PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31451}

Władca Pierścieni: Dwie wieże

The Lord of the Rings: The Two Towers
2002
8,3 519 tys. ocen
8,3 10 1 519032
7,9 89 krytyków
Władca Pierścieni: Dwie wieże
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Dwie wieże

Tego się nie da oglądać, idą i idą z tym pierścieniem prowadzeni przez śmiesznego stworka a w przerywnikach pokazują walkę o jakąś rozlatującą się fortecę. Tylko czemu to do cholery trwa aż trzy godziny?! Sama wata w tym filmie , w dodatku rozwleczona do granic możliwości. I co z tego że efekty są olśniewające gdy nie służą pokazaniu niczego ciekawego? Jedyne dobre sceny to te między Arweną i Aragornem, oraz parę zabawnych tekstów w wykonaniu krasnala i tyle!

P.S. A Orlando Bloom mimo że nieziemsko przystojny w blond włosach w tym filmie specjalnie mnie nie zachwycił.

Nie zawsze, jeśli masz wysokie poparcie Zevrana to nie zdradzi i będzie walczył po twojej stronie przeciwko Antivańskim Krukom.

użytkownik usunięty
Ivalor

No możliwe- widocznie kiedyś miałem u niego niskie poparcie xD

Ja najbardziej lubię początek leśnych elfów jak na początku przeganiam Shemów a potem ten pogrzeb bardzo nastrojowa muzyczka jest tam :D, grałem Łotrzykiem i nawalałem z łuku a łaziłem z Alistairem, Stenem i Wynne, grałem jeszcze troche Czarodziejką ale Save mi się spieprzył prawie pod koniec i dupa

A na tego Kle to trzeba jakiś haczyk znaleźć i go udupić.

Gotrek09

Stworzyłem nowy temat wyrażający moje powątpiewanie w normalność seksualną Justina jeśli on to skasuje to trza będzie donieść na chuja. A potem zrobię na moim profilu temat dyskusyjny dla anty Bomberów :D.

użytkownik usunięty
Gotrek09

O, widzę że też pogrywasz w Dragon Age :) Ja z łuku "nawalam" ale w realu :)

Forum berbera- widziałem twój temat- bardzo fajny xD

użytkownik usunięty

Ale szkoda, że już tego tematu nie ma xD Tym bardziej szkoda bo sam napisałem w tym temacie posta :( xD
To co? donosimy? :)

ocenił(a) film na 10
Ivalor

Przepraszam z góry, że przeszkodzę bo dość dużo już się tu działo, ale nie odwiedzałam tej strony przez parę dni i mam takie jedno pytanie odnośnie komentarza Ivalora. Nie znajduję tu nikogo, do kogo mógłby być skierowany ten komentarz, wyraźnie pisze, że do mnie:
Nie każda 17-latka musi być od razu pokemonem, a zwana tak postawa bardzo mi się nie podoba. I czy ja miałam do ciebie o cokolwiek pretensje? W kwestii Disney Channel i Zmierzchu absolutnie się z tobą zgadzam.

użytkownik usunięty
Wikusia1995

Trzeba czytać uważnie i ze zrozumieniem a nie patrzeć do kogo post adresowany - Ivalor pisał do słithani Wikusia ;)

Donosimy donosimy ale to wy doniesiecie bo ja wyjeżdzam na miecha POZDRO MY BROTHERS XD XD

użytkownik usunięty
Gotrek09

No to pozdro nawzajem brother xD

Dzikusia nadal szuka zaczepki nawet w tematach w których o niej nie ma najmniejszej wzmianki, nie bój się na temat twojej osoby wypowiadać się nie będę. No Gotrek też ciebie pozdrawiam.

Irishfolkfan a w jakieś mmo grasz obecnie ?

użytkownik usunięty
Ivalor

Nie, nie gram w żadne mmo obecnie :)

ocenił(a) film na 10
Ivalor

Ivalor, adresuj swoje posty uważniej. Też mi się coś dawało, że to na pewno nie do mnie ale też nie zauważyłam tego postu sweet_hani. Sorki za zamieszanie. :)

Wikusia1995

Moje posty są adresowane dostatecznie uważnie w tym temacie nie było nic o tobie, więc niepotrzebnie znów szukasz zaczepki.

ocenił(a) film na 9
Sweet_Gosia

uwzam ze polowy z tych filmow ktorym dala 1 nie widziala, jak dziewczynka ktora ma 13 lat moze ogladac koszmar z ulicy wiazow albo dziecko rosemary? Rozumiem ze jest zakochana w filmach kiczowatych, spoko wolny kraj i taki wiek. Ale prosze nie dawac 1 takim filmom takim jak OC . Ja nie prosze, ja blagam, toz to arcydzielo i czy ma sie inny gust czy jest sie glupkiem albo dzieckiem nic tego nie zmieni. Jesli sie nie podoba, jest sie debilem albo jest sie jeszcze zbyt mlodym zeby racjonalnie oceniac prosze nie oceniac. Obiektywizm niech on wplywa na rankingi, bo ludzi ktorzy szukaja dobrych filmow a moga sie (jeszcze) nie znac moga one wprowadzac w blad i beda trafiac na papke zamiast wartosciowe filmy.

