To poco piszesz dziewczyneczko nikt cie nie prosił a poza tym chyba to nie ja zacząłem wasz obrażać
Odezwał się ten mądrzejszy co używa słownictwa nieodpowiedniego dla ucywilizowanych ludzi
Kileer możesz wkońcu przestać pisać swoją niedouczoną polszczyzną ... nie sądziłem że dzieci urodzone w 21 wieku mogą być tak uciążliwe ...
To po co czytasz zwracasz uwagę na pisownie mniejsza z tym a samemu tu wypisujesz głupoty
haha boska dyskusja:D tylko nie rozumiem dlaczego nie piszecie prawie nic o samym filmie tylko na zmiane : ty jesteś trollem a ty jestes emo i tak cały czas:D
Naomi,bo nie ma z kim pisać w tym poście!!! Ten zapewne młody człowiek nie wie nic o Władcy Pierścieni,jak też o całym gatunku fantasy.
Tak tylko o lepszych. Bardzo Fantasty Gandalf z zegarkiem zrównał ten film z rzeczywistością .,, Naomi,bo nie ma z kim pisać w tym poście!!!" to poco piszesz????? a pomiędzy ,,Pierścieni,jak" robi się odstęp
"a pomiędzy ,,Pierścieni,jak" robi się odstęp"
Ty naprawdę na łeb upadłeś, polonisto od siedmiu boleści ?! Takie żałosne teksty dowodzą twojej umysłowej indolencji.
"Bardzo Fantasty Gandalf z zegarkiem zrównał ten film z rzeczywistością "
To się, ku*#a, nazywa znajomość składni . Wirtuoz pióra, normalnie... Żal.
Kileeer, czas nos wysmarkać i w wakacje na korepetycje zapier#*%ać.
Ja poprawiam ludzi nie żeby im zrobić nazłość i mógł byś ucywilizować swoje słownictwo
Nie, ty nieudolnie starasz się poprawiać innych czepiając się błahostek. A robisz to dlatego, że wytknięto ci nieznajomość języka i brak umiejętności sklecenia choćby jednego zdania bez popełniania błędów. Masz tam te kilka(naście) lat i twój młody rozumek nie potrafi obronić tych debilnych tez postawionych w temacie ( o ile w ogóle tekst bez ładu i składu można uznać za jakąkolwiek tezę na cokolwiek). Nie próbuj nawet podejmować dyskusji, bo ewidentnie ci to nie wychodzi. Zajmij się lepiej czymś niewymagającym umysłowego zaangażowania.
Rozmową z tobą ? Nikt ciebie nie prosi żebyś się wypowiadał ? i jeśli wam tak zależy pisać na komputerze to piszcie poprawnie .
Kileeer jak bym cie kur*o jeb*na dostał w swoje ręce to bym ci łeb ukręcił, zjadł cię, wysrał i spalił gó*no z twoją zawartością ty marna popłuczyno. Mam gdzieś WP, ale jak widze takiego śmiecia, który spamuje tylko po to, żeby wku*wić innych, udając wielce mądrego, to mi się nóż w kieszeni otwiera.
Cała polska żal mi cię dziecko epoka kamienia łupanego minęła ludzie ze sobą rozmawiają a nie zabijają
"Rozmową z tobą ? Nikt ciebie nie prosi żebyś się wypowiadał ? "
Tak to jest jak się nie ma co odpisać...
O tempora! O mores! Tak niskiego poziomu dyskusji nie widziałam już dawno O___O
Przepraszam bardzo, ale nie rozumiem twojego pokrętnego toku myślenia. Proszę uprzejmie, oświeć mnie co, wg ciebie, miałoby znajdować się w tych zeszytach oprócz notatek dyktowanych przez nauczyciela i (ewentualnie) kilku bazgrołów?
Koniec zeszytu i bzdury które tam wypisujecie ale mniejsza z tym . Ja tu chce pisać o filmie
Niestety, rozczaruję cię. Jestem jedną z niewielu, która ostatnie strony w zeszycie zostawiała czyste, cóż....
Jeśli chodzi o film, to jest on arcydziełem, ale tylko dla miłośników fantasy. Rozumiem, że jeśli nie czuje się tego klimatu, to naprawdę trudno wytrwać do końca seansu. Dla mnie sztuką samą w sobie było przeniesienie skomplikowanego i obfitego w szczegóły tolkienowskiego świata oraz oddanie idei powieści. Za to właśnie należy się Oscar P. Jacksonowi za reżyserię i scenariusz.
