Władca Pierścieni: Powrót króla

The Lord of the Rings: The Return of the King
2003
8,4 553 tys. ocen
8,4 10 1 553041
8,1 64 krytyków
Władca Pierścieni: Powrót króla
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Powrót króla

Aragorn macha swym mieczen na prawo i lewo, i żadnej krwi,dziwne.
A co do samej trylogii ,no cóż chyba najlepszy w tej chwili film fantasy jaki powstał .Ale nie dałem żadnej z części oceny 10 ,dlaczego?
Zbyt duże rozbieżności z książką,brak brutalności.Zresztą mam nadzieje że Hobbit będzie bardziej "pikantny".

Karatos

Może dlatego że film ma kategorię wiekową PG13 ale nie można powiedzieć że filmie nie ma wcale brutalności jest parę takich scen np.odrąbane głowy rycerzy Gondoru w katapultach.Krew w walkach także występuje może w małych ilościach ale widać.
Porównaj sobie np.walki w Władcy Pierścieni z walkami w Opowieściach z Narnii.Władca przy Opowieściach jest filmem bardzo brutalnym.
Jeśli o mnie chodzi to także lubie siekę na ekranie ale zdaję mi się że Hobbit także będzie miał niską kategorię wiekową i żadnej brutalnej sieki nie zobaczymy w nim,będzie pewnie coś w stylu władcy.

ocenił(a) film na 10
Arctas

Dzięki bardzo za odpowiedź.Chociaż Del toro jest bardzo ekscentrycznym reżyserem i mógłby pokusic o wyższą kategorie wiekową .Patrz labirynt Fauna

Karatos

No mi by to na pewno odpowiadało ale zdaje mi się że gdyby zrobił kategorię wiekową PG 15 czy 18 zawiódł by za dużo młodszych fanów bo w sumie Hobbita dzieci w podstawówce już czytają,więc jeśli pozostanie styl z Władcy to i tak będzie dobrze.

użytkownik usunięty
Arctas

może i w Władcy brakuje brutalności, za to film dużo nadrabia przesłanym sensem no i widowiskowymi scenami ... warto też zwrócić uwagę na świetną grę aktorów - moim zdaniem wszystkie 3 części bardzo udane...a poza tym nie każdy film przecież musi być jatką.. pozdrawiam:)

użytkownik usunięty

Mi tez trochę brakowało brutalności.Filmowi przydałą by się trochę
większa ilość krwi i mroczności.Wydaje mi się trochę ugrzeczniony.Gdyby
zrobili tak jak napisałem to było by 10 a tak jest 9

ocenił(a) film na 9
Karatos

Jak chcesz krew i smród, weź się za Sapkowskiego. On dopowiedział wszystko to, co Tolkien pominął.