PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=298581}
5,1 197 tys. ocen
5,1 10 1 197217
6,1 63 krytyków
Wojna polsko-ruska
powrót do forum filmu Wojna polsko-ruska

Oglądałem ten film już wiele razy i gdy widzę wypowiedzi ludzi mówiące, że to bełkot to aż się we mnie gotuje. Ten film jest dla mnie jedną z najlepszych polskich produkcji ostatnich lat. Jest to mozaika wielu gatunków, zawiera on rozterki moralne znane z dramatów, komedię sytuacyjną momentami wręcz przerażającą ale dla ludzi ze środowiska bardzo realistyczną, nawet elementów romantycznych i sci-fi można się w tym filmie doszukać. Mógłbym się tu rozpisywać ale jak dla kogoś ten film jest bełkotem to tak zostanie i tyle, pewnie zamiast tego taki człowiek woli sobie załączyć CSI: albo inne amerykańskie gówno i miażdżyć do końca i tak zbędny mózg.

ocenił(a) film na 1
dzetk

to jest wiecej niz belkot tak samo jak twoja wypowiedz i jakos nie czuje sie fanem seriali czy innego amerykanskiego g no chyba ze gran torino lub inne ciekawe filmy
moze zaczniemy od zobaczenia tego co masz w ulubionych lub obejrzysz powiedzmy Rekonstrukcje lub Element zbrodni pozniej sie wypowiadaj co ty na to ?

ocenił(a) film na 10
markin

człowieku takich filmów jak element zbrodni powstało od roku 1984 na pęczki i to żadna rewelacja, juz tak Bezsenności bije tamten film na łeb

ocenił(a) film na 10
markin

a poza tym sam mógłbym sypać tu arcydziełami kina począwszy od lat 60tych aż do dzisiaj, żadna to sztuka. sztuka jest znalezienie w filmie czegoś dobrego i przede wszystkim docenienie polskiego kina a jak ktoś tego nie potrafi to jest ignorantem. A po drugie to nie masłowska wyreżyserowała ten film i nie wkręcaj mi tu że ja jestem nią i nabijam sobie opinie.

ocenił(a) film na 1
dzetk

bezsennosc to kawal gniota chyba ze mowa o pierwowzorze, lekko lepszy.
az razi po oczach twoja wypowiedz, niczego nie mam zamiaru wyszukiwac w takich gownach ja to nadinterpretacja pozostaje najczestszym sterem mas,
pozostaje wiele rzeczy ktorych warto docenic ten gniot stanowczo do nich nie nalezy kazdy powinien sie wstydzic ze to zostalo zrobione w polsce
polsie kino wciaz jest niszczone przez wlasnie takie swolocze perelki ktore powstaja z mysla o zaspokojeniu masy swoloczej petajacej sie w polsce mylacej asertywnosc z chamstwem i uprzejmosc ze slaboscia
niestety dla ludzi na poziomie kino pozostaje tylko zagraniczne bo to co sie w polsce tworzy jest zwyklym szajsem populistycznym zaspokajajacym prymitywne odruchy, sex, agresja, wyzwiska...
moze sprobujesz porownac ten gniot do czerwonego, jakbys zachecil osobe o ktorej wiesz, ze widziala czerwonego i jej sie podobal ?