Ostatnio coś mnie natchnęło żeby poszukać w sieci informacji o seansach LOTR'a z orkiestrą na żywo. Dałbym wszystkie pieniądze, żeby móc czegoś takiego doświadczyć. Dowiedziałem się tylko tyle, że kiedyś tam, w Krakowie na FMF był Władca. Zastanawiam się czy może to jeszcze powtórzą (o tym nie mogłem znaleźć, ale możliwe, że źle szukam ;P) Ma może ktoś jakieś informacje czy będzie w Polsce możliwość obejrzenia Władcy z muzyką na żywo? Nawet nie musiałoby być w Polsce. Czytałem też, że 2 lata temu było w Islandii, a to w końcu bliżej niż NYC ;) i takie bardziej realne niż podróż do Stanów. Byłbym wdzięczny za info ;D
W listopadzie 2014r. w Lublinie na festiwalu fantastyki Falkon był taki koncert z muzyką z filmów fantasy m.in. z "Władcy..." graną na żywo :) Niestety dowiedziałam się o tym za późno i mnie to ominęło, ale mam nadzieję, że powtórzą to niedługo. Tu jest link do tego wydarzenia:
http://falkon.co/#program/fantastyczny-koncert
W Polsce raczej ciężko o taki występ... dlatego warto usiąść wygodnie w fotelu/ łóżku/ na ławce w parku lub wybrać się na spacer do lasu/ na łąkę - włożyć słuchawki i puścić sobie ulubione fragmenty soundtracku :)
Choć, gdyby takie wydarzenie mogłoby się odbyć - na pewno starałbym się wybrać :)