czy ogladac dalej czy wylaczyc. jestem w trakcie seansu na 38 minucie i niemilosiernie mnie nudzi, ze postanowilem troche w sieci pogrzebac. dam mu jeszcze kilka minut szansy.
Warto dać filmowi szansę:)Mnie wciągnęło ostatnie 25 minut...fakt, trochę jest za długi,ale widocznie nie udało się twórcom wyeliminować żadnej ze scen,aby jak najszerzej pokazać różne aspekty opisywanej rzeczywistości. Więckiewicz fenomenalny!!!!!!!!Wielkie brawa!Świetny pomysł z wykorzystaniem gwary lwowskiej. Ktoś napisał w jednej z opinii,że zabrakło zaakcentowania przemijającego czasu i zgadzam się z tym-gdyby nie ciąża i poród w kanałach, pewnie ciężko byłoby zauważyć,że minęły kolejne miesiące. Niektóre ze scen trochę, moim zdaniem, wręcz nierealne w zaistniałych okolicznościach: garnki w kanałach, nożyczki do przecięcia pępowiny itd., itp. Muzyka nie zrobiła na mnie wrażenia. Zdjęcia bardzo dobre. Naturalizm jak najbardziej uzasadniony. Warto obejrzeć tę historię bohatera, który właściwie nie ma powodów do tego,żeby pomagać (na początku zupełny brak wdzięczności, nieciekawe relacje między Żydami, nie mówiąc o zagrożeniu życia).
Daj mu szanse bo warto. Nic dodac, nic ujac do komentarza powyzej. Maly wojenny epizod, lecz jaki ujmujacy i targajacy uczuciami. Wielki szacun dla Wieckiewicza !
ciagne go powoli dalej z przerwami. aktualnie jestem na 1:58. w miedzyczasie sie rozkrecil.
poczekam na zakonczenie i pozniej ocenie. w kazdym razie osiem napewno mu nie dam.
obawiam się, że więcej pisać nie powinienem. Za pisanie z dziećmi w moim wieku grozi więzienie :P