PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10019716}
7,5 65 tys. ocen
7,5 10 1 64847
7,4 62 krytyków
W głowie się nie mieści 2
powrót do forum filmu W głowie się nie mieści 2

W celu nakręcenia wszystkich scen z umysłu Riley wykorzystano specjalną kamerkę. Kamerka ta umieszczana była przez lewe ucho aktorki - dzięki temu udało się uniknąć sporo problemów i rozlewu krwi (podczas kręcenia pierwszej części nie było takich technologi - wówczas czaszka Riley była wielokrotnie rozcinana by nakręcić wszystkie sceny bezpośrednio z głowy zwykłą kamerą)

Reżyser pierwszej części Pete Docter zrezygnował z kontynuacji, ponieważ w trakcie całej produkcji skrajne emocje były bardzo niestabilne. To był też powód, dla którego realizacja tego dzieła trwała tak długo i była przerywana 4 razy (planowo film miał wejść do kin w 2021 roku, ale pandemia coronavirusa dodatkowo spotęgowała konflikt między niektórymi emocjami)

Pierwotnie w filmie występować miała jeszcze jedna emocja - podniecenie (nakręcono nawet kilka scen, które zobaczyć będzie można w wersji reżyserskiej "rated R"), ale z uwagi na zbereźne teksty, jak i chamskie zachowanie tej postaci na planie sceny z jej udziałem zostały trwale usunięta z oficjalnej wersji kinowej.

Prywatnie Smutek i Gniew są małżeństwem z 15-letnim stażem a świadkiem na ich ślubie była Radość.

O rolę w filmie ubiegało się bezskutecznie: wqrwienie, ekscytacja, żal, duma
i zaskoczenie.

kamilhalas

Mistrzowski wpis :D

ocenił(a) film na 8
kamilhalas

A ja się zastanawiałam jak oni nagrali emocje w głowie, teraz wszystko jasne! :D

kamilhalas

Rozważałeś to skonsultować ze specjalistą?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Creep_7

Człowiek pisze coś z humorem nikogo nie obrażając a ty wyzywasz od z****. Zacznij krytykę od samego siebie, bo szkoda mi strzępić na ciebie klawę :)

gortat

Jeżeli to było z humorem to on, jak też ci których to śmieszyło powinni udać się do Tworek po koszulę z długimi rękawami wiązanymi z tyłu...
Oczywiście nie wpada też im do głowy że to bajka dla dzieci, które mogą też czytać forum. Ale takiego zachowania nie należy spodziewać się po jednostkach aspołecznych.

Creep_7

I teraz te dzieci będą wpisywały w googlu co to są te Tworki, zaczną się bać, że również skończą w takiej koszuli i popadną w depresję. Gratulacje, właśnie zniszczyłeś im dzieciństwo smuteczek.jpg

Floadi

Boże, jaki dramat ętelektualny... To miała być riposta? Piszesz to zza stodoły gdzie tylko masz zasięg? Jakie to słabe.........

Creep_7

Nie rozpędzaj się tak z tymi sucharami, bo zaraz sam w takiej koszuli wylądujesz razem z innymi miłośnikami tak suchych żartów i z dziećmi, którym właśnie zniszczyłeś dzieciństwo.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Creep_7

Mame, bo bo właśnie przeglądam forum z moją ulubioną bajką, a ten pan wyzywa pana od miernot i patoli, płaku płak. Niestety, kolejne dziecko ze zniszczonym dzieciństwem, jesteś w formie.

Floadi

Cytaty z pierwszego postu: "czaszka Riley była wielokrotnie rozcinana" + "podniecenie  ale z uwagi na zbereźne teksty" + "wqrwienie". 
No ale zaburzenia nie wybierają, a życie czasami kreuje patoli w czystej postaci.... :)

Floadi

A "kolejne dziecko ze zniszczonym dzieciństwem" to mi się z kimś skojarzyło.... :)
Tylko proszę nie odbijaj piłki na moją stronę "a to ty" bo wyjdziesz na nastolatka z ujemnym IQ.

Creep_7

No dziwne jakby ci się nie skojarzyło, w końcu nie jedno dziecko płakało przez ciebie w kącie.

Floadi

Riposta 1/10. :) Poza tym wychodzą już jakieś prywatne traumy z tego naszego malutkiego zakompleksionego Floadi....

Creep_7

To na taką 10/10 byś odpowiadał ze 2 lata, skoro teraz zajęło ci to tylko 2 tygodnie:-D. Wiem wiem, stodoła, zasięg, nie twoja wina, ale przez tak długi czas jednak postarałbym się bardziej i nie wyzywał randomów od malutkich... pod filmem adresowanym dla dzieci. W takim miejscu taka obraza to jak komplement, dziękuję bardzo.

ocenił(a) film na 7
Creep_7

Za to tobie to przydałaby się wycieczka do Choroszczy i nie wiem czy nie na stałe! :oD

doktoralban

Ależ cięta riposta... Co za miszcz, jaka elokwencja.... :)))

ocenił(a) film na 7
janeksl

No patrząc ile ma wiedzy zakulisowej o tym filmie to najpewniej konsultował się z jakimś specjalistą! :oD

kamilhalas

Widzę, że u ,,kolegi'' srogie piguły weszły, lub lekarz za mocne leki przepisał.

ocenił(a) film na 9
kamilhalas

Sztos :-D

ocenił(a) film na 8
kamilhalas

Cudo XD

kamilhalas

Najciekawsze jest to że pod twoim wpisem wystąpił przekrój emocji które wymieniłeś :D

ocenił(a) film na 7
kamilhalas

to nieprawda czemu oszukujesz ludzi powini cie zamknońć w jakimś więźniu najlepiej w sztumie tam jest miejsce dla takich manipulantów jak ty co żerujom na ludzkiej niewiedzy