Ciekawa produkcja na temat nieudanych zamachów na osobę Hitlera. Gra aktorska na najwyższym poziomie, fenomenalne zdjęcia, klimat III Rzeszy, cały czas trzyma w napięciu. Szkoda tylko, że ten film ukazuje spiskowców jako bohaterów, którzy byli fantastyczni, dobzi pod każdym względem, i o jaka szkoda, że zostali rozstrzelani. Oni nie byli aż tacy dobrzy, piekni, np. losy takiej Polski mieli gdzieś, czuli niechęć wobec Żydów, Polaków, napewno nie zaprzestali by zabijania niewinnych ludzi, gdyby byli w stanie. Ciekaw jestem co by było, gdyby zamach na Hitlera się udał.
8/10
Na pewno zmieniło by to historię. Doszli by do władzy, Ci którzy nie chcieli takiej wojny...Hitler chciał zawładnąć całym światem....Był nienormalny ;/ Przecież hitlerowcy powiększali tylko te obozy zagłady i robili z Polaków niewolników....Dziadkowie opowiadali mi, że nie wszyscy Niemcy byli źli...np Była na wsi jakaś kobieta, co zaszła w ciążę i oni jej pomagali...przywozili mleko i w ogóle. Myślę, że by się wycofali wtedy z Polski...może nie było by wojny...