PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=424416}

Walkiria

Valkyrie
2008
6,8 66 tys. ocen
6,8 10 1 65830
6,1 38 krytyków
Walkiria
powrót do forum filmu Walkiria

Film naprawdę dobrze mi oraz mojej dziewczynie się oglądało. Nie nudziłem się, akcja była ciekawa, gra aktorska na poziomie. Wydaje mi się, że większość niepochlebnych opinii o aktorstwie Cruise'a wzięło się przez powtarzanie plotek przez ludzi, którzy albo nie obejrzeli filmu wcale albo obejrzeli w super świetnej jakości, w super świetnym tłumaczeniu na dwa miesiące przed premierą w domu, w przerwach wyjmując pranie albo idąc po coś do sklepu.
Naprawdę, przez cały film szukałem choćby chwili w której można by ewidentnie stwierdzić, że Cruise gra słabo - i się nie dopatrzyłem. Owszem, nie jest to epokowa rola, bo generalnie Cruise'a, jak na bohatera pierwszoplanowego, w filmie jest niewiele ale jest to zupełnie prawidłowe, bo w końcu z historii wynika, że pozostali biorący udział w spisku byli równie mocno wplątani w intrygę.
Wszyscy aktorzy odwalili kawał dobrej roboty, mogę polecić ten film, i poraz pierwszy to napiszę: Nie wierzcie tym totalnie negatywnym opiniom.
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
m_debicki

właśnie wróciłem z kina i podzielam Twoją opinię- film bardzo dobry

ocenił(a) film na 9
m_debicki

Ludzie jada na Cruisa zapewne z powodu, ze jest scjentologiem.
A kazdy jest taki tolerancyjny....
Tom gra swietnie, nie tylko mimika czy glosem.

ocenił(a) film na 8
rohirrimka

To się nazywa tolerancja, nie? A fakt, że jest świetnym aktorem mają już w doopie...

Obraz wciąga na maksa, czuć klimat i aż się banan na twarzy robi jak się widzi polskie pejzaże ^^
O ile Benjamin Button jest filmem magicznym, tak Walkiria jest filmem zajebistym - polecam każdemu, a szczególnie tym, którzy czekają na "Bękarty Wojny" :)

ocenił(a) film na 5
Pawlik

Cruise to gwarancja przyzwoitego kina, w najgorszym wypadku(wyjątek to chyba ''M:I 2''). Tu też jest dobrze 7/10

ocenił(a) film na 7
m_debicki

Film jest bardzo dobry akcja jest cały czas utrzymywana na dobrym
poziomie i tempie aktorzy grają bardzo dobrze Tom zagrał świetnie wg
mnie. Ode mnie 9/10 bardzo dobre kino wojenne