PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=298581}
5,1 197 tys. ocen
5,1 10 1 197214
6,1 63 krytyków
Wojna polsko-ruska
powrót do forum filmu Wojna polsko-ruska

Czytałem książkę i oglądałem film. Książka z pewnością ma wartość literacką, konsekwencja językowa imponuje, ale w odbiorze dla przeciętnego czytelnika jest po prostu męcząca. Profesorowie literatury może ją docenią, zwykły czytelnik - raczej nie.

Film to teledysk. Porównywanie go do Trainspotting czy Requiem dla snu jest śmieszne. Do tych filmów można porównać Że życie ma sens.

Zdaje się, że faktycznie na podstawie tej książki nie da się nakręcić filmu. Kino wymiotne. Oczywiście, jest kilka niezłych scen, kilka parodii znanych filmów, odniesień kulturowych, ale ogólnie - kaszana.

4/10, z tym, że dodałem 1 za rolę Szyca.

nie czytałam książki i nie będę się na jej temat wypowiadać ale jeśli chodzi o film to nawet nie chciało mi się go oglądać do końca bo też mi się wydał jak Tobie, beznadzieją. Szkoda czasu na ten film. Lubię psychodeliczne filmy ale ze smakiem i sensem a tutaj tego nie było.
Rola Szyca jest jedynym plusem w tym filmie. Trzeba przyznać, że gościu ma świetny talent aktorski, jednak to za mało żeby ten film mógł być w miarę przeciętny..