PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=424416}

Walkiria

Valkyrie
2008
6,8 66 tys. ocen
6,8 10 1 66110
6,1 29 krytyków
Walkiria
powrót do forum filmu Walkiria

jak by akcje tego filmu umiescic w jakims fikcyjnym miejscu i czasie to by był naprawde zajefajny... po pierwsze nie było by tego całego gadania o prawdzie historycznej a po drugie film by naprawde trzymał w napieciu no i zakonczenie by było fajne jak by Ci dobrzy dostali po dupie, a wszyscy by wychodzili z kina płacząc

a tak pozatym to mysle ze to propaganda tych ze wspolnoty i ogolnie NWO, ze to niby nie wszyscy tacy zli co chca nowy pozadek swiata wprowadzac - "my nie bedziemy wszystkich w obozach katowac, my sobie spokojnie po kolei swiat bedziemy podpozadkowywac, tylko czasem kogos do wiezienia jak bardzo bedzie przeszkadzał"

no w koncy ten ziomek razem z całą paczka napadli na nas i cały swiat - jakos na poczatku wojny nie był taki przerycerski tylko polazł mordowac ludzi na ich własnej ziemi

i dokładnie tak samo teraz WE na nas napada chcac nam odebrac niepodległosc, tylko teraz zamiast karabinow ostra propaganda, bo to skuteczniejsza bron, a jak sie ktos sprzeciwia i nie płaci na ten socjalizm kasy to do wiezienia

Jaka to roznica czy socjalizm narodowy czy eurosocjalizm ????? Socjalizm to niewolnictwo i wolny człowiek taki jak ja nigdy sie na to nie zgodzi...

i dla mnie nie było dobrych niemcow ktorzy wpadali do polski bo im kazano - a Ci ktorzy nam teraz odbieraja niepodległosc to przeciez dosłownie dzieci i wnukowie tamtych popierdułek

kapal

"a wszyscy by wychodzili z kina płacząc"
Ja mimo prawdy historycznej się popłakałam ;]
"ze to niby nie wszyscy tacy zli"
Ano nie wszyscy. Zdziwiłbyś się, gdybyś się dowiedział, ilu było Niemców przeciwko Hitlerowi. I to również wśród cywili. Więc proszę mi tu sarkazmu nie używac.
"chca nowy pozadek swiata wprowadzac"
Jeśli dokładniej byś poczytał o Widerstandzie, dowiedziałbyś się, że członkom tego oporu chodziło jedynie o uratowanie Niemiec od kompletnej porażki i wyzwolenia spod bandyckich łap nazistów.
"jakos na poczatku wojny nie był taki przerycerski tylko polazł mordowac ludzi na ich własnej ziemi"
Już wtedy miał dylematy. Po prostu nie znał jeszcze Widerstandu i był zresztą zbyt nisko postawiony, aby coś zdziałac. Mógł jedynie czekac.
"i dokładnie tak samo teraz WE na nas napada"
Z tym się nawet zgodzę. Tyle że tu bardziej chodzi o ekonomię, a nie propagandę. A Polska też głupia, że jeszcze prosi o pomoc zamiast wziąc swoje sprawy w swoje ręce.
"i dla mnie nie było dobrych niemcow ktorzy wpadali do polski bo im kazano"
Wyszukaj w necie nazwisko Wilm Hosenfeld. Tak dla przykładu.
"dosłownie dzieci i wnukowie tamtych popierdułek"
Taa, jasne, już widzę młodych Stauffenbergów, którzy tylko czyhają na to, aby na powrót zając polskie ziemie.