PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=298581}
5,1 197 tys. ocen
5,1 10 1 197217
6,1 63 krytyków
Wojna polsko-ruska
powrót do forum filmu Wojna polsko-ruska

Od razu zaznaczam,że nie lubię polskiego kina.Można powiedzieć,że się nim brzydzę.Jest kiepskie,wtórne,cierpiętnicze i po prostu nudne.Ten film w odróżnieniu od całego tego chłamu jest najzwyczajniej w świecie dobry.Przede wszystkim świetnie zrealizowany od strony technicznej.Zabawny i wulgarny.Ciężko się przy nim nudzić.Kupa śmiechu i kilka naprawdę mocarnych tekstów.Szyc zagrał świetnie dresiarza rozdartego pomiędzy swym prymitywizmem a skłonnościami do poszukiwania czegoś głębszego(choć nie do końca wie co by to miało być).Ciekawie wpleciona scena walki ala Matrix!.Polecam ten film z czystym sumieniem.Oglądałem go dwa razy i przyszło mi to bez bólu.Jak na rodzime warunki naprawdę Świetnie zrealizowane i zagrane kino.Idę o zakład,że książka nie dorasta do pięt ekranizacji.
A te wszystkie teksty o tym,że film jest kiepski są GÓWNO WARTE!!.
To chyba niezła reklama dla tego filmu biorąc pod uwagę początek tej recenzji;0

Tagomi

Też miałem takie zdanie na temat polskich filmów. Na szczęście poznałem je dość dobrze i zdecydowanie mogę powiedzieć, że potrafimy robić świetne filmy. Polecam cofnąć się o kilka lat wstecz i nie oceniać całości przez pryzmat komedii romantycznych produkowanych przez TVN ;)

Idziesz o zakład, że książka nie dorasta filmowi do pięt? Przeczytaj ją! Może zmienisz zdanie ;]