Gdy słucham ścieżki dźwiękowej do lotra zawsze przechodzą mnie dreszcze, więc w moim mniemaniu Oscar za naj. muzykę jest jak najbardziej na miejscu. Zaś piosenka A. Lennox za każdym razem mnie wzrusza - tu też wielkie brawa i należny Oscar.
Ten film powstał już prawie 10 lat temu, więc efekty specjalne może nie robią już takiego wrażenia, ale wtedy było to ogromne osiągnięcie w tej dziedzinie, także Oscar zasłużony. Żałuję, ale niestety na takich rzeczach jak kostiumy, scenografia, dźwięk, charakteryzacja i montaż nie znam się zbyt dobrze, więc wolę nie pisać jakichś głupot, aby co wrażliwszych nie urazić. Oscar za najlepszy film jest zwieńczeniem sukcesu tego filmu, który do dziś jest zachwalany przez ogromną liczbę krytyków i publiczności. Czekam na inteligentne i celne kontrargumenty :-)
Tak tylko jest jeden problem jeśli film dostaje 11 Oscarów to się od niego dużo wymaga a Gandalfy z zegarkiem jest nie wiarygodny. Harry Potter czy gwiezdne wojny nie wyciągały z tego stanu . Książka miała za mało akcji i zawile opisów. Ten film nie miał piosenki za którą dostał Nie wiem była tylko melodia . Zapach kobiety 1 Oscar bardziej zasłużył na 11 Ten film był nudny (trylogie) Prócz początku zanim zobaczyłem nagrody to ten film podobał mi się Jak filmy w stylu godziny szczytu ale pisanie 100 % nagród jest śmieszne .Nie miał 100% są złote maliny i wiele wiele innych
Z kim wy chcecie dyskutować,skoro ten człowiek nie umie zbudować choćby jednego poprawnego zdania.Pewnie jest na poziomie podstawowym i obawiam się że już tam zostanie.
Kileeer to zapewne jeszcze dziecko. Nikt mający za sobą te kilkanaście lat nauki nie pisałby w taki sposób. Zgaduję, że autor tematu jeszcze gimnazjum nie skończył. No ale oczywiście na kinie zna się lepiej niż wszyscy tutaj... ;)
I pisze to osoba która zapewne nie ukończyła 4 klasy szkoły podstawowej nie chce mi się wysłuchiwać twoich problemów . Na przyszłość pisz na temat , bo mnie nudzą twoje dziecięce problemy
Ustalmy sobie dwie rzeczy, przykurczu :
1. Nie nazywaj mnie dzieckiem, bo od dawna już nim nie jestem.
2. Piszę NA TEMAT. To Ty nie masz wiedzy, argumentów i dlatego wciąż wypisujesz tu jakieś banialuki.
Tak dziecko masz racje jesteś jeszcze za mały żeby nim być Gandalf z zegarkiem położył cały film jak ty ten temat .Chyba nie zacząłem ciebie obrażać tylko ten film .
Gubisz się chłopczyku w plątaninie słów robiąc z siebie idiotę. Przyznaj się chociaż do tego, że masz trzynaście czy czternaście lat, a weźmiemy to pod uwagę, i nie będziemy traktować Cię jak durnia. A na niego właśnie szczeniaku wychodzisz...
Odezwał się pięciolatek najwyżej zaprzeczasz sam sobie ,,...będziemy traktować Cię jak ..." oprócz ciebie dziecko i mnie jak narzazie niewidzie 3 osoby a po drugie uważasz dzieciom się nie odpisujesz uznajesz mnie za dziecko i to robisz . Gówniarzu naucz się czytać i wtedy przyjdź będę mieć 80 lat spokoju Dawno ciebie nie by7ło i wypisujesz stare teksty po miesiącu.. Opanuj myśli i swoje życie
Po prostu wierze w ludzi.Wierze że i Ty sie opanujesz i przestaniesz wypisywać te swoje brednie.
To po co wracasz na ten temat to nie ja napisałem posta pierwszy tylko Auksencja więc nie musisz czytać tych postów jeśli nie chcesz ja ciebie do tego nie zmuszałem nie zmuszam i nie będę
Jesteś żałosny,masz farta że nikt nie panuje nad tą stroną.Ja bym Ci dał dożywotniego bana.
O matko odezwał się ty to zacząłeś znowu . Po co wracasz do tematu którym odpisuje ,,Chłopczyk " Hipokryto!?
