PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=652964}

W kręgu miłości

The Broken Circle Breakdown
2012
7,7 20 tys. ocen
7,7 10 1 20106
7,1 19 krytyków
W kręgu miłości
powrót do forum filmu W kręgu miłości

Właśnie wróciłem z pokazu specjalnego tego oto filmu i powiem szczerze - Jestem zadowolony i co najważniejsze - pozytywnie zaskoczony...

Film ogólnie to jedna wielka mieszanka emocji... Z jednej strony - szczęście, zabawa, optymizm, często lekko humorystyczny... Z drugiej zaś - smutek, przygnębienie, płacz, rozpacz, pewnego rodzaju agresja... Do tego również ciekawe nawiązanie do religii...

No i ta muzyka... Niesamowita która właściwie była ważną częścią i uzupełnieniem emocji zawartych w filmie. Gdyby nie ona to film ten wypadłby stosunkowo słabo.

Moja ocena 8/10

PS: Johan Heldenbergh wydawał się w czasie rozmowy po seansie bardzo sympatyczną osobą. Widać że żyje cały tym filmem i próbował ukazać w nim wszystko to co czuje.

ocenił(a) film na 9
kufel3333

Mnóstwo wspaniale zagranych emocji, zarówno jeśli chodzi o grę aktorską, jak i warstwę muzyczną. Muzyka jest wręcz jednym z głównych aktorów, bez której nie wyobrażam sobie tego filmu. Styl bluegrass świetnie się sprawdził, całość wypadła bardzo naturalnie, sugestywnie, prawdziwie.

Fajnie, że jest to historia nie tylko o miłości, chorobie, ludzkiej tragedii, ale wszystko rozgrywa się na szerszym tle. Film jest okazją do powiedzenia kilku słów o religii, stanowi dobry wstęp do dyskusji na ten temat.

I przyznaję, że mam same pozytywne odczucia wobec Johana Heldenbergha. Bardzo inteligentny, szczery i sympatyczny facet. Z pewnością to, że ma podobne poglądy do Didiera przyczyniło się do tego, że film wypadł tak przekonująco.

Polecam!

ocenił(a) film na 10
Johanna123

Sam na koniec opowiadał, że bardzo utożsamia się z głównym aktorem i to jest film o nim. Było mi dane chwilę z Johanem porozmawiać i przyznam, że to naprawdę ciekawa postać...

kufel3333

dawno mnie tak film nie urzekł. emocje w nim pokazane i uczucia.. a na koniec ta muzyka.. zdecydowanie na plus.