PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=298581}
5,1 197 tys. ocen
5,1 10 1 197217
6,1 63 krytyków
Wojna polsko-ruska
powrót do forum filmu Wojna polsko-ruska

Porażka

ocenił(a) film na 3

Miałam wielkie oczekiwania co do tego filmu ,bo wszyscy naokoło go zachwalali ( tzn. w TV). Ktoś nawet śmiał porównać to ścierwo do ,,Trainspotting''. Strasznie się zawiodłam ,bo film jest okropny. Nieprawdziwy obraz rzeczywistości , realizm magiczny do kitu...porażka! Może nie powinnam oceniać tego ,,dzieła'' ,bo nie dałam rady wymęczyć ostatnich 20 minut ,ale wątpię ,żeby przez ten czas coś się zmieniło. Po ,,Wojnie polsko -ruskiej'' i ,,Galeriankach'' dałam sobie raz na zawsze spokój z polskimi filmami. Chociaż może dam jeszcze szansę ,,Rewersowi'' , natomiast seans ,,Wojny...'' stanowczo odradzam.

ocenił(a) film na 7
Nadine94

jeśli nie widziałem filmu do końca, to powstrzymuję się od jego oceny i nazywania go ścierwem.
za pierwszym razem mnie film nie przekonał w ogóle, ale warto go obejrzeć dla samej gry aktorów. scenariusz i reżyseria to inna sprawa. film mocno abstrakcyjny i daleko wychodzący poza ramy tego co zazwyczaj nazywamy "kinem", ale może właśnie to jest jego mocną stroną.
do tego cała ta historia z masłowską w tle. film bardzo ciekawy, pewnie nigdy go nie zrozumiem, ale skłoni mnie to na pewno do obejrzenia go jeszcze kilka razy.

a co do polskich filmów to jest mnóstwo wartych polecenia pozycji, ale jak się szuka tylko w repertuarze kin na jutro to nic ciekawego nie znajdziemy :P

ocenił(a) film na 6
talent711

tak czytam te forum i ludzie co tu rozumieć, właśnie o to w tym filmie chodzi, że cały film to tylko wymysł wyobraźni masłowskiej co chodzi sobie po mieście i coś tam sobie myśli o jakimś gościu który zwie się Silnym

ocenił(a) film na 8
Nadine94

film jest bardzo przerysowany i psychodeliczny, albo się lubi takie kino albo nie. ja akurat lubię i film mi się podobał, szkoda, że jest ich tak mało...

Nadine94

ja się zgadzam z ogólną opinią, film mnie w ogóle nie przekonał, kilka scen wartych obejrzenia (dlatego aż 3 punkty).
3/10