Władca Pierścieni: Powrót króla

The Lord of the Rings: The Return of the King
2003
8,4 553 tys. ocen
8,4 10 1 553250
8,1 64 krytyków
Władca Pierścieni: Powrót króla
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Powrót króla

żenada

ocenił(a) film na 1

11 za co gdyby były filmy które mają po 100 Oscarów to zasłużył by sobie

ocenił(a) film na 10
Kileeer

Po co zakładasz drugi temat w którym wypisujesz dokładnie to samo???!!

ocenił(a) film na 1
fauzi

bo mi się nudzi

Kileeer

A może jakieś argumenty?

ocenił(a) film na 1
yvonneD

wymuszone było wszystkie nagrody

Kileeer

To nie jest żaden argument...

ocenił(a) film na 4
yvonneD

Wymuszone bo chcieli już, żeby jak 2 pierwsze części miały Oscary do do kompletu, żeby trójka też Oscara miała. Nagroda za efekty może być, ale tylko i wyłącznie za to, bo nic tu więcej nie ma.

ocenił(a) film na 10
napruto

ja jednak uwazam, ze trzecia czesc jest zdecydowanie najlepsza z calej trylogii i zasluzyla sobie na te Oscary...

ocenił(a) film na 10
napruto

to smutne ,że tyle tylko widzisz bo monumentalny soundtrack z władcy to największe arcydzieło muzyki filmowej w 21 wieku .
Scenografia była rewelacyjna ,szczegółowa i niezastępowana za każdym razem efektami cyfrowymi , inne kategorie techniczne typu kostiumy ,charakteryzacja ,montaż itd. to tez pewne Oscary
więc na jakieś 6 statuetek na pewno zasłużył .

ocenił(a) film na 1
lotr12345

Każdy ma swoje zdanie jedynie te Howarda mi się podobało ale do chopina bacha mu dlaeko ah daleko za daleko ;)

ocenił(a) film na 10
Kileeer

Bach i Chopin nie pisali muzyki do filmów ....a Lotr to naprawdę genialna muzyka ilustracyjna .Howard nie jest cieniasem jak zimmer lecz zrobił muzykę według starych zasad skupiając się na emocjach i przeżyciach bohaterów wykorzystując przy tym całą orkiestrę symfoniczną .Każde miejsce w Śródziemiu miało swój motyw .To około 60 utworów łącznie z genialnymi piosenkami promującymi film .Zazwyczaj do filmu robi się 6,7 utworów ....

ocenił(a) film na 1
lotr12345

Widze , , że jesteś wielkim fanem wp. <bł niech>

ocenił(a) film na 10
Kileeer

światowa akademia muzyki filmowej nagrodziła Lotr w najważniejszych kategoriach .Muzyka z tego filmu (dla każdego kto ma pojęcie o tej dziedzinie sztuki) jest arcydziełem .
Lepsza niż wszystkie "twory" zimmera razem wzięte

ocenił(a) film na 1
lotr12345

I co z tego . Może nie każdemu się podoba

ocenił(a) film na 10
Kileeer

może się nie podobać ale trzeba być debilem by jej nie docenić ....

Kileeer

Każdy Oskar dla WP był jak najbardziej zasłużony, tobie się nie podobał ten film i nie możesz przeżyć że został tak wysoko oceniony i nagrodzony, na szczęście takich osób jak ty jest totalna mniejszość, WP dostał 11 Oskarów i wiele wiele innych nagród i jest jednym z najlepszych filmów w historii tak było jest i będzie.

ocenił(a) film na 1
xedor

może i ma tyle tych nagród ale klasykiem nigdy być nie będzie

ocenił(a) film na 10
Kileeer

WP już jest klasykiem. A to, że ty nie lubisz tego filmu nie zmieni faktu, że przez miliony ludzi uważany jest za kultowe arcydzieło kinematografii.

ocenił(a) film na 3
Missila

buahahaha

ocenił(a) film na 1
Thief_

nie lubisz władcy

ocenił(a) film na 3
Kileeer

Pytasz czy stwierdzasz ?

ocenił(a) film na 1
Thief_

pytam?

użytkownik usunięty
Kileeer

Jak klasykiem nie jest? To co jest klasykiem?

ocenił(a) film na 1

Obywatel np

ocenił(a) film na 1
xedor

w nim ni nie było ciekawego to czemu nie gwiezdne wojny i wiele innych takich filmów jaka tam była piosenka chyba wcale

Kileeer

"w nim ni nie było ciekawego to czemu nie gwiezdne wojny i wiele innych takich filmów jaka tam była piosenka chyba wcale "
co to w ogóle za zdanie ?? naucz się składać zdania tak żeby były zrozumiane a potem dopiero dyskutuj o filmach dziecko.

ocenił(a) film na 1
xedor

ehm nie chce mi się dyskutować w stylu ,, wyżej sra niż dupe ma" założę się że ten wpis zostanie bloknięty

ocenił(a) film na 10
Kileeer

Ehm dziecko wróć do podstawówki może nauczą cię jak pisać poprawnie zdania. Z tobą nawet nie da się dyskutować.
,,może i ma tyle tych nagród ale klasykiem nigdy być nie będzie "
Skąd wiesz podejrzewam, że wiele osób już uważa WP za film klasyczny, ponieważ w swoim rodzaju film jest zrobiony wręcz perfekcyjnie.