"Gandalfy z zegarkiem jest nie wiarygodny"
Możesz napisać, w której dokładnie scenie widać ten zegarek? Przecież drobne błędy zdarzają w każdym chyba filmie i gdyby każdy był za coś takiego dyskwalifikowany, to nie byłoby komu przyznawać nagród.
"Książka miała za mało akcji i zawile opisów"
Czy nie sądzisz, że przełożenie języka takiej książki na język filmu jest godne podziwu?
"Ten film nie miał piosenki za którą dostał Nie wiem była tylko melodia"
Jak to? Piosenka "Into The West" w wykonaniu Annie Lennox leci na napisach końcowych przecież O.o
"zanim zobaczyłem nagrody to ten film podobał mi się"
Nie rozumiem twojej postawy... Gdybyś od początku nie lubił tego filmu, to jasne, że irytowałaby cię taka ilość nagród, ale w tym wypadku... to naprawdę dziwne.
W scenie walki widać ładny zegareczek który rozsadził całą trylogie . A ten film nadal lubię uważam , że to film jest jak potrawa zjadłem i w dużym stopniu zapomniałem lecz nie które zasłużyły na większą uwagę . A ta piosenka nie była niczym wielkim jak jej nie zapamiętałem (dal mnie rzecz jasna) A ilość tych nagród tam nie było dobrych efektów nawet jak na te czasy Kostiumy i efekty specjalne z cała pewnością nie zasłużyły na większą uwagę a co do najlepszy reżyser są lepsi Woody Alen James Cameron Steven Spielberg i Francis Ford Coppola ale mniejsza z nimi nie chodziło mi teraz o nagrody .Nieszczęście kinach już go nie ma. Irytuje mnie to (nikt z obecnych na tym temacie) , że ludzie mówią mi ten film jest boski pytam dlaczego zaroił najwięcej pieniędzy rekord świata. Właściwie moim zdaniem nie lobię tej trylogii Wole Ojca chrzestnego a z filmów fantasty Opowieści z Narnii albo Harrego Pottera . Jak widzę żaden z aktorów nie dostał Oscara za ten film i , to jedyna słuszna rzecz
" tam nie było dobrych efektów nawet jak na te czasy"
Chyba sobie żartujesz! Jak na te czasu efekty były wyśmienite! Obejrzyj sobie naszego "Wiedźmina" (jest z tego samego roku" to się przekonasz co to znaczy, że film ma słabe efekty specjalne...
No jest różnica pomiędzy polską a USA tylko , że w Wiedźminie była taka obsada o której wp pk nie marzył .Harry Potter , Narnia i gwiezdne wojny miały lepsze efekty specjalne .
Nie znasz się chłopczyku.
Film "Opowieści z Narnii: Lew, czarownica i stara szafa" powstał dwa lata po ostatniej części "Władcy..." i to oczywiste, że efekty specjalne były nieco lepsze. Podobnie zresztą "Zemsta Sithów" i powstałe po 2003 roku części "Harry'ego Pottera".
Jednakże w latach 2002 i 2003 NIC nie mogło równać się z CGI Golluma. Nic !
Odezwał się chłopczyk film z siebie nie wynosił żadnej wartości
PS paluszki świerzbią od dawnego nie pisania epitetów?
Nawet nie potrafisz odnieść się merytorycznie do tego co napisałem, mądralo ... Napisz coś jeszcze o tych rzekomo kiepskich efektach we "Władcy..."
Raczej ty nie potrafisz się odnaleźć w filmach widząc władce oceniłeś ,,jakie fajne ludziki".
LotR to przede wszystkim niesamowity klimat. Jacksonowi udało się ożywić prozę Tolkiena, nadać jej nowy wymiar. Nie wiesz co biorę pod uwagę przy ocenie filmów, i dlatego radzę stulić dziób i nie pozować na inteligencika. Tym bardziej, że ledwo podpisać się potrafisz, dłuższych zdań składać nie umiesz, a interpunkcja to dla ciebie czarna magia. No i oczywiście g*wno wiesz o kinie.
Gówniarz mnie poucza ZSRR powinien wrócić ten ustrój. Po obejrzani jedynki .,,Jak fajnie dziwne postacie zbijają się super "z 2 i 3 tak samo
Właśnie Kiler,taki z Ciebie twardziel to przyznaj sie wreszcie otwarcie ile masz lat!!!
Domyślmy się twoim punktem widzenia . Obraziłem film który waszym zdaniem jest arcydziełem zapewne z 1 miesiąc