PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=298581}
5,1 197 tys. ocen
5,1 10 1 197217
6,1 63 krytyków
Wojna polsko-ruska
powrót do forum filmu Wojna polsko-ruska

teksty dobre,Szyc jest świetny ale o co w tym filmie właściwie chodzi,obejrzałam do końca i czekałam na jakieś wyjaśnienie...ale sie nie doczekałam...może ktos pomoże mi zrozumieć ten film...jak narazie to 3/10

ocenił(a) film na 9
ivoona32

Zawsze można przeczytać interpretacje na necie chociaż ja wolałbym ogladać film pare razy. Tak film jest bardzo ciężki i jeśli nie lubisz zagmatwanych filmów w lynchowskim stylu a liczyłaś na film w deseń testosteronu no to rzeczywiście miał Ci się prawo nie podobać. Jednak tak naprawde jest to bardzo ciekawa historia, pełna symboli sam jeszcze nie pojmuje wszystkich scen jednak wiele z nich nie można posrtzegać jako dziejacych sie naprawde bo są to tylko majaki jak np jedna z ostatnich scen kiedy idzie przez korytarz śmierci, jego umysł oczyszcza się - ulatuja z niego fragmenty przemówien Wałęsy czy gierka, polonez Chopina cała tamta scena to metamorfoza...być może prawdziwa akcja dziejaca sie tu i teraz konczy sie w momencie kiedy dostaje na samym poczatku w pysk a reszta to juz jego wędrówka do śmierci...ale to tylko taki pomysł :)