ocenił(a) film na 9
tomashes

2. Transformers: Zemsta upadłych

Ja nie mogę, ze wszystkich filmów akcji ten jest najgorszy. Wielkie, kolorowe roboty, biegają strzelają, biją się... Wyjątkowo to infantylne. Film po prostu kretyński i dla dzieciaków

z owej dziewczyny blogu - jesli HM i HSM jest dla ciebie madry i dla ludzi z wyksztalceniem to twoje zdrowie

3. Ojciec Chrzestny

Mój tata uwielbia ten film, jak dla mnie to straszna nuuuuda... Opowieść o jakimś starym gościu i jego rodzince zamieszanej w ciemne interesy. Strasznie się ten film ciągnie. Nie trawię tego faceta co gra główną rolę, dla mnie jest on totalnie antypatyczny

Szkoda ze nie masz nic po tacie, Vito Corleone to jedna z najlepszych kreacji wszechczasow. Dla mnie antypatyczna jest HM...

5. Mroczny Rycerz

Nie cierpię adaptacji amerykańskich komiksów! We wszystkich schemat jest podobny. Heros odziany w przyciasny trykot ratuje świat przed zakusami szalonego złoczyńcy. W tym przypadku jest podobnie. Pojedynek przebranego za nietoperza faceta i makabrycznego klauna. No Comment. Bardziej idiotycznej fabuły ze świecą szukać. Film dla zinfantylizowanych amerykańskich nastolatków

Uwierz ze schemat kazdej gwiazdy pop tez jest podobny.

tomashes

Nie wiem, jak dla mnie to cały ten profil jest prowokacją, bo nie mieści mi się w głowie, żeby 13letnie dziecko używało takich sformułowań jak "zakusy szalonego złoczyńcy". Szczególnie wychowując się na Majlej :P Według mnie Gosia jest facetem i to nie 13letnim:P Poza tym.... czy w całej tej dyskusji Gosia odezwał się więcej niż tylko raz na początku? Ja nie zauważyłam:)
Ps. na całym profilu są polskie znaki, brak błędów ort., i nic nie jest pisane w TaKi SpOsÓb - to nie jest 13latka :P

ocenił(a) film na 3
Delerith_Aranel

ja sie dziwie tym wszystkim którzy tego nie zauważyli. Ale to tylko ślepi fanatycy WP, więcej nie można od nich wymagać.

ocenił(a) film na 10
Sweet_Gosia

aaahahhahah przeciez to dziecko, tez moze miec swoje zdanie
polecam Ci Gosiu zajebisty film dla Ciebie m jak mdłość tam masz duzo wątkow milosnych az sie zygac chce

ocenił(a) film na 10
Sweet_Gosia

Pozostaje ci tylko współczuć, że nie potrafisz docenić tego arcydzieła filmowego. Ale jak ktoś ma "takie coś" w profilu to nie mamy o czym gadać (jak otworzyłem twój profil to oplułem monitor przez przypadek ;) ). Tyle, na resztę brak słów...

ocenił(a) film na 7
Sweet_Gosia

faktycznie nudnawa momentami ta cała trylogia...ale trudno nie dostrzec epickiego charakteru przekazu :) no i efekty też gniotą-to tak w skrócie

ocenił(a) film na 10
androgenius

Kompletnie się nie zgadzam. Gdzie tam masz nudy? Efekty jak na tamte czasy po roku 2000 są bardzo dobre. Szkoda tylko że jeszcze Trylogia nie jest w 3D!

użytkownik usunięty
Sweet_Gosia

Czytając twoje wypowiedzi doszłam do wniosku, że jesteś po prostu zbyt niedojrzała, aby docenić dobry film i radzę wszystkim - nie wdawajcie się w dyskusje z Gosią - nie zniżajcie się do jej poziomu, bo nie warto. Nie doceni niczego ambitniejszego niż bajeczki Disneya, więc szkoda klawiatury.

