PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=424416}

Walkiria

Valkyrie
2008
6,8 66 tys. ocen
6,8 10 1 66110
6,1 29 krytyków
Walkiria
powrót do forum filmu Walkiria

ja mam nietypowe pytanie,po co Goebbels ( sorry za pisownie jeśli się pomyliłem) widząc przez okno jak do jego gabinetu idzie dowódca wojsk,włożył sobie do ust to coś (spinacz?)akurat zanim oddał słuchawkę temu dowódcy,a potem to wyjął.... nie mogę pojąć tej sceny...

ocenił(a) film na 7
GREENWAVER

mi co pierwsze przyszlo na mysl to jakas kapsulka z cyjankiem ale.. SPINACZ??? :D

ocenił(a) film na 7
GREENWAVER

OSTRO! to była trucizna człowieku, jakby chcieli go zabić albo aresztować to by to rozgryzł i w paru sekundach by umarł.

cykutia

no nie dowidziałem co to :P
rzeczywiście była to najprawdopodobniej jakaś trucizna.

ocenił(a) film na 8
GREENWAVER

Cyjanek..zdaje sie ze uzyl go potem w amerykanskim wiezieniu tuz przed tym jak mieli wykonac na nim wyrok smierci :) cwaniak ;)

cudak83

Zdaje się, że chodzi Ci o Goeringa, który popełnił samobójstwo w ten sposób w więzieniu w Norymberdze w 1946. Goebells użył kapsułki z cyjankiem dzień po samobójstwie Hitlera i nigdy nie dostał się w ręce aliantów.

homikovatyj

Himmler również skorzystał z takiego sposobu. Woleli sami się pozabijac zamiast się ostatecznie upodlic w oczach aliantów ;]

Goebbelsa w porę ostrzeżono. W każdym razie starczyło mu czasu, aby zabic nie tylko siebie, lecz również sześcioro dzieci.