerniaj i nie porównuj tego filmu do innych,gdyż od tego filmu zaczęto tworzyć filmy z już lepszymi efektami specjalnymi i nic dziwnego że stał się już klasykiem. To chyba rację na odwrót, ludzie starają się strolowac film, tylko nikt nic sobie z tego nie robi, to właśnie jest śmieszne :) I z góry przepraszam że za szybko ocenilem twój gust, emocje wzięły w górę :) Pozdrawiam
"Odyseja Kosmiczna" Kubricka była przełomem jeżeli chodzi o efekty, Władca to tylko mała cegiełka. Zresztą nieważne.
Odyseja przełomem? Przepraszam, no ale WP bije na głowę odyseje efektami specjalnymi :) Zresztą...W Odysei to nie ma co porównywać z WP :) Może jedynie to ze Odyseja jest komedią, a WP fantazą :)
Aha ok :) Tego nie będę oceniać,ponieważ nie oglądałem tego filmu więc nie wiem jaki jest :) Ale z chęcią oglądne :)
Przecież ta dziewczynka to kpina, niedorozwinięte dziecko o czym świadczy chociażby tekst: "Kocham Miley!" Dziecko któe nie za bardzo potrafi pojąć kino dla starszych. Tak samo jaj jej ocena: Brundego Harrego. Moja 9 letnia córka jest bardziej dojrzała niż ta Kiepska Gosia. Jej wypowiedź, jak i oceny to żarcik z którego trzeba się głośno śmiać. Dziecko skup się na filmach i grach dla dziewczynek, bo reszta dla ciebie to niezrozumiały świat.
Yhy, szczególnie to: "Chcecie obejrzeć naprawdę świetne trzygodzinne filmy które są lepsze od wp? I nie są tak przeraźliwie nudne? Obejrzyjcie sobie "Siedmiu Samurajów" Kurosawy, zobaczcie "Ojca Chrzestnego" Coppoli, czy chociażby "Przeminęło z Wiatrem". Wiem że Je skrytykowałam ale zrobiłam to dla jajec, bo tak naprawdę to prawdziwe arcydzieła. I nie gadajcie głupot że ten gówniany "Władca..." Jest lepszy od tych kamieni milowych w historii kina! Ja wszystkie filmy Kurosawy oglądałam z wypiekami na twarzy, a jeśli idzie o lotra to zasnęłam po 15 minutach... Taka smutna prawda dla was."
A ja 5 razy próbowałem obejrzeć Apollo 13 i zawsze na nim zasypiam. Siedmiu Samurajów, Ojciec, to bez dyskusji perełki, Przemineło..? dla mnie za ckliwyTylko one wszystkie są z innej bajki niż władca i chyba nikt nie postawi ich wartość merytoryczną nad WP. Że władca gówniany? No troszkę przesadzasz. Napisz że nie w twoim klimacie, a nie obrażasz gusta innych.
W poprzednim poście zacytowałem wypowiedz userki Sweet_Gosia. Ale ok.
To gusta innych obrażają mnie. Szczególnie te, które stawiają tą serie ponad dzieła Kubricka, Scorsese, Felliniego, Polańskiego, Lyncha, Bergmana, Almodóvara, Tarkowskiego, Kurosawy czy Leone. Chociażby dziś na forum FW w Django Unchained wyczytałem, że Powrót króla powinien być w top 5 najlepszych obrazów ever. Moim ulubionym filmem jest Jackie Brown, ale nie wypisuję, że to największe dzieło kinematografii czy jak to mówią fani Władcy "najlepszy w swoim gatunku". Nie, jest wiele lepszych kryminałów/thrillerów. Tak samo z filmami fantasty, jest wiele lepszych i nie jestem w tej opinii odosobniony. Problemem jest bezkrytycyzm wielu ludzi wobec tej serii, tak samo jak ocenianie książki, a nie filmu. Btw. Apollo 13 możesz ustawić obok WP. ; P
Ach no tak cytat :) to sorki. Już wymazałem Sweet Gosie z pamięci, dlatego nie zajarzyłem. Może dzisiaj się zmobilizuję do Apollo 13, bo mam go na dekoderze Canal+, jutro się wypowiem co do niego :) Jackie Brown, oj dobry film, to prawda.
"I swojej oceny nie zmieniam - w pełni uzasadnione jeden, beznadziejna kupa gówna."
Proszę usuń konto i już tu nie wracaj ...
Boshh , jak zobaczyłam twój profil , krew się we mnie zagotowała...... Ta gówniania Hannah Montana jest niby lepsza od LOTRa?!?!?! A jak przeczytałam tekst ,,MÓJ UKOCHANY ZAC EFRON" ?! WTF ?? Nie no błagam ten TWÓJ profil to chyba jakiś żart!! Zgadzam się w 100% z wszystkimi użytkownikami , którzy krytykują twoje wypowiedzi......
Zgadzam się z tobą Weronika_LOTR! Widać, że ta, niby Sweet_Gosia, nie jest taka Sweet! Ni chcę być niemiła, ale 1/10, dla WP chyba jakiś żenujący żart! A dla tych,- przepraszam za wulgaryzmy -"DEBILNYCH BAJECZEK" na Disney Channel ocena 10! Zastrzelcie mnie, bo coś mnie zaraz trafi! Rozumiem, że niektórzy jeszcze je lubią, ale bez przesady! Dobrze, że przestałam je oglądać! One po prostu robią wódę z mózgu! Niby się tam "śmieją", ale ich teksty są przeciętne i przereklamowane! Oczywiście chodzi mi o odzywki do rodziców, nie na miejscu i neologizmy, których nie rozumiem! Dobrze, że mój młodszy brat przestał to oglądać!
Ale taka prawda ukazanemu debilizmowi dajesz 10:( Happy)A arcydziełom Jacksona, na podstawie Tolkiena;), dajesz 1!
Najwyraźniej nie wyrosłaś z Disneya! Może się mylę, ale taka prawda!
Inni użytkownicy mają 100% rację!
Ja wyrosłam z Disneya już dawno , chociaż mam 13 lat. A co do tych bajeczek , to najbardziej chyba wkurzają mnie te dubbingi ,a o fabule nie wspomnę ...
Wystarczyła jedna wypowiedź słit gosi, żeby temat ciągnąć trzy lata. Gosię można obśmiewać we wszystkim ale tupetu i tego jak wspaniale nadrabia nim swoją słitaśną głupotę to można jej tylko zazdrościć. Muszę przyznać, że nieźle wszystkich sprowokowała. Gratulacje dla niej, a Wam wszystkim powinno być głupio, że w ogóle reagujecie na takie wypowiedzi. Chcecie pokazać, że jesteście mądrzejsi od Gosi? To chyba nie jest jakieś wielkie osiągnięcie.