z barku laku obejrzałam dziś ten film, zabierałam się za niego od kilku miesięcy i zawsze coś mi przeszkadzało, szkoda, że dziś się tak nie stało, bo straciłam na niego czas, ale chociaż wiem co mówić przy najbliższych dyskusjach na temat tego filmu.
Gówno-tak w skrócie, dialogi potworne, debilzm aż szokował,co to w ogóle miało być?! Zwykle wiem co powiedzieć i mam swoje zdanie, ale jeśli chodzi o ten film, to nie mam nic do powiedzenia, prócz wyżej już wymienionego "GÓWNO"!!!
aha, 3 dałam, bo Szyc był na serio świetny, fakt jego postać nie była jakąś ciekawą i przełamującą konwencje, ale po raz kolejny pokazał, że odnajduje się w różnych rolach i w sumie jeśli można mówić o jakimś ratunku, to Szyc ten film uratowal
Zgadzam się absolutnie z Twoją opinią, co ciekawe zauważam tutaj, że duża ilość ludzi z Katowic (katohoof) bardzo broni tego czegoś bliżej nie opisanego.
Lubię kino, filmy... ale to co się wydarzyło to był absolutny orgazm wolności mianowicie mniej więcej w połowie filmu ogarnął mnie lekki lęk, drżenie ciała rozpoczęły tę balangę ramiona, energiczny nagły absolutnie nieprzewidywalny wstrząs po nich boczki -> biodra -> uda i już wtedy wiedziałem królewskie pokoje wzywają udając się na stolca jedyna myśl ogarniała mą głowę jakaż to ogromna przyjemność nastała na tym gównianym filmie, zawitał we mnie mister stolec gówien władca. Natura wie z czym miałem do czynienia to był znak.
Była to najwspanialsza przerwa w moim życiu... dziękuję Ci Panie Stolcu
Gówno jest odpowiednim określeniem tego swołoczego badziewia
Dialogi porównywalne z 33sceny z życia kolejne dzieło nic innego tam nie było tylko "ja pierdole".
To wszystko robią ludzie którzy swoje dzieciństwo młodość i dorosłe życie spędzali i spędzają na ławkach koło trzepaka przy śmietniku zbiorowym blokowiska od czasu do czasu urządzają sobie wyprawy do klatki w bloku obok gdzie mieszka kolega, pala fajki, pija wode i tylko z ich ust słychać kur... i ja pier...
No dokładnie.
ocenić można tylko w ten sposób:
Fabuła 3/10
Montaż 10/10 (w przypadku polskich filmów ten zasługuje na szacun!)
Aktorstwo 8/10 Szyc jest genialny w każdym typie filmów:D
Muzyka i dźwięk 9/10 Wszystko świetnie zgrane, głosy postaci, poziom dźwięku zsynchronizowany z otoczeniem.
Ogólna ocena: 8/10
Gdyby dopracowali fabułę bardziej pod względem książki byłoby świetnie:D
Pierwszy taki Polski film odnośnie strony technicznej. Szacun dla reżysera.