ocenił(a) film na 1
Nihal

o nie znowu kolejny filozof co się zna na wszystkim a te osoby co uważają wp za klasyka wieżą że Elvis żyje niczym nie zasłużył na tyle statuetek ale dostał mniej złotych globów

Kileeer

Z tego co zauważyłam to Ty zachowujesz się jakbyś wszystkie rozumy pozjadał... A Twoje zadania faktycznie trudno odczytać. Taka rada na przyszłość: poczytaj trochę o tym co to są znaki interpunkcyjne.

ocenił(a) film na 10
yvonneD

Dokładnie.Ludzie biorą sie za pisanie publicznych komentarzy, a brakuje im podstaw poprawnej polszczyzny.Poza nimi Kileeer nie podaje żadnych sensownych argumentów.narazie słyszałem tylko tyle że film jest nudny i do bani.Nic więcej;)

fauzi

Jestem na 100 % pewien że żadnego sensownego argumentu z jego strony nie otrzymamy, dziecku nie podobał się Władca i nie może przeboleć że ten film jest tak wielbiony przez wiele osób i otrzymał tak wiele nagród, dlatego wypisuje jakieś bzdury które i tak nikogo do niczego nie przekonają.

ocenił(a) film na 1
xedor

taaa znaki interpunkcyjne bez nich trudno wam czytać. Widać jak potraficie z nich korzystać. A poza tym żadna rola aktora nie była dobra, piosenki wcale nie było tylko melodia, charakterystyka była normalna stroje i efekty specjalne to jedyne rzeczy które się należało, i tylko 4 złote globy . a to nie liczy się ile film dostał ale ile. Zarobił nie dużo najwięcej na świeci zarobił film ,,Przeminęło z wiatrem"

Kileeer

"Żadna rola aktora nie była dobra" ?!
No chyba sobie żartujesz...

"a to nie liczy się ile film dostał ale ile"
Hm.. To zdanie ma sens i głębie.

A reszty już nie będę komentować bo po prostu nie mam już siły odpowiadać na Twoje posty....

yvonneD

Wogole nie musisz, fanka krola lwa sie znalazla :D

ocenił(a) film na 1
yvonneD

czytaj dale j kropkę niechcący wstawiłem

Kileeer

Dobrze wie że Władca jest gigantem wśród Oskarów, to teraz się będzie czepiać o złote globy i inne pierdoły które kompletnie nikogo nie obchodzą. Weź już nie pisz żadnych bzdur i nie wyskakuj z jakimś "Przeminęło z wiatrem" bo to jest film z 1939 roku i w ogóle pod żadnym względem nie idzie go porównywać z Władcą Pierścieni.
Władca jest jednym z najlepszych filmów w historii czy ci się to podoba czy nie a wszystkie filmy które ty wypisujesz mogą mu jedynie pozazdrościć nagród,fanów,osiągnięć.

ocenił(a) film na 1
xedor

fanów nie ma dużo przeminęło z wiatrem masz racje nie da się porównywać jednego z najlepszych w filmów z tym bzdurnym wp i pk .Oscary to amerykanie przyznają a oni są ... i daleko trylogii wp do ojca chrzestnego ido Casablanki i tak dalej

Kileeer

Władca Pierścieni to nie Trylogia.
Ojciec Chrzestny to film gangsterski , a Władca Pierścieni Fantasy.

ocenił(a) film na 1
Ozimol

ehm ...

ocenił(a) film na 10
Kileeer

"Zarobił nie dużo najwięcej na świeci zarobił film ,,Przeminęło z wiatrem" "
Poproszę o poprawnie złożone zdanie.

ocenił(a) film na 1
Nihal

a to twoje zdjęcie ??

ocenił(a) film na 1
Kileeer

a jeszcze jak taki idealny ten film to dlaczego nie dostał 12 czy 15 lub 24 max

Kileeer

bo dostał 11?

ocenił(a) film na 1
Ozimol

to widać jaki doskonały czyli wcale

ocenił(a) film na 10
Kileeer

a dyskutujcie z czlowiekiem co ocenia harrego pottera na 10, no prosze was to juz swiadczy o zenujaco slabym guscie. W kazdej kategorii w której został nagrodzony Oscarem w pełni sobie na to zasłużył. Film jest dopracowany do perfekcji pod kazdym technicznym szczegolem a kreacje elfów i innych mieszkańców śródziemia są wybitne

ocenił(a) film na 1
Tanath3

tak brawo zauważyłeś tylko Pottera doskonale a i tak w Harrym Potterze były lepsze stroje

ocenił(a) film na 10
Kileeer

człowieku, czy Ty widzisz co piszesz? W Harrym Potterze lepsze stroje? Szaty zarzucone byle jak, jak płaszcze. I tiary, czyli czapki sklecone. A we WP? Stroje elfów, krasnoludów, ludzi i czarodziejów, urgali i orków i duchy stworzone perfekcyjnie.
Nie potrafisz docenić piękna?

ocenił(a) film na 1
Chiro

Słabe i kto je projektował. Z dywanów je zrobił i firanek .

ocenił(a) film na 1
Tanath3

brawo ja robot też rewelacja on powinien dostać z milion Oscarów

ocenił(a) film na 10
Kileeer

Myślisz bardzo dziecinnie.