Sweet_Gosia

ocenia jak ocenia ale niektóre jej wypowiedzi są napisane zbyt płynnym językiem, stąd nie wierzę, że jest 13 letnią dziewczynką. Gdyby jakimś cudem była to jednak prawda to ja odbieram ją całkiem pozytywnie. Trzeba jednak brać poprawkę na wiek i to jak się odbiera filmy będąc tak młodym.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
pionas666

Takie osóbki jak słit_focha powinny dostać dożywotniego bana na strony filmowe , jestem "zniesmaczony" , jak patrzę na jej profil i oceny :/

ocenił(a) film na 1

I fani wp też .

ocenił(a) film na 6
pionas666

przecież "każdy ma prawo do własnego zdania"
i nie używaj tu niecenzuralnego słownictwa.

plantum

przyszedł Avatarowiec plantum xD

plantum

Wiesz co zastanawiam się jak można dać Władcy 3/10, Avatar jest u ciebie na 10/10 i ok popieram, ale Władca jest od tego filmu lepszy lub może dla niektórych być równie wspaniały, więc twoje oceny są bezwartościowe bo 3/10 można ocenić komedię która zbytnio nie śmieszy, są ludzie którzy dają filmowi 1/10 co jest niedorzeczne sam masz przykład idiotów na forum swojego Avatara, jeszcze rozumiem oceny 6+dla ludzi którym świat Fantasy nie odpowiada,ale cała reszta... muzyka według ciebie jest godna 3, gra aktorska zdjęcia zastanów się człowieku nad ocenami które wystawiasz.

Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 6
Gotrek09

....

że razi taka niska?

użytkownik usunięty
plantum

plankton spływaj stąd ;P mnie w sumie też dziwi tak niska ocena WP przez fana Avatara..

ocenił(a) film na 1

Przyszła Anduril i siadła .

plantum

to nie chodzi o to że razi taka niska bo mam w dupie TOPY i skale ocen, ale w takim razie Avatar też powinien dostać 3/10, a czemu nie przecież ciebie to nie razi :P

ocenił(a) film na 6
Gotrek09

zrobiłem mała korektę po zastanowieniu się.
no i za te efekty chyba 7/10 się należy.

plantum

no i widzisz ocena ok xD

ocenił(a) film na 6
Gotrek09

taaa, a dla avatara co postawiłeś?

użytkownik usunięty
Sweet_Gosia

Ignorantka i tyle.

ocenił(a) film na 1

Ty też .

użytkownik usunięty
Sweet_Gosia

ignorujcie pajaca...

ocenił(a) film na 8
Sweet_Gosia

Dalej masz 13 lat ? I oceniasz filmy dla dorosłych :)) ???

ocenił(a) film na 10
gisby

troll ;/

ocenił(a) film na 1
pivamornfis123

you are .

Sweet_Gosia

no to się takim tematem doczekałaś tylu odpowiedzi naprawde siądź sobie w bujanmy fotelu i obejrzyj jakąś komedię a prawdziwe kino zostaw miłośnikom tej rozrywki...

ocenił(a) film na 10
Sweet_Gosia

gówniaro do książek a nie do filmów dla dorosłych ; )

ocenił(a) film na 8
Sweet_Gosia

jezeli tak uwaza to powodzenia w dalszym zyciu :D nie no nie ma co pisac bo to normalne ze raki dzieciak po prostu nie ma gustu i nie rozumie że LotR to klasyka i załoze sie ze nie rozumie jednej setnej dialogow z filmu bo Tolkien nie pisal bajek dla dzieci wiec
ASS

ocenił(a) film na 10
Hajdu

Czytając komentarze typu ,,takie dzieciaki nie powinny oglądać filmów dla dorosłych" albo ,,dla trzynastoletnich gówniarzy to HSM" zastanawiam się ile wy macie lat.. oczywiście zgadzam się z wami co do sweet _gosi i jej wypowiedzi , ale ja sama mam niecałe 13 lat i mi się zdaje że ona ma najwyżej 10 lat (fanki HM i HSM to dzieci mniej więcej w przedziale wiekowym 7-11 (?) ). Jestem fanką książek z serii Władca Pierścieni ( piszę seria bo pierwotne wydanie było w sześciu częściach) i Hobbita , oglądałam również filmy na podstawie tych książek i jestem szczerze zachwycona !! A HSM i HM tooooooo.... , hmmm myślę że nie będę strzępić języka na takie nieporozumienie dla dziesięciolatek i wypraszam sobie ,,trzynastoletnią gówniarę".....

ocenił(a) film na 10
Sweet_Gosia

nie wiem po co się wypowiadasz,kiedy weszłam na twój profil zatkało mnie: ''mam 13 lat interesuję się kinem inteligentnym z przesłaniem''. a potem patrzę w bok a tam filmy Lizze Mguirre czy jak się tam pisze ,Camp rock,Akwamaryna i Zmierzch jak się ogląda byle co a uważa się że ogląda ambitne filmy to naprawdę dziwne. i nie zaniżaj not dla filmów takich jak Batman Mroczny rycerz skoro się nie znasz najlepiej usuń konto.

Sweet_Gosia

jesteś za głupia na ten film, wracaj oglądać bajeczki disneya

ocenił(a) film na 1
jack19

A ty włóż aparat przed snem .