PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=6419}

W paszczy szaleństwa

In the Mouth of Madness
1994
7,0 18 tys. ocen
7,0 10 1 18327
8,1 20 krytyków
W paszczy szaleństwa
powrót do forum filmu W paszczy szaleństwa

badziewie ! nie polecam

ocenił(a) film na 10
miejscowka_2

dno to raczej poziom twojej pseudo-recenzji...ale sądząc po avatarze - gustujesz w "Diabłach ubierajacych sie u Prady"...

ocenił(a) film na 1
jeansibelius

i mówi to gość który jest fanem ALFA ;D

ocenił(a) film na 2
miejscowka_2

Zgadzam się w pełni, syf straszny :) szkoda dupy na siedzenie przy takim gniocie.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
grzegorz_cholewa

ahahahah XD

użytkownik usunięty
miejscowka_2

A ja, dla odmiany, polecam ten film każdemu, kto lubi:

* prozę Lovecrafta/ Kinga
* filmy w tematyce mindfuc.k
* ''The Thing" Carpentera
* Johna Carpentera/Sama Neill'a
*oryginalne podejście do tematu twórczości literackiej :P

użytkownik usunięty

A tak na marginesie: film jest 1..666 w rankingu światowym :P.

obejrze, szczególnie że czytałem w górach szaleństwa Lovecrafta:)

ocenił(a) film na 8
miejscowka_2

ocenił(a) film na 9
miejscowka_2

To nie badziewie tylko arcydzieło

ocenił(a) film na 10
Krystian1984

ZDECYDOWANIE jeden z najlepszych horrorów z genialnym pomysłem nie tylko na wstęp/rozwinięcie, ale i zakończenie.

ocenił(a) film na 10
miejscowka_2

A dla mnie to jeden z najlepszych filmów jaki w życiu oglądałem i z pewnością najlepszy film Carpentera. Ciekawy, wciągający, pomysłowy, oryginalny i intrygujący. Jeżeli ktoś lubi klimat H.P.Lovecrafta to najprawdopodobniej ten film mu podejdzie.

PS: Ostrzegam, że dla niektórych ten film jest "trudny i przekombinowany", ale czy Ci, co tak twierdzą widzieli w ogóle trudny film? Widziałem dość sporo dziwactw i "W paszczy szaleństwa" jest bardzo łatwe w porównaniu do choćby "Inland Empire".

ocenił(a) film na 8
miejscowka_2

nie znasz się i tyle!

bodek75

Bardzo dobry film. Przede wszystkim ma świetne wyczucie fabuły gdy nie wiadomo, która część to książka, która rzeczywistość. Napisanie scenariusza do czegoś takiego jest naprawdę czymś trudnym. Przy całym zagmatwaniu jednak wszystko jest zrozumiałe, widz się nie gubi. Film nie ma trudnej tematyki tylko jest skonstruowany w taki sposób, że osoby przyzwyczajone do liniowej narracji po prostu uznają, że to jakieś brednie bez łady i składu.