1. Pulp Fiction
2. Wściekłe Psy
3.Kill Bill vol.1
4.Sin City - Miasto Grzechu
5. Kill Bill vol.2
W Sin City zrobił tylko jeden urywek. U mnie Wściekłe psy za Pulp Fiction, Kill Bill oraz Bękartami, za to przed Jackie Brown, Czterema pokojami (a w zasadzie tylko czwartym) i Death Proof.
Chciałem napisać "Może jakaś konstruktywna krytyka Pulp Fiction?", ale chwila, nie ma takowej w internecie. W końcu doskonałych filmów nie da się krytykować inaczej niż "nuda, słabizna, przereklamowany, 0/10".
Ja szukałem w internecie zalet Pulp Fiction, ale również nie znalazłem niczego poza 10/10, kto twierdzi inaczej nie zna się na kinie.
1. Wściekłe Psy
2. Pulp Fiction
3. Bękarty Wojny
4. Jackie Brown
Kill Bille i Grindhouse'y - dno i wodorosty.
Oglądałem na razie tylko 4 jego filmy, a o to mój ranking:
1. Pulp Fiction.
2. Sin City
3. Wściekłe Psy
4. Bękarty wojny
kto ci powiedział, że Sin City to film Tarantino? Nie potrafisz czytac, bo ja nie wiem, czemu wszyscy popelniaja ten beznadziejny błąd? ;o
haha, 'gorszy od kil bilów'. Tarrantino nie nakręcił nic gorszego niż to i tylko w sumie za te 2 filmy mniej go lubie, bo reszta niezła.
Hmm, może się i nie znam, może i nie załapałem. Ale tylko to każdy potrafi mi wytknąć, gdy mówię, że ten film jest dla mnie niczym.
1. Pulp Fiction (mój ulubiony film zresztą)
2. Bękarty Wojny
3. Wściekłe Psy
4. Jackie Brown
5. Cztery Pokoje
Do Kill Billów i Sin City się przymierzam.
1. "Pulp fiction"
2. "Wściekłe psy"
3. "Bękarty wojny"
4. "Kill Bill" - vol. I i II
5. "Grind House: Death Proof"
6. "4 pokoje"
7. "Jackie Brown"
nie wiem co wy chcecie od 4 rooms i death proof. jak dla mnie to bardzo dobre filmy i nawel lepsze niz kill bill i bekarty.
4 pokoje to nie jest film Trantino, czy ludzie w koncu to ogarna ? Scenariusz Quentina jest tylko przy 4 pokoju, w reszcie nie maczal palcow. Nie rozumiem jak mozesz cos co w calosci zroi, zestawiac z czyms w czym mial 1/4 udzialu. To niemądre.
1. Pulp Fiction / Wściekłe psy
3. Kill Bill Vol. 1
4. Kill Bill Vol. 2
5. Jackie Brown