PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=4785}

Wiedźmy

The Witches
1990
6,5 12 tys. ocen
6,5 10 1 12102
5,9 17 krytyków
Wiedźmy
powrót do forum filmu Wiedźmy

Drugie dno?

ocenił(a) film na 7

Odnoszę nieodparte wrażenie, że twórcy tego filmu strasznie nie lubili feministek. :-)

ocenił(a) film na 7
Szafa_Gra

śmiechłem z lekka xD

Szafa_Gra

Dokładnie tak !

Szafa_Gra

A kto je lubi ;)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
forek23

Tytułowe wiedźmy z tego filmu, w zestawieniu z feministkami, wydają się nawet sympatyczne.

ocenił(a) film na 6
Szafa_Gra

no cóż, minęło 8 lat od twojego durnego komentarza i jednak nie miałeś racji. Teraz wstyd nie być feministką/feministą. Właściwie ta postawa jest normą, której nie trzeba nazywać, natomiast osoby które z tym walczą to zwykli mizogini i prawicowi troglodyci. Czyli wyszło na to, że zawsze miały rację, tylko wyprzedzały nieco swoją epokę. Dziś już to wiemy. Czasy się zmieniły na lepsze.

ocenił(a) film na 8
Ush

Co za totalniacki komentarz. Feminizm już dawno przebił się po niszę, dlatego dziś mamy doczynienia z powszechną mizoandrią. Widać to w pop-kulturze, nawet w paradokumentach obraz mężczyzny jest gorszy niż kobiety. To że połowa małżeństw kończy się rozwodami to też efekt matriarchatu.

ocenił(a) film na 6
zbawiony

ah ci dyskryminowani za to że są mężczyznami mężczyźni xD

ocenił(a) film na 10
Ush

No nie wiem. Jako kobieta bawia mnie feministki i jak wiekszosc normalnych kobiet uwazam je za twor mediow mainstremowych. Taka pasza dla bezmozgow. Przeciez jako kobiety mozemy to samo co mezczyni i jeszcze wiecej, nie mowiac juz o przywilejach ze wzg na plec, albo lepszym traktowaniu w sadach podczas walki o dziecko. Takze jedyne co to mozna smiechnac w tesrz tym feministkom, bo sa jak kury bez lba.

ocenił(a) film na 8
Szafa_Gra

Czy ja wiem...
Zgoda, angielskie raszple budzą większą odrazę przed metamorfozą w wiedźmy niż po (sic!:-), ale to wciąż rodzaj żeński.
A show aktorom i tak skradły... myszy!