Film ogólnie średni. Dla większości osób niezrozumiały, bo jak ktoś kto nigdy nie miał kontaktu z narkotykami ma rozumieć większość scen... I to wpływa na przeciętność tego filmu. Wygląda jak autobiografia dla konkretnej grupy osób. Ale jest jeden wielki plus, gra Borysa ratuje ten film. Widziałem kilka jego filmów i oceniałem go co najwyżej średnio ale w tym filmie pokazał klasę. Może wiedział o co chodzi... ;)
Narkotykami? :D .. po twoim fachowym słownictwie stwierdzam iż ty miałeś kontakt z NARKOTYKAMI :) w gazetce szkolnej :) .. ii z pewnością po swoich wspaniałych przygodach z NARKOTYKAMI (bo musiałeś je mieć skoro tylko ty rozumiesz ten film) warto jest się tym chwalić ?? :) nie można niczym bardziej zdobyć respektu wśród zabójczych 14sto latków (nie ubliżając im oczywiście ;>) .. aa taka dygresja z mojej strony .. too jak to jest gdy ZAŻYJESZ NARKOTYK (czy napisałem fachowo?) dokładnie o futer mi chodzi (na pewno wiesz co to prawdziwy specjalisto) .. czy po futrze masz ochotę na ptasie mleczko?:) aa może kurde masz ochotę na bigos? :)
Twoje wnioski są wyssane z palca, zobaczyłeś w jego wypowiedzi to co chciałeś zobaczyć...Gdzie się hoduje takich ludzi jak ty? Wrogich i żyjących w nienawiści do innych...do ludzi których nawet nie znasz?
wrogich i żyjących w nienawiści?? ;) jesteś świetny :) w mojej wypowiedzi był sarkazm :) ii dalej jest :) - bo ewidentnie napisał to w pierwszej linijce :) ..a widzę że ty wcale lepszy nie jesteś sam mnie oceniasz aa przecież mnie nie znasz :) tak przynajmniej napisałeś ;) więc się zastanów bo twoje myślenie odbiega o twoich czynów :)chyba że to też wyssałem z palca :)
haha śmieszny jesteś :) Postawiłeś sobie teze - zrozumiał film bo wspomniał coś tam o narkotykach, dzięki temu mogłeś wywnioskować że miałem z nimi kontakt, mam 14 lat a na dodatek szczycę się tym... no brawo kolego ale na początku Cię zasmucę, nigdzie nie jest napisane że film zrozumiałem? Nie umiesz czytać nie komentuj. Ale żeby było Ci łatwiej dam przykład, jak ktoś kto nigdy w życiu nie pił alkoholu ma opisać jak się czuje na kacu?
Nie oceniaj mnie bo wychodzi Ci to bardzo słabo.
trudno żeby ktoś opisywał kkaca nie mając pojecia jak smakuje alkohol :) .. aa skoro piszesz ze wiekszość ludzi nie zrozumi tych scen ze względu na brak kontaktu z narkotykami too rozumie ze ty go rozumisz i musiałes miec z nimi kontakt :) ..
Hahaha, "Film ogólnie średni", a ocena 9/10. Gimbusy, nauczcie sie oceniac filmy, za mala skala? Powinno byc do 20 co? Facepalm.
z tego co widzę to właśnie w pierwszej linijce ocenił że jak ktoś nie miał kontaktu z narrrkotyykami :) nie może zrozumieć tego filmu .. oo filmie się póki co nie wyraziłem .. uważam że ten film nie jest wart poruszania jakiegokolwiek komentarza .. oczywiście tylko dla MNIE .. aa Szyc zagrał nawet fajnie .. ale i tak uważam że najlepszą role zagrał w Symettri
Początek niemrawy, dalej jakby akcja się troche lepiej "kręci", sporo śmiechu i polskich głupot, absurdów. Wszystko ladnie do momentu bójki pod "Polskim burgerem" I tu moim zdaniem powinien być koniec filmu bo dalej to juz film kieruje się w stronę dna ;// Szyc słabo zagrał dresiarza, miejscami zbyt pojebany a czasami wręcz żbyt inteligentny, czyli postać niewyważona. Babka co Andżele zagrała to całkiem niezle wyszło nie do porównania z Magda, ta blondyna z londyńczyków nic nie pokazała, bardzo słabiuśko mogli juz puzniej jej tak nie angażować w filmie tyle co na początku w 100% wystarczyło aż, aż natto... 3/10
Ogólnie się zgodzę. Film nierówny. Sporo dłużyzn i niepotrzebnych efektów.
Rola Szyca równie nierówna <sic>,zwłaszcza zupełnie chybiony początek.
Środek filmu niezły, zrekompensował początkowy marazm. Rzeczywiście
Andżela całkiem dobra i Masłowska nawet, nawet.
Co do niewyważenia: to nie jest film o dresiarzach, ludzie, tylko o nas
samych. Niestety książka o wiele głębiej to porusza - na ile jest to nie
przekładalne na język filmowy, a na ile reżyser zbytnio uprościł - nie
śmiem odpowiadać.
Dla kilku scen jednak warto oglądnąć ten film. 7/10