Nie oglądałem żadnej części Star Treka oprócz remake'u, który był wg. mnie niezły... tylko niezły.
Pisząc widowiskowość dodam, że nie chodzi mi o efekty typu Avengersów, 2012 czy innych transformerów, a bardziej o ukazanie środowiska, natury, ciekawych postaci (LOTR, SW, Atlas Chmur czy Blade Runner).
Powinien więc mnie zaciekawić? Na ogół nie przepadam za takim kinem, ale trzeba mnieć jakieś pojęcie o nowych trendach technologicznych :d
brawo dla takiego podejścia .. odpowiem, ze jeżeli lubisz taką widowiskowość jaką napisałeś to polecam Ci zobaczyć Star trek przed remake bo historia jest godna podziwu, a scenariusz na serio wymiata wszytkich części ;) ;)
Są wspaniale pokazane pojazdy, planety, miasta. Jest na czym zawiesić oko.
p.s. Wymieniłeś klasykę fantastyki, ale co u diabła robi między nimi taki badziew jak Atlas chmur;)
Wiesz, nie zwróciłem nawet uwagi na to, że to "klasyka fantastyki" - wymieniłem to, co akurat przyszło mi do głowy, a co od strony stylistycznej, wizualnej podobało mi się i nie bądźmy aż tak stonniczy, Atlas Chmur może arcydziełem nie jest, ale na pewno nie jest to badziew(ja osobiście uważam, że to dobry film 6.5-7/10).
widowiskowośc tak, ale luki w scenariuszu, słaba psychologia wydawałoby się najciekawszej postaci - Harrisona