Niewiele jest dobrych filmów o kosmosie- ostatni głośny film na jakim byłam to Prometeusz- zawiodłam się, kicha straszna, a Star Trek podobał mi się bardzo!!!!Wyszłam zachwycona!!!!Podejrzewam, że negatywne oceny wynikają z tego, że na film wybierają się osoby, które nie lubią tej tematyki, a ja uwielbiam kosmos i oceniam film na 9/10. Obecnie mam kilka ulubionych filmów:
1. Event horizon- klasyk gatunku
2. Pandorum- wciska w fotel
3. Oba Star Treki- wciskają w fotel zwłaszcza ten drugi w 3D
Jeżeli lubicie kosmos i akcję w kosmosie- polecam!!!!! dla wielbicieli Wielkiego Gatsbyego polecam iść do innej sali:)
1. To sie nazywa sci fi
2. Dobrym filmów sici fi (tak samo jak seriali) jest bardzo wiele.. o
3. Star trek to mógł byc w latach 60-90. To co tu widzimy to badziewie na poziomie polskich telenoweli
4. Ten film nie ma tematyki
5. Star treki to Star Trek I-X oraz seriali jak TOS, TNG, VOY, ENT, TAS itp.. To jest zwykła kicha
Jeśli tak uwielbiasz "o kosmosie" :-) to polecam wgłębienie się w 5. punkt z postu kolegi Ala Bundy'ego nade mną. A żeby wczuć się jeszcze lepiej w klimat trekowego uniwersum, polecam zapoznać się z tą mapą czasową:
http://farm6.staticflickr.com/5217/5386637050_b0136c0c42_o.png
...i oglądać oczywiście według górnej linii :-)
Pozdrawiam
Chronologicznie
Star Trek: Enterprise
Star Trek
Star trek animowana seria
Star Trek (1979)
Star Trek II
Star Trek III
Star Trek IV
Star Trek V
Star Trek VI
Star trek: Nastepne pokolenia
Star Trek VII
Star Trek VII
Star Trek VIII
Star Trek IX
Star Trek: Voyager
Star Trek X
Nie ma Star Trk XI i Star Trek XII. Ostatni Star trek to Star Trek X (nemesis)
Nowe star treki nie sa kolejnymi czesciami a sa takimi badziewiami ze nie mozna ich nazwac star trekiem.. zreszta to juz inne uniwersum
Ależ owszem że Star Trek XI i Star Trek XII są Star Trekami, tylko że w linii czasowej po Nemesis co widać na mapie czasowej uniwersum Star Treka.
O kurcze o nijje zapomniałem
Stacja kosmiczna jest po Star Trek Nastepne pokolenia zaraz...
Jeszcze Deep Space 9 można oglądać równolegle (a raczej pod koniec) The Next Generation i naprzemiennie do początkowych odcinków Voyagera :-D
Poprawiłęm
Star Trek: Enterprise
Star Trek
Star trek animowana seria
Star Trek (1979)
Star Trek II
Star Trek III
Star Trek IV
Star Trek V
Star Trek VI
Star trek: Nastepne pokolenia
Star Trek: Stacja kosmiczna
Star Trek VII
Star Trek VII
Star Trek VIII
Star Trek IX
Star Trek: Voyager
Star Trek X
Być może i wgłębię się, ale nie o to mi chodziło- chodziło o filmy nakręcone w sposób który wciska w fotel i które można obejrzeć na dużym ekranie z dobrymi efektami. Ten Star Trek podobał mi się i tak go oceniłam.
film bardzo mi się podobał pod względem gry aktorskiej oraz pod względem efektów specjalnych.