PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=298581}
5,1 197 tys. ocen
5,1 10 1 197217
6,1 63 krytyków
Wojna polsko-ruska
powrót do forum filmu Wojna polsko-ruska

Rewelacyjny film!

ocenił(a) film na 9

Nie czytałem książki, ale film bardzo mi się spodobał. Nie rozumiem dlaczego na filmwebie aż tyle opinii jest negatywnych, ale domyślam się, że ludzie po prostu nie rozumieją tego filmu, dla nich jest to zwykły gniot science-fiction, w którym o nic nie chodzi. Jednak jest zupełnie inaczej, jest to świat widziany oczami narkomana, w którym tak naprawdę o nic nie chodzi, wszystko jest inne. Świetna gra aktorska i scenariusz, polecam.

9/10

Bobey

Ci co dają negatywne opinie uważają, że o świecie można opowiadać tylko w sposób taki jaki oni sobie wyobrażają. Najczęściej prosty i dosadny,wszystko wyłożone na tacy i wytłumaczone, żeby nawet pięcioletnie dziecko zrozumiało. Nie znoszą natomiast jak im ktoś w filmie każe myśleć abstrakcyjnie, odczytywać przenośnie, doszukiwać się ukrytych przekazów autora. Z tych powyższych względów film z pewnością nie był kierowany do masowego widza, sam tytuł niestety zmylił wielu. Zachęceni tytułem przywołującym na myśl jakąś dresiarską rozróbę, może nawet na tle narodowościowym co sugeruje tytuł, obejrzeli film którego nigdy nie powinni zobaczyć.