Wymuszone bo chcieli już, żeby jak 2 pierwsze części miały Oscary do do kompletu, żeby trójka też Oscara miała. Nagroda za efekty może być, ale tylko i wyłącznie za to, bo nic tu więcej nie ma.
ja jednak uwazam, ze trzecia czesc jest zdecydowanie najlepsza z calej trylogii i zasluzyla sobie na te Oscary...
to smutne ,że tyle tylko widzisz bo monumentalny soundtrack z władcy to największe arcydzieło muzyki filmowej w 21 wieku .
Scenografia była rewelacyjna ,szczegółowa i niezastępowana za każdym razem efektami cyfrowymi , inne kategorie techniczne typu kostiumy ,charakteryzacja ,montaż itd. to tez pewne Oscary
więc na jakieś 6 statuetek na pewno zasłużył .
Każdy ma swoje zdanie jedynie te Howarda mi się podobało ale do chopina bacha mu dlaeko ah daleko za daleko ;)
Bach i Chopin nie pisali muzyki do filmów ....a Lotr to naprawdę genialna muzyka ilustracyjna .Howard nie jest cieniasem jak zimmer lecz zrobił muzykę według starych zasad skupiając się na emocjach i przeżyciach bohaterów wykorzystując przy tym całą orkiestrę symfoniczną .Każde miejsce w Śródziemiu miało swój motyw .To około 60 utworów łącznie z genialnymi piosenkami promującymi film .Zazwyczaj do filmu robi się 6,7 utworów ....
światowa akademia muzyki filmowej nagrodziła Lotr w najważniejszych kategoriach .Muzyka z tego filmu (dla każdego kto ma pojęcie o tej dziedzinie sztuki) jest arcydziełem .
Lepsza niż wszystkie "twory" zimmera razem wzięte
Każdy Oskar dla WP był jak najbardziej zasłużony, tobie się nie podobał ten film i nie możesz przeżyć że został tak wysoko oceniony i nagrodzony, na szczęście takich osób jak ty jest totalna mniejszość, WP dostał 11 Oskarów i wiele wiele innych nagród i jest jednym z najlepszych filmów w historii tak było jest i będzie.
WP już jest klasykiem. A to, że ty nie lubisz tego filmu nie zmieni faktu, że przez miliony ludzi uważany jest za kultowe arcydzieło kinematografii.
w nim ni nie było ciekawego to czemu nie gwiezdne wojny i wiele innych takich filmów jaka tam była piosenka chyba wcale
"w nim ni nie było ciekawego to czemu nie gwiezdne wojny i wiele innych takich filmów jaka tam była piosenka chyba wcale "
co to w ogóle za zdanie ?? naucz się składać zdania tak żeby były zrozumiane a potem dopiero dyskutuj o filmach dziecko.
ehm nie chce mi się dyskutować w stylu ,, wyżej sra niż dupe ma" założę się że ten wpis zostanie bloknięty
Ehm dziecko wróć do podstawówki może nauczą cię jak pisać poprawnie zdania. Z tobą nawet nie da się dyskutować.
,,może i ma tyle tych nagród ale klasykiem nigdy być nie będzie "
Skąd wiesz podejrzewam, że wiele osób już uważa WP za film klasyczny, ponieważ w swoim rodzaju film jest zrobiony wręcz perfekcyjnie.
o nie znowu kolejny filozof co się zna na wszystkim a te osoby co uważają wp za klasyka wieżą że Elvis żyje niczym nie zasłużył na tyle statuetek ale dostał mniej złotych globów
Z tego co zauważyłam to Ty zachowujesz się jakbyś wszystkie rozumy pozjadał... A Twoje zadania faktycznie trudno odczytać. Taka rada na przyszłość: poczytaj trochę o tym co to są znaki interpunkcyjne.
Dokładnie.Ludzie biorą sie za pisanie publicznych komentarzy, a brakuje im podstaw poprawnej polszczyzny.Poza nimi Kileeer nie podaje żadnych sensownych argumentów.narazie słyszałem tylko tyle że film jest nudny i do bani.Nic więcej;)
Jestem na 100 % pewien że żadnego sensownego argumentu z jego strony nie otrzymamy, dziecku nie podobał się Władca i nie może przeboleć że ten film jest tak wielbiony przez wiele osób i otrzymał tak wiele nagród, dlatego wypisuje jakieś bzdury które i tak nikogo do niczego nie przekonają.
taaa znaki interpunkcyjne bez nich trudno wam czytać. Widać jak potraficie z nich korzystać. A poza tym żadna rola aktora nie była dobra, piosenki wcale nie było tylko melodia, charakterystyka była normalna stroje i efekty specjalne to jedyne rzeczy które się należało, i tylko 4 złote globy . a to nie liczy się ile film dostał ale ile. Zarobił nie dużo najwięcej na świeci zarobił film ,,Przeminęło z wiatrem"
"Żadna rola aktora nie była dobra" ?!
No chyba sobie żartujesz...
"a to nie liczy się ile film dostał ale ile"
Hm.. To zdanie ma sens i głębie.
A reszty już nie będę komentować bo po prostu nie mam już siły odpowiadać na Twoje posty....
Dobrze wie że Władca jest gigantem wśród Oskarów, to teraz się będzie czepiać o złote globy i inne pierdoły które kompletnie nikogo nie obchodzą. Weź już nie pisz żadnych bzdur i nie wyskakuj z jakimś "Przeminęło z wiatrem" bo to jest film z 1939 roku i w ogóle pod żadnym względem nie idzie go porównywać z Władcą Pierścieni.
Władca jest jednym z najlepszych filmów w historii czy ci się to podoba czy nie a wszystkie filmy które ty wypisujesz mogą mu jedynie pozazdrościć nagród,fanów,osiągnięć.
fanów nie ma dużo przeminęło z wiatrem masz racje nie da się porównywać jednego z najlepszych w filmów z tym bzdurnym wp i pk .Oscary to amerykanie przyznają a oni są ... i daleko trylogii wp do ojca chrzestnego ido Casablanki i tak dalej
Władca Pierścieni to nie Trylogia.
Ojciec Chrzestny to film gangsterski , a Władca Pierścieni Fantasy.
"Zarobił nie dużo najwięcej na świeci zarobił film ,,Przeminęło z wiatrem" "
Poproszę o poprawnie złożone zdanie.
a dyskutujcie z czlowiekiem co ocenia harrego pottera na 10, no prosze was to juz swiadczy o zenujaco slabym guscie. W kazdej kategorii w której został nagrodzony Oscarem w pełni sobie na to zasłużył. Film jest dopracowany do perfekcji pod kazdym technicznym szczegolem a kreacje elfów i innych mieszkańców śródziemia są wybitne
tak brawo zauważyłeś tylko Pottera doskonale a i tak w Harrym Potterze były lepsze stroje
człowieku, czy Ty widzisz co piszesz? W Harrym Potterze lepsze stroje? Szaty zarzucone byle jak, jak płaszcze. I tiary, czyli czapki sklecone. A we WP? Stroje elfów, krasnoludów, ludzi i czarodziejów, urgali i orków i duchy stworzone perfekcyjnie.
Nie potrafisz docenić piękna?