PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=875717}

Władca Pierścieni: Wojna Rohirrimów

The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim
2024
5,9 7,1 tys. ocen
5,9 10 1 7085
4,8 17 krytyków
Władca Pierścieni: Wojna Rohirrimów
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Wojna Rohirrimów

Wróciłam dzisiaj z kina, nie miałam wysokich oczekiwań - spodziewałam się może średniej historii, ale jednak z fajnym klimatem. Miałam nadzieję, że może wzruszę się na czyjejś śmierci, albo słysząc jakiś ładny cytat. I tak, popłakałam się nawet kilka razy - ale ze śmiechu! Jako parodia LOTRa, komedia, solidne 9/10. Jednak jako poważny film to nie ma tu za wiele plusów. Jedynie animacja dała radę, chociaż są jakieś niedociągnięcia. Ale sensowna fabuła kończy się w połowie. Jeśli chcecie się pośmiać, posłuchać ulubionej muzyki z LOTRa i pooglądać nawet ładną animację, to warto iść do kina. Zabrakło bardziej rozbudowanych charakterów, głębszej więzi między bohaterami, nie było kiedy kogokolwiek polubić. Mam za to listę swoich ulubionych śmiesznych scen. Szkoda, bo fabularnie zmarnowany potencjał, są lepsze fanfiki w internecie.

ocenił(a) film na 7
elfka77

Fanserwis w filmie na wysokim poziomie to fakt, w sumie to taka kilka trylogii Władcy ale w anime. Animacja ma super momenty jak krajobrazy ale przy dynamicznym ruchu z dużą ilosci bohaterów coś tam nie gra. Na plus jeszcze muzyka ale to kopia z oryginału:)

ocenił(a) film na 7
elfka77

Fun fact, film właściwie 1:1 adaptuje tę historię tak, jak jest opowiedziana w dodatku A do "Władcy Pierścieni". Robi jedną, niewielką zmianę (młodszy syn Helma zginął podobnie, ale trochę inaczej) i tyle.

thomasward

o, czyżby? 1:1? Nie przypominam sobie, żeby córka Helma albo jej opiekunka broniły twierdzy ani nawet tam były ;>