Uwielbiam "Wichrowe wzgórza", ciekawi mnie kolejna interpretacja tego arcydzieła ;]
O ja nie wiedziałam , ze powstanie nowa adaptacja "wichrowych wzgórz". Mam nadzieję, że będzie równie romantyczna i będzie można na niej się mocno wypłakać ;p
ja też! Wichrowe Wzgórza to moja ulubiona książka :) podejrzewam, że ta adaptacja będzie serialem BBC, czyli przygotujmy się na rewelację! poza tym Gemma to świetna aktorka, myślę że sprosta zadaniu. :)
tak mi się wydaje, teraz BBC robi sporo seriali na podstawie XIX-wiecznych powieści (Jane Eyre, Rozważna i Romantyczna, Emma...). poza tym, gdyby to był film, nie producenci nie uniknęliby porównań do wersji z '92 z Fiennesem i Binoche. Bezpieczniej zrobić serial ;) to tylko moje domysły, ale myślę, że dość sensowne. :) póki co nie ma co się martwić, może rzeczywiście będzie to film.
może trochę się rozpędziłam z pisaniem, że to będzie serial, ale tak mi się wydaje, bo teraz BBC tworzy mnóstwo seriali na podstawie powieści XIX-wiecznych, np. Emma, Jane Eyre itd. Poza tym na pewno byłby porównania do wersji filmowej z '92 z Fiennesem i Binoche. to tylko moje domysły, ale chyba całkiem sensowne :) nie mastw się, może rzeczywiście będzie to film.