10/10 dla mnie najlepszy polski film od lat. Gra aktorska na poziomie,
świetne ujęcia, dobra muzyka- jak na polskę the best.Takich filmow wlaśnie u nas brakuje!
I zgadzam sie, że to film nie dla wszystkich. Tak jak M jak Miłośc- tylko dla wybranych:]
Sądze,że gdyby była to amerykańska produkcja miała by więcej zwolenników.To jest film, którym możemy się pochwalic.
A komu sie nie podobało to trudno, albo się takie filmy lubi albo nie lubi:)
Film nie dla wszystkich ? A wskażesz mi film który jest dla wszystkich, wybrańcu ;] ?
Nie rozumiem Twojego pytania a Ty chyba nie rozumiesz treści mojej wypowiedzi.Co ma wskazywanie filmu dla wszystkich do mojego zgodzenia się, że ten film nie jest dla wszystkich?
Kurde - następny "oświecony": albo "Wojna P-R" , albo "Niewolnica Isaura" - jak nie Masłowska to tylko Grochola.
Ręce opadają.
Nie "następny oświecony" tylko film mi się po prostu podoba, jak masz inne zdanie no to trudno. A co do Niewolnicy Isaury- to miłe wspomnienia z dzieciństwa:)tak samo jak "W Kamiennym Kręgu";)
Nie chodzi mi o to, że film Ci się podoba, ale o stwierdzenie "a contrario", że "jak komu się nie podoba - to pewnie fan seriali typu M jak M etc. A wielu ludzi lubiących ambitne kino i znających się na filmie po prostu ten film odrzuca, z czym - widzę - fanom tegoż filmu, trudno się pogodzić.
10/10 witam w klubie...rewelacyjny film,
książkę połknąłem tuż po ukazaniu i do obejrzenia filmu uważałem, że nie da się z tego zrobić dobrego obrazka...jak miło, że się pomyliłem.
Szyc w roli życia chyba
Roma (Magda) po prostu przeszła samą siebie - rewelacja.
Zgadzam się również z tym, że jeden z najlepszych polskich filmów od lat, a zapewniam, że oglądam prawie wszystko (poza "superprodukcjami") na bieżąco.
Odważny, bezkompromisowy, eksperyment ze świetną muzyką i eklektycznym obrazem mimo to spójnym i wysmakowanym.
mam dokładnie taką samą opinię, polecam - taki niepolski polski film (jednak daję 9/10 ;)
Film surrealistyczny, z porozrywanym wątkiem i błądzącą fabułą. Za to pełen dosadnego i bardzo czarnego humoru. Rozumiem dlaczego zdania co do filmu są tak podzielone. Film może drażnić. Nie może być inaczej i nie każdemu to odpowiada. Jest dość śmiałym eksperymentem, jak na nasze polskie warunki. I jeszcze tematyka filmu , nie dosyć,że kontrowersyjna to wzbudzająca silne uczucia. Czy eksperyment się powiódł?. Myślę, że tak skoro budzi skrajne emocje.Dużym plusem jest samo podjęcie tematu i jego nietypowe pokazanie. Mam wrażenie że ocena bardziej uzależniona jest czy akceptujemy taką formę niż oceniamy walory artystyczne.