Myślałem że dołączy do wielkie trójki czyli gladiatora, troi i braveheart, ale jednak to nie ta liga,film solidny nie nudziłem się ale od lat nie nakręcono czegoś co mogłoby dołączyć do tych klasyków i chyba jeszcze trzeba będzie poczekać, sceny walk były średnie i trochę mało bitew a dużo gadania, film ok ale nic więcej.
Troja nigdy nie była i nie będzie w wielkiej trójce obok takich dzieł jak Gladiator i Braveheart , nie ta liga.
Dla mnie akurat była szczególnie sceny walki na miecze np.pojedynek z hektorem był świetnie nakręcony a w tym filmie nie było ani jednej tak dobrej sceny walk, nawet w potopie pojedynek na szable Kmicica z Wołodyjowskim to jedna z najlepiej nakręconych scen tego typu a ile lat temu ten film powstał,a tu w wikingu lipa, nie wiem może aktorzy nie mieli tyle czasu na przygotowania i trening do takich scen a może dla reżysera nie było to ważne tak czy siak film wyszedł średni i pamięcią nie ma do czego wracać.A do wielkiej trójki dodałbym jeszcze spartakusa z 1960.
Zgadzam Się z @Marcin_Lubin990 Królestwo Niebieskie nie było wybitne. A oglądało się to lepiej niż troje. A co do The Northman, Jest to świetny film Audio-Wizualne Arcydzieło i Eggers zrobił z tej prostej historii film który ogląda się z zapartym tchem..