PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=298581}
5,1 197 tys. ocen
5,1 10 1 197217
6,1 63 krytyków
Wojna polsko-ruska
powrót do forum filmu Wojna polsko-ruska

jej ,,twórczośc '' literacka to ja gratuluje gustu :)..a panu kolskiemu to sie baaaaardzo dziwie ....z goowna poziomek nie zrobisz

ocenił(a) film na 8
pan_cogito14

bulsiet! Genialna jest książka pani Masłowskiej pod wieloma względami, których nie będę teraz przytaczał. Czekam z niecierpliwością na ekranizację!

dKc

Jeżeli ktoś uważa grafomanię za coś genialnego to ok.

ocenił(a) film na 10
xandrale_b

No poza grafomania ktora mi np nie przeszkadza , jest wiele innych ciekawych rzeczy , jakich nie znajdziesz w wielu utworach . Ogolnie nie ma sie co sprzeczac , albo ktos bedzie zatwardzialym , konserwatywnym , pseudo-poprawnym-zawsze-gramatycznie polakiem , albo poprostu dostrzeze zalety w tej ksiazce ktore wg mnie zdecydowanie przewazaja nad wadami .

ocenił(a) film na 7
pan_cogito14

nawet jeśli ta książka byłą by kupą, to można by napisać >twórczośc "literacka"< , a nie >"twórczość" literacka< , gdyż fakt ich Masłowska coś stworzyła nie podlega żadnej polemice, można jedynie polemizować, czy ów twór jest literaturą. a to akurat wcale mnie nie obchodzi, bo jak by nie nie nazywać tego tworu pani Doroty, jak dla mnie jest świetny.

ps: nie musisz gratulować:)

pan_cogito14

jedni lubią truskawki, drudzy schabowego, ja tam Masłowskiej twórczość radosną lubię i film chętnie zobaczę :)

pan_cogito14

Marna prowokacja poziom a'la onet.pl.
Jakby nie było twórczość jej nie jest jeszcze jakąś żelazna klasyką,ale w mając 18 lat to większość ludzi ledwo co daje rade zaliczyć maturę.
A tym czasem Masłowska piszę dojrzałą jak na swój wiek i z ogromnym polotem "Wojnę" w tym właśnie wieku.
Wszystko jeszcze przed nią na ogromny potencjał i wydaje mi się,że wreszcie ta bomba atomowa wybuchnie,jednak do pewnego poziomu trzeba dojrzeć,poznać trochę życie.
Na pewno jej styl i świetna gra skojarzeń a także zabawa popkulturą i otaczająca nas rzeczywistość wnosi świeży powiew na polskie podwórku gdzie można już od dłuższego czasu udusić się z braku właśnie takie świeżego powietrza.
pozdrawiam wszystkich frustratów!

kapelusznik_v

"A tym czasem Masłowska piszę dojrzałą jak na swój wiek i z ogromnym polotem "Wojnę" w tym właśnie wieku. "
A przepraszam bardzo, gdzie w tej książce jest dojrzałość i ten polot? No gdzie? Gdzie ta dojrzałość w rzucaniu kurwami i innymi 'pojebanymi' słowami, pomiędzy abstrakcyjnymi związkami, kupą absurdu, kreacji ułomnych bohaterów? To tak jakby zrobić wielką kupę, ładnie ją przystroić i twierdzić że jest to innowacja, bo wszak kto kupę stroi? Już lepiej byłoby wyjść z dyktafonem pod blok i nagrywać wszystko, a potem przepisać. Też byłoby to wielkie innowacyjne dzieło.

kaarooo

było wyjść pod blok, nagrać, przepisać.byłabyś sławna.
też miałem to zrobić, ale niestety mieszkam na wsi xdd

pozdr