PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=424416}

Walkiria

Valkyrie
2008
6,8 66 tys. ocen
6,8 10 1 66110
6,1 29 krytyków
Walkiria
powrót do forum filmu Walkiria

... żarcik.
Daję 7/10, chociaż dwa razy do niego podchodziłem. Nie nudziłem się i nawet się przyjemnie oglądało. Na temat historii tego wydarzenia nie wiem nic więc się nie wypowiadam. Ogólnie polecam...

ckwm

To byles jedna z nielicznych osob ktore przynajmniej nie wiedzialy jak sie film zakonczy. ja mimo iz znalem historie tego zamachu jestem pod wrazeniem Walkirii. dobra rezyseria. bryan singer stopniowo wprowadzal widza w napiecie. do tego nalezy dodac takze swietna nastrojowa muzyke oraz aktorstwo. ode mnie 8/10

ocenił(a) film na 8
Maniek2008

Szczerze to wiedziałam że zamach sie nie udał - ale szczegółów nie znałam. Film dobry - oceniam go tak, gdyż było w nim bardzo dużo polityki - za którą nie szczególnie przepadam. Mój mąż za to był bardzo zadowolony z filmu - interesuje sie tematyka II wojny światowej. Ja daję 6/10, on 9/10 czyli w sumie 7,5 :)

Famii

Mój brat, którego mało co obchodzi historia, zwłaszcza ta XX-wieczna, również był zachwycony. Jest mało poważnych filmów, które go wciągają, tak więc Bryan Singer wykazał się naprawdę wielkim talentem, skoro jego film przyciągnął taką uwagę.