Nie sposób nie zgodzić się z przykładami które dałeś. Powiedz - długo zbierałeś materiały do tego posta?
:D sorki już wyjaśniam -
1) Podczas pokazanej na początku próby zamachu ,przygotowanej przez Treckowa , to nie on sam wręczył na lotnisku Heinzowi Brandtowi butelki z jakimś szlachetnym trunkiem ( oczywiście wypełnione ładunkiem wybuchowym) ,ale jego adiutant Porucznik Fabian von Schlabrendoff i z kolei to właśnie on poleciał żeby ,po nie udanym zamachu , odzyskać tą bombe i tam jeszcze coś ,,wychaczyłem,, ale dopisze to kiedy indziej jeszcze raz przepraszam za bezsensowny post .. pozdrawiam
aa :D W tym filmie pokazano jakoby rola w spisku była najważniejsza ... PRawda jest troszkę inna
Zamch był inicjatywą wielu innych osób a nie tylko Stauvenberga , który nie koniecznie był diamentem bez skazy ... autorzy jako takie diamenciki mogli podać np von Treckowa albo Olbrichta ...
Już nie chce mi się pisać i myśleć .. macie internet to sprawdźcie mi się już nie chcę .. ;D pozdrawiam na pewno znajdziecie lepsze info niż od ''histeryka'' amatora ;D
Uparcie nakazało mi dopisać jeszcze to sprostowanie-
Autorzy pokazali dwie ( z trzech ) lipcowych prób zamachu na Fuhrera w dodatki wymieszali wydarzenia z 11 i 15 lipca .. ale to już można troszkę wybaczyć ponieważ nawet historycy nie są zgodni jak przebiegała próba 15 lipca .. jest jeszcze parę odstępst w celu zwiększenia emocji i dramaturgii podczas oglądania tego filmu :D
w pierwszym poście musiałem się trochę wesprzeć artykułem z Focusa :D pozdrawiam
tak nie napisałem i tak nie uważam ... nie lubię polskiej kinematografii poza paroma wyjątkami... jak nie ogarniasz to nie wypisuj takich